Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (286)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Taky jsem původně neplánovala se na to dívat, ale nakonec jsem si film nahrála a skoukla ho. Nebylo to rozhodně špatné, ale že by mě to ohromilo, to teda taky ne. Prostředí kasáren je jedno z mála, kterému bych se dobrovolně nikdy nepropůjčila a docela se mi hnusí, takže ač může být atraktivní, mi se moc nelíbí. Ale Demi a Viggo byli v pohodě a tak celkově zase nebylo nudné a nezajímavé to sledovat... Prostě v poho film. Ale nejsem si jistá, zda to chci vidět znova. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viggo Mortensena uznávám jako herce, který mě ještě nikdy v žádné roli nezklamal. Tady jej mám ještě raději, nasadil pekelný knírek a jal se úkolu, který je hodný mistra. Vycvičit ženu v elitní bojové jednotce. Tuto úlohu naopak nemohl zastat nikdo jiný než Demi Moore, ta v té době, co si pamatuju, připomínala chlapa. Ústřední dvojice je tedy jasná, zbylé postavy jsou hodny zapomenutí. Ridley nenatočil svost, ale taky nezklamal. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Demi Moore se chtěla stát členkou speciálních oddílů americké armády (tedy zbitým, vyholeným a svalnatým vojínem), jinak uznávaný Ridley Scott si chtěl zřejmě dopřát menší odpočinek. Buďme tedy smířliví. Aspoň k některým pasážím, které se povedly. A po opakovaném shlédnutí jich není úplně málo... Hlavní hrdinka je sebevědomou (kancelářskou) analytičkou ve zpravodajském centru. Jenže je žena. Služební postup jí může zajistit výcvik v jednotce námořnictva, zbytek asi znáte. Nikdo jí nevěří, nikdo jí nepřeje, drsní kolegové jsou navíc z její přítomnosti „pobouřeni“, zatímco ona srdnatě odmítá všechny výhody. Pekelné hodiny na cvičišti jsou poměrně zdlouhavé, právě v první polovině snímku to chtělo víc zapracovat na atmosféře a ubrat na schematičnosti. S Demi jsem problém neměl, prostě průměr, na anticenu Zlatou malinu to fakt nebylo. V jejich případě je roky patrné, že jde hlavně o snahu rýpnout si do úspěšných a mocných, tady se to přímo nabízelo. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Je videt ze zadne tema neni pro Ridleyho Scotta cizi. Zde se setkavame s ozehavym tematem zen v prvni linii. Scottova rezie neni vubec spatna, ale neco ji preci jen chybi. Evidentne zde bylo opusteno od vizualniho pojeti spise k akcnim a napinavym scenam. Demi Moore je bohuzel prilis vlacna a jaksi z jednoho dreva a neprinasi filmu vetsi citovou ujmu na divaka, ale zrejme je to dano tim ze se jedna o vojenske tema a v armade asi nebudou prilis vyrecne a citove choulostive typy na dennim poradku. Potesi samozrejme sledovani Vigga Mortensena, ktereho jiste maji vsichni zafixovaneho ve sve pameti jako Aragorna z Pana prstenu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)
  • Stejně jako ve skutečnosti nosí ve filmu příslušnící Navy SEALs hodinky značky Traser P 6600 Type 6 MIL-G. (Jizni Tlapa)
  • Na autenticitu filmu dohlížel Richard Marcinko, zakladatel SEAL Team 6. (Sealteam6)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama