Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine DeneuveSusan Sarandon a David Bowie září v gotickém příběhu o nehynoucí kráse, nekonečné vášni a nehorázně ceně, kterou za ni museli zaplatit. Několik set let stará upírka z Egypta jménem Miriam a její milenec, upír John, loví obyvatele New Yorku, kteří s oblibou navštěvují tamní kluby. Miriam svým milencům může propůjčit dlouhověkost, ovšem nemůže jim zaručit nesmrtelnost. A tak, když John začne nečekaně rychle stárnout, svede Miriam Sarah - lékařku, která se věnuje předčasnému stárnutí... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jakýsi americký pokus o umělecký film evropského typu. Z počátku rozvíjí tento debutový snímek Tonyho Scotta několik zajímavých myšlenek a motivů - progeria, zrychlené či zpomalené stárnutí, testy na opicích, které ale záhy bohužel opouští, stejně jako některé důležité postavy. Vizuální stránka je zajímavá, celý film se odehrává ve stínu. To je v pořádku, méně už oceňuji neustálé opakování motivů jako je holubice a povívající záclony. V tomto směru bych trochu ubral. Každopádně atmosféra filmu je perfektní, neustálé zvukové ruchy a hudební podkres tvoří dokonalý mix. Tempo a styl vyprávění se mi skutečně líbily. __ Přiznávám, že film jsem si sehnal hlavně kvůli účinkování Davida Bowieho:) ale i bez něj by to byl zajímavý film, který stojí za zhlédnutí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám jen jednu otázku - jak si na základě tohohle někdo mohl myslet, že je Tony Scott ten pravý na natočení plytkého náborového videa US Air Force? The Hunger je hypnotický snímek s magickým vizuálem a nadpozemským zvukem. Vzdáleně připomíná The Keep od Michaela Manna, to nejlepší z Highlandera, nebo atmosféričtější pasáže z Legendy od režisérova bratra. Vůbec bych se nedivil, kdyby se Ridley Scott podílel na filmu víc než historie přiznává. Ať už je to jak chce, tak film patří k tomu nejlepšímu co bylo o upírech natočeno a k tomu nejestetičtějšímu co 80. léta stvořila. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuhle hororovou artovou psychotičnost natočil Tony Scott, který většinu své pozdější kariéry zasvětil tupoučkým efektním akčňárnám? Pro mě tedy docela šok - a to jak v pozitivním (jak dobrý film The Hunger je), tak v negativním (k jakým filmům to Tony později dotáhnul) slova smyslu. Každopádně na tento film se vyplatí kouknout - nejenom pro tu závěrečnou scénu se "zombie" upíry, kterou osobně považuju za jednu z nejhezčích a nejatmosféričtějších hororových sekvencí vůbec. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Upíří erotické love story ze svérázných osmdesátek, kdy žváro bylo ještě v módě a v discoklubech řinčely skřípavé tóny synthetisátorů. Vizuály v ustavičném pološeru disponují nevšedním spojením krásy, poetiky, ponurosti a stravitelné brutality a nesestoupí ani o píď z estetického vrcholu elegance. Nedomrlý děj a absurdní závěr však vysály můj počáteční entusiasmus na pouhý průměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden dlouhý vydařený klip s efektně nasnímanými hvězdami. C.Deneuve, Francouzka s nejdelší šíjí, je uhrančivá a tajuplná sama o sobě. Což teprve, je-li upírkou! Žádné na první pohled krvelačné bestie, avšak ani žádné rozpolcené postavy dnešních Svítání. Za slupkou krásných bytostí se ukrývá prvotní touha po přežití, krvi a věčném životě. Žena, nositelka rodu, je i zde nad mužem. Bowie má své dny sečtené...bestie jedna ( tedy bestií je zde Deneuveová). Vždy se těším na klubovou scénu s uhrančivými gothicky ze skupiny Bauhaus. Velký příběh nečekejte, spíše obrazy, symboly, metafory, trochu filozofie, hudbu - zkrátka dlouhý gothický klip. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (15)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Bessie Love. (Pumiiix)
  • Na filmu spolupracovat slavný maskér Antony Clavet, který se proslavil svou prací pro italské vydání módního časopisu Vogue. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama