Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem si říkala, že Trier s Dogvillem vlastně nepřišel na nic nového. Úžasně soustředěný a přesný výkon ode všech, přes herce, kameramany (!!!), střihače, skladatele hudby až po režiséra. Koncentrované a zakonzervované dusno, frustrace, hloupost, žárlivost. Poprvé i po sto padesáté, bude to tam. Tam a jenom tam. Co za mnou vyzařovalo ven, to byl strach, že tohle patří k lidem. ♥♥♥ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavy drama, ktery je s pribejvajicim casem cim dal tim lepsi. Ze zacatku totiz zranenej vojak Clint prileze do divci skoly, kde si ho vsechny zensky postupne oblibi a on je zacne balit. Ne ze by se na to spatne koukalo, ale je to lehce o nicem. Nastesti ke konci zacne bejt Clint nasranej, ukaze se, ze tady asi nebude za nejakyho velkyho kladase a finale je paradne vygradovany a skvely a vytahne film na 4*. Jinak Clint tady hraje paradne, jeste o fous lip nez je jeho standart, ale ostatni za nim nastesti nijak zvlast nezaostavaj. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Siegelovi se podařil natočit na tehdejší dobu docela odvážný, erotickým dusnem nabitý snímek, který naštěstí nabízí i něco víc. Je to v první řadě atmosféra dívčí školy nacházející se blízko válečného území. Když pak do ústavu přijmou nového "učitele" sexuální výchovy, nabízí se divákovi otázka. Jestli se chce snímek vůbec někam posunout? Ano chce. Scénář a kvalitní herecké výkony pak rozehrávají drama, které zabíjejí většinu divákových jistot tak, že konec je už jen jakousi třešničkou na dortu, u které si nejeden muž řekne, že ve společnosti žen se nemusí mít až zase tak dobře. Film svoje kvality rozhodně má a neocenit je (už jen kvůli hlavní myšlence) by byla škoda, ale myslím si, že podruhé už se oklamat dlouho nenechám. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bylo zajímavý vidět Eastwooda taky v jiný roli, než jako neohroženýho detektiva, kterej bojuje za správnou věc. Tady měl Eastwood roli poněkud schizofrenní a já jsem ani pořádně nevěděl, jestli ho mám chápat jako klaďase, nebo záporáka. Jinak se mi film ale moc nelíbil. Nerad to řikám, ale remake z roku 2017 mi přišel o trochu lepší. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny? Trn mezi růžemi? Zajímavý portrét muže mezi ženami, které kvůli válce tento "element" takřka vůbec neznají. Oklamaný zároveň skýtá pozoruhodný exkurz do psychologie obou pohlaví, který vyustí v takové finále, jenž je pochopitelné ze strany Eastwooda i z pohledu dámského kolektivu. Řekl bych, že tento snímek nemá vyloženě záporné postavy, nýbrž největší "potvorou" tu jsou lidské pudy a potřeby, které vyvolávají jednání, jenž může mít (a také má) fatální následky. Za vyhrocením stojí žárlivost, nevěra, touha přežít a afektované chování, ovšem prvočinitelem je válka - v tomto příběhu spíše na pozadí - avšak svými důsledky značně dramatická, neboť způsobuje nedostatek mužů ve společnosti, což je zde částečně nastíněné a představuje roznětku pro ústřední zápletku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Jedná se o nejoblíbenější film Dona Siegela ze všech, které kdy natočil. (StarsFan)
  • Natáčení probíhalo v Louisianě. (reich)
  • Několik let po dokončení filmu o něm Clint Eastwood prohlásil: „Nebyl jsem si tehdy jistý, jestli je na něco takového obecenstvo připraveno nebo jestli takový příběh vůbec chce. Věděl jsem však, že já takový film chci!“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama