Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tento druhý diel je rozhodne lepší ako prvá časť. A to z toho dôvodu, že v jednotke bola snaha vytvoriť horor o smrti so zoznamom takým spôsobom, aby to malo hĺbku. Naložili si toho na seba veľa a nedokázali to potom následne doviesť do požadovaného finále, len tak tápali. Zato dvojka má jednoduchší prístup, ktorý sa jej však podaril uskutočniť výborne. Final Destination 2 má rovnaký príbeh ako jednotka, ktorý je o niečo jednoduchší a viac zameraný na smrť a taktiež sa pridala značná porcia čierneho humoru a vizuálnej stránky. Bavil som sa dosť dobre. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Hyperbrutalni cerna komedie. Zatimco jednicka byla velmi povedeny originalni horor, dvojka je trochu o necem jinem. Smrti hlavnich hrdinu jsou promakanejsi a zubata je tentokrat podstatne rafinovanejsi. Vizualne je dvojka pastva pro oci, doslova fantasticka je uvodni megabouracka. Dej bohuzel kazi velka prekombinovanost deje. Celkove se ale jiste dobre pobavite, jen na to nechce nahlizet jako na horor. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento diel je uvoľnenejší a zábavnejší. Stručne povedané komerčnejší. Ale nič nie je dokonalé. Teda okrem úvodnej scény, scény s milionárom a záverečnej scény. Niekde v strede sa film zamotáva a snaží sa o depresiu - čo sa nie veľmi darí. Príde aj pár neoriginálnych vrážd, ale skvelé "gore" to zachráni. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má výborný príbeh, ktorý je prakticky rovnaký, teenagerka dostane predtuchu nadchádzajúcej nehody na diaľnici a tak zastaví premávku, čím zachráni niekoľko ľudí, ale smrť túto nerovnováhu len tak nenechá. Spracovanie sa mi páči, nemá žiadne slabé miesto, scéna na diaľnici príde rýchlo a potom sa už je na čo pozerať až do konca. Ale oproti jednotke je tu výrazná zmena, v nej ešte nemali postavy žiadne informácie a tak na všetko prichádzali postupne, ale tu už rovno vedia všetko, čo sa dozvedela pôvodná skupina, takže proti smrti bojujú rovnako účinne väčšinu času. A navyše sa tu ešte nájde niekoľko nových prvkov, ktoré rozvinú mytológiu okolo fungovania smrti, takže sa je rozhodne na čo pozerať. Samotných scén úmrtí je dosť a zvládnuté sú veľmi dobre. Mnohé sú slušne nápadité a aj príjemne drsné. Najväčšiu pochvalu si rozhodne zaslúži perfektný úvod na diaľnici a z jednotlivých úmrtí poteší hlavne celá situácia s havarovaným autom alebo útek pred požiarom. Herecké obsadenie je celkom dobré, hlavné duo A.J. Cook a Michael Landes funguje dobre a poteší aj Ali Larter a opäť v malej úlohe Tony Todd. Réžia mohla byť aj lepšia, hlavne sa mohla posnažiť o lepšiu atmosféru, ale sklamaný nie som a technická stránka je výborná. S týmto pokračovaním som rozhodne spokojný, síce zmizla atmosféra, originalita a aj postavy sú o niečo horšie, ale vynahradzuje to kvalitnými úmrtiami, vyrovnaným tempom a doplnením celkovej mytológie. Takže podobne dobrý diel ako jednotka. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 80%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale pokud je stejně morbidně-humorná jako "Nezvratný osud 2", tak si ji v budoucnu seženu...Žádné přehnané ambice, přímočarost, zajímavě zvrhlé způsoby smrti a vše prodchnuté nejčernějším humorem, jaký si jen dovedete představit - posledních cca 30 vteřin je geniálních!! Super zábava. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • Quentin Tarantino prohlásil, že úvodní dálniční scéna byla jednou z nejlepších automobilových akčních scén, které kdy viděl. Scéna byla nominována na cenu MTV Movie Award v kategorii nejlepší akční scéna, ale cenu si nakonec odnesl film Pán prstenů: Dvě věže (2002) za bitvu o Helmův žleb. (Terva)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama