Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si to stejně dobře jako první část. Je tady více zabíjení, více krve, samotný kemp je zkrátka na slasher skvělé prostředí viz Pátek 13. Prvních 40 minut bylo slabších, ale potom se to rozjede a do konce ten film šlape dobře. Největší mínus vidím u postav, které mě nebavili, tak jako u 1 části. Tady je každý na někoho naštvaný, neustále se mluví o čarodějnicích a vraždách, až to není někdy tolik zajímavý a místama se může zdát, že to trochu nudí s tím opakováním slov. Ale ve finále jsme opět jako u 1 části hodně spoko a užil jsme si to. Jen byla pro mě 1 část lepší... asi kvůli těm postavám. Hudba a samotný příběh to zvedají nahoru (scéna s hadem vede ) a já nemůžu dát méně než 4 hvězdy, jelikož je to hrozně fajn slasher trilogie, která má dobrý příběh vše do sebe pěkně zapadá a není to nuda. V závěru nás tvůrci pěkně navnadili na závěrečnou 3 část, kde se podíváme na samotný původ čarodějky Sarah Fierové... nejvíce mě potěšilo, že se vrací i herci z 1 části. 3 díl vypadá nejzajímavěji a mohlo by to mít tu správnou atmosféru. 7/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pekné nadviazanie, resp. pred(na)viazanie na prvú časť. Technicky výborné, výprava ušla a bola trefná, návrat do sedemdesiatiek fajn. Ale opäť tá schizofrénia a teraz ešte očividnejšia. Akonáhle sa vraždili teenageri, tak všetko bolo krásne vidieť, akonáhle sa vraždili deti, tak mimo záber. Čo to kurva je? Tak buď - alebo. Takto z toho vyšiel zasa mišmaš, ktorý nemá jasnú identitu. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Oveľa lepšie ako prvá časť. Aspoň čo sa týka celkovej atmosféry, budovania napätia a prostredia kam je príbeh zasadený. Sadie Sink je charizmatickejšia hrdinka a ajkeď ide stále len o teenhoror s množstvom krvi, v rámci zabavnosti fungoval a takmer vôbec nenudil. Všetky vedľajšie postavy mi ale boli ľahostajné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Od trilogie Fear Street jsem očekával trojici různorodých filmů, které slasher subžánr zpracují rozličnými způsoby určenými dobou svého zasazení. Rok 1994 se měl nést ve stylu Vřískotu a zábavného devadesátkového pomrkávání na fanoušky, 1978 mohla být renesance kempového slasheru po vzoru The Burning nebo Pátku třináctého, a rok 1666 jsem si představoval jako drsný dobový horor, jehož atmosféra by mohla připomínat třeba The VVitch. No, vím, byla to naivní představa. V celkovém pohledu je Fear Street nakonec taková typická nenáročná netflixárna, žánrovka přizpůsobená moderní době a mladému publiku, kdy styl jednotlivých dílů se mezi sebou v podstatě nijak moc neliší. Omílá to furt dokola to samé, postavy se chovají stejně, má to stejný styl odlehčení. Ve výsledku promarněná příležitost přinést něco fakt speciálního, ale za to obětování tří večerů to asi i tak stojí. 1978 > 1666 > 1994. Podle mne nejsilnější díl, ale své mouchy má (opravdu zbytečně dlouhý rozjezd, odkládané "maskování" zabijáka). ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Přesně jsem do věděl, že tento druhý díl bude minimálně o jednu hvězdu lepší než jeho předchůdce a byl jsem dost překvapen, že se mi to předsevzetí vyplnilo. Tentokrát se vydáme na pionýrský tábor, teda vlastně v Americe nemají pionýrský tábory, tak prostě na něco podobnýho v americkým duchu, Ale rivalita zůstává stejná jako v předchozím díle, tzn., že zde soupeří dvě znepřátelená města a to jsou Shadyside a Sunnyvale. Sunnyvale si myslí, že jsou nadřazení a také se tak chovají. Až do té doby než se do tábora u jezera přiřítí vrahoun se sekerkou. Asi nějakej myslivec, či co? Kdepak děti, je to jeden z vraždící mordparty, kterou jsme mohli vidět v první části a víc o obsahu psát nebudu, protože bych spoileroval. Ale zároveň musím podotknout, že si tvůrci trochu pohráli se scénářem a také s výběrem herců. I když to byli převážně dětští herci, tak to dopadlo lépe než u prvního dílu a dokonce jsem jim dokonce držel palce i když u takovýchto filmů to držení palců moc nepomáhá, jak jsem si už v minulosti všiml. Taktéž jsme se dozvěděli něco více o potrestané čarodějnici, jejíž příběh se asi dozvíme ve třetím a závěrečném díle této trilogie. Tentokráte mi moc nesedla hudba, která byla většinou tvořena ze skladeb sedmdesátých let, ale zato se mi moc líbilo vyvražďovací prostředí ve kterém se to odehrávalo. Taktéž mi to připomínalo své dětství na pionýrských táborech, kdy jsme vyvražďovali indiány a někdy i kovboje. Druhý díl byl mnohem povedenější než ten první a to hlavně díky výběru dětských herců a lépe napsanému scénáři. Občas se zde objevily nějaké ty lekací momenty, také dost napínáků zde bylo a celkově ta atmosféra trochu připomínala kultovní hororový film Pátek třináctého, ale toto se mi zdálo povedenější, jelikož je to součást hororové trilogie ve které zajisté bude vysvětlena pointa. Já s tím tedy počítám a celkem se těším na třetí a zároveň závěrečný díl této trilogie. Za tento druhý díl dávám lepších 70%. ()

Zajímavosti (6)

  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)

Reklama

Reklama