Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (350)

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Walt Disney Television Animation // Pred 10 rokmi, kedy som tento seriál pozeral, by som ho hodnotil 5 hviedami. No po zhliadnutí niekoľkých dielov po 10 rokoch, musím svoje hodnotenie zmeniť. Z ďaleka mi to už nepripadá, ako výborná animovaná rozprávka ale skôr ako rozprávka pre malé deti. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi pohadkovy animovany serial, Stoupa (Toadie) s Ignorem (Igthorn) byli neodolatelni :-). V kazdem pripade to byl vylozene pohadkovy serial, coz se o vetsine dnesnich serialu pro deti rici neda. Muze mi nekdo vysvetlit, proc v ceske televizi nektere dily vubec nebezely ? Hlavne dily s Ursalii a zaverecny dvojdil Kral Ignor. 95% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem, tak i Gumídci samozřejmě patří do pětice Disneyovských pohádek, které doprovázely moje dětství. První tři série, tedy polovina seriálu, rozhodně stojí za to. Bohužel vzhledem k velkému počtu dílů a neustálého opakování příběhu, se ze skvělých příběhů stává stereotyp. Humor bych ocenil taky spíš v první polovině. Ono totiž prvních třicet dílů je báječných. Brepta, Bíďa, Bára, Babča, Brumla a hlavně Brůča, no a nakonec i Bóža, jsou skvělé postavičky, která každá má charakter. Neopomenu samozřejmě i skvělého Knížu Ignora. A některé příběhy jsou nezapomenutelné. Třeba Zlatý slavík v kleci. Dost možná snad nejlepší díl. Hudba je pěkná, animace taky. Zkrátka jen zamrzí ten otravný stereotyp v druhé poloviny seriálu. Toho se Kačeři vyvarovali dobře. I přesto jsou samozřejmě Gumídci senzační seriál pro děti. První tři řady i pro dospělé. "Říkejte si, co chcete! Gumídci by neměli létat!" (88 %) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně mého raného mládí, úspěch zaručen - jako děcko jsem byl při pohledu na hopsající gumáky tak u vytržení, že mi v jednom kuse padal dudlík z pusy na zem...a napomáhal ani med :). Ani dnes neodolám a partu skákajících hippísků si pustím znovu. A Stoupa s Ignorem by měli dostat Nobelovku, jejich portréty by měly viset místo Vaška ve školách, předseda vlády by jim měl skládat přísahu, v lékárnách by se měli vysílat bez předpisu a aspoň jednu pouťovou atrakci založit na principu "zastřel si svého gumídka". Parádní seriál. Rada všem našim tuzemským televizím: Nové seriály nevysílat, stačí Gumídci, Kačeři a děcka mají hody. Jen bych tu rád naťuknul tajemství, které nedá spát leckterému fandovi metalu, konkrétně skupiny System of a Down. Nerad bych vytvářel konspirační teorie, ale nezdá se mi, že by se autoři při vytváření designu knížete Ignora inspirovali v Serj Tankianovi. To spíš rodiče Serj Tankiana se při výrobě budoucího frontmana inspirovali v Ignorovi :-) Ta podoba je úžasná, Serj se jim povedl!! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama