Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

T2 

všechny recenze uživatele

Absolútny trapas, nič viac nie je táto ako že komedia bez deju. Ostatným čo hodnotia film stačí asi že tam hrá Jack Nicholson(a jeho klasická ksichtová póza) ale ten rovnako ako Adam Sandler je vo svojej úlohe úplne nevýrazní a na viac, tie scénky čo majú byť ako že komické sú len povrchné žváchance bez kúska vtipu, ozaj len málo toho trošku vydareného sa tu udialo a tak som si musel pretrpieť vyše polovicu najhoršieho filmu zo Sandlerom čo som videl a to som myslel že horšie než Veľký tato to už nebude. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $135,645,823Tržby Celosvetovo $195,745,823/20%/ ()

prkalil

všechny recenze uživatele

Adama Sandlera natolik nemám ráda, že jsem se nevydržela dívat bez občasného popojetí nebo poskočení. Ale Nicolsona zase ráda mám, takže jsem to nedokázala vypnout. Rozčilovalo mě i to rozčilování, ale kdybych taky prošla kurzem sebeovládání, tak bych to jistě snesla znovu a ještě jednou bych si toho božskýho Jacka vychutnala. A spolu s ním a účastníky jeho kurzu si nakonec zazpívala "Jsem tak milá, přeúžasná..." ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina KURSU SEBEOVLÁDÁNÍ pro mě definuje můj oblíbený styl filmového humoru - suchý, inteligentní, vybuchující jak nabroušená tchýně... bezva. Poté však přichází zklidnění; na můj vkus až příliš velké zklidnění.... bojím se napsat: nudná část filmu. V této části se sice tu a tam objevují silné pasáže a skvělé vtípky, ale snímek už nedosahuje úvodního svižného tempa. Formální stránce nemám co vytknout; je filmařsky dobře zvládnutá, s výbornými hereckými výkony. Adam Sandler mi opět dokazuje, že se umí skvěle zhostit své role (jen se prostě dostat do toho správného filmu - viz například OPILÍ LÁSKOU) a je tím pro mě jakýmsi druhým Jimem Carreym. Stejně tak dobré herecké výkony podávají Jack Nicholson či roztomilá Marisa Tomei. Shrnuto a podtrženo: Príma komedie, která sice nepatří k tomu nejlepšímu, ale mě rozhodně nezklamala. Výsledný ortel: 70%. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pobavila jsem se. A to říkám s plným vědomím a svědomím člověka, který naprosto nic nečekal, a jestli něco, tak trapas. Přelet nad kukaččím hnízdem to teda, Jacku, není, ale když ty umíš zahrát všechno - a s grácií. Psychosedánky mě asi pobavily ze všeho nejvíc a taky asertivní John Turturro :-)), ale co bylo zoufalé - po milionté "citové vyblejvání na stadionu+mikrofon+cedule" - na to už by měl být nějaký filmový předpis. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona řadím k hercům, které jsem schopen akceptovat v podstatě v jakékoliv roli. Musel by hrát neskutečně špatně napsanou postavu ve filmu podřadných kvalit, aby mě štval. Bohužel přesně to platí o jeho úloze v Kursu sebeovládání. Chápu, že si na stará kolena musí přivydělávat, třeba i v naprosto tuctové komedii s Adamem Sandlerem, přesto mě jeho účast v tomto snímku mrzí. Myšlenka filmu mi vadila od prvních minut. Sandler hraje notně zdráhavého debílka, kterého mátě chuť nakopnout, aby se zmohl k nějaké aktivitě (ostatně jako vždy). Být v jeho kůži, po deseti minutách strávených ve společnosti psychopatického Nicholsona bych buď spáchal sebevraždu, nebo vraždu. Celou zápletku tvoří řada nedomyšlených vtipů, které, nenechte se zmást, nejsou o nic sofistikovanější než v kterékoliv jiné „sandlerovce“. Opět zde nechybí zástup „zaručené vtipných“ hereckých čurdařů, z nichž není trapný pouze John Turturro (i když, pravda, vyholený John C. Reily v mnišském rouchu měl taky něco do sebe). Korunu celému tomu chaosu nasazuje pointa, sice snadno „vytušitelná“, nicméně pointa natolik dementní, že jsem se ani neodvažoval brát ji při zvažování možných zakončení v potaz. Nejenže veškeré předchozí dění naráz ztrácí smysl (alespoň v té rovině, ve které jsme jej celou dobu vnímali), ale pokud šlo skutečně celou dobu o tak nepatrnou změnu v hrdinově chování, proč toho bylo dosahováno podobně brutální cestou? 35% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Visáč, Jordan, salamandrr ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kabina letadla je zařízena přesně jako v Boeingu 767 - před odletem se však v záběrech objevuje Boeing 737. (jirijost)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno