Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré drama, už jen pro svůj rafinovaný námět a znepokojivý scénář. Kontrast několika povah filmových postav v kombinaci s napětím a výbuchy násilí umocňují jejich představitelé, především ale Brad Pitt. Škoda jen neodpustitelného klišé o téměř "nesmrtelnosti" filmových padouchů, jen aby rádoby napětí na konci příběhu gradovalo. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

K nepoznání slizký Brad Pitt ve své asi nejdivnější roli, která mu ale paradoxně dost sedla, stejně tak jako snaha o ten správně vidlácký texaský akcent. Davida Duchovnyho jsem možná dosud nikde neviděl, za to Julliete Lewis ano a nevím, zda se na ní tak ujeté, byť přesné role nikterak nepodepsaly. Konec je sice trochu ukvapený, ale to všudepřítomné napětí mi celou dobu připomínalo pocity z Mysu hrůzy. A to je známka dobrého filmu. [viděno na Prime Video 25.2.2024] ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Tim Metcalfe .. I mean the mind of a serial killer as it relates to culpability. Someone who can't distinguish between right and wrong is like a child... Průběžný vypravěčský monolog o nejtěžším zločinu je výborný, ale příběh o střetu „tvůrčí krize“ s „tvůrcem vražd“ není místy tak nosný, jak by se z námětu zdálo. Zejména finále se neubrání typickým klišé. Mnohé tak zachraňují alespoň herci. Brad Pitt je zvíře, jeho žena nána, David Duchovny zanícený spisovatel a jeho žena s nosánkem nahoru. Všichni výrazní. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prumernej thriller z vybornym Pittem ktery tu v roli vraha podal vskutku heroicky vykon Duchovny je taky sympatak i kdyz jeho hrdina je takovej neslanej nemastnej jo a film taky mohl bejt kratsi ale par scen zabijeni se opravdu povedlo ve finale to nicmene nevidim na cervena cisla ale spis takovej neurazlivej koukatelnej prumer ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestli v tomhle filmu ve své době něco bylo, tak to spolehlivě vyprchalo... Road movie, která jede v hluboce vyjetých kolejích chytré gangsterky, tak oblíbeného žánru, který v '90 zpopularizoval a přivedl k dokonalosti zejména Oliver Stone...jen s tím rozdílem, že Dominic Sena se od Mistra Stonea měl ještě dlouho a poctivě učit... ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama