Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čím více jsou nezajímaví upíři na motorkách, tím více je zajímavé mladistvé protiupíří komando. Mladšího bráchu jsem si přibývajícíma minutama jednoznačně oblíbil, stejně jako ty dva experty. Jejich scény mě neskutečně bavily. "Ty jsi upír! Můj vlastní bratr je posranej upír. Počkej, až to zjistí máma!" První polovina slabá. Ale přidám nahoru. 70% a docela se bojím chystaného remaku. Tenhle film ho totiž vůbec nepotřeboval. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher uměl natočit strhující thrilery i totální sračky v jiných žánrech. Horory mu ale šly celkem dobře. Celý film pojímá jako jeden velký rockový klip na MTV. Agresivní střih, upři s image hair-metalových kapel, tepající život v plážovém městečku a samozřejmě slušné postavy pálící smrtící hlášky. Herecká sestava je výborná - Corey Haim, Corey Feldman dvě největší teen hvězdy ve skvělé formě, začínající Jason Patrick a ďábelský Kiefer Sutherland. Jen mě většinu filmu štvalo, že to není moc napínavé, hororové ani krvavé, ovšem závěrečná řežba s nasranými upíry v domě hlavního hrdiny mi to bohatě vynahradila a na konec přišel i solidní zvrat. 4* pro tuto pohodovou a nenáročnou upíří jízdu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak. Ten, kto tento snímok s mladučkým, diabolským a upírskym K. Sutherlandom nevidel v 80. rokoch nikdy nepochopí, prečo má tak vysoké hodnotenie. Celkový dojem filmu po rokoch síce na 4 hviezdy možno nemá, sú aj lepšie teen upírske filmy, ale tu som hodnotil na základe niečoho úplne iného. Atmosféra, herci a celá výprava ma razom preniesli o 25 rokov späť a pripomenuli mi časy mojej rannej mladosti. Snímok je dokonalým stelesnením tohto obdobia, vrátane účesov, skvelej muziky a ďalších mnohých detailov. Vtedy sa mi film hrozne páčil a ja to vďaka spomienkam, ktoré mi pripomenul nemienim meniť. 70/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

„Můj vlastní brácha je zkurvenej upír! Počkej, až to zjistí máma!“ I když to není na stejné kvalitativní úrovni jako Fright Night, nostalgie pracuje víc než dost. Klasický "teen horror" pro děti a o dětech, které se musí postavit proti bandě upírů, nezapře svůj původ z druhé dekády 80. let. Za takřka rodinnou zábavu může nejen jméno Richarda Donnera na postu produkce, ale především vtipný scénář a obsazení tehdy už profláklé dvojice Haim - Feldman (mnozí si vzpomenou například na příbuzný Monster Squad). No a uzavírají to nesmrtelné dobové hity v čele s Walk This Way. Jak vidno, na brutalitu může divák rovnou zapomenout, ale akce a masky v závěrečné půlhodince to dokážou aspoň trochu vynahradit. Za mě teda spokojenost. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Problem tohohle filmu je, ze se Schumacher neumel rozhodnout, co ze to vlastne toci. Pominu fakt, ze prvni pulku se nic moc nedeje a na akci si clovek musi pockat az na zaver, kamen urazu je, ze sem nevedel, jestli mam bejt napnutej nebo se smat. Ze zacatku to jeste jakz takz funguje, sem tam nejaka napinava scena, sem tam naopak nakej vtipek nebo hlaska. Bohuzel ke konci uz je to proste tak smichany, ze se to tvari jakoze vazne a napinave, dokonce tu je par krvavejch scen, ale hlavne zasluhou silenejch hercu to vyzniva spis jak parodie. Herci totiz hrajou fakt dost bidne a nejvetsi pruser je Feldman, se svym jakoze drsnackym hlasem. Takze obcas jsem se bavil, obcas byl napnutej, ale rek bych, ze kolikrat presne opacne, nez to reziser zamejslel. Aspon, ze je film docela sviznej, zabavnej a hraje slusna hudba. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • V Maxovej (Edward Herrmann) videopožičovni je pustený film The Goonies (1985) v akom si tiež zahral predstaviteľ Edgara Frota Corey Feldman. V jaskyni Stratených chlapcov si je zas možné všimnúť plagát Jima Morrisona, ktorý spoločne so svojou skupinou The Doors nahral skladbu "People are Strange". Verzia tejto piesne v podaní skupiny Echo & The Bunnymen bola použitá aj vo filme, rovnako plagát spomínanej skupiny. Konkrétne v Samovej (Corey Haim) izbe. (beso74)
  • Film se natáčel v Santa Cruz v Kalifornii. Santa Cruz ve španělštině znamená "svatý kříž", který dělá upíry zranitelnými. Ve filmu se fiktivní město jmenuje Santa Carla. (Lucbric)
  • Scény na kolotočích byly točeny v přímořském zábavním parku Beach Boardwalk v Santa Cruz. Tento stejný zábavní park se objevil i ve filmu Bratrstvo spravedlivých (1986), ve kterém hrál rovněž Kiefer Sutherland. (Lucbric)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama