Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Paity 

všechny recenze uživatele

Legendary animák. Co dodat víc, čtveřice "zeleňáků" (nikoli zelenáčů) + mistr Krysa, to bylo něco. Jen těch mechandisových pitomostí, co se kolem toho točilo, od žvýkaček, přes kartičky, obleky, postavičky, skládačky, omalovánky a já nevím co všechno. Přesto nikdo nás nebyl proti. A proč? Protože jsme se do tohoto seriálu, my malí kluci, prostě zamilovali. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Z dětství na to pamatuju jako perfekt ní zábavu. Dívali jsme se na to, hráli si na ně s kamarády, já i psal a kreslil svoje vlastní pokračování... ale nedávno jsem zhlédl jeden díl po mnoha a mnoha (cca 18) letech a zastyděl jsem se sám před sebou. Já vím, že je to pro děti a tak...ale řeknu vám, po tom jednom díle po letech ze sebe víc než tři hvězdy nedostanu, a i to bylo po vnitřním boji. ()

Pipes 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé animované, akční a rodinné sci-fi, na které jsem se vždy rád díval. Můj oblíbený želva byl Michelangelo a hned po něm Donatelo. Neměl jsem rád Rafaela, protože byl nevýrazný a málo se projevoval. Leonardo byl neutrální, ale až moc šéfoval. Také jsem si všiml, že v některých dílech měl Michelangelo jasně žlutou pásku přes oči a v jiných ji měl spíše oranžovou. Co se týče Trhače, Roxteadyho, Beabopa a Kranga - ve své podstatě jsem je měl rád. Šli za svým cílem a jejich politika nebyla zas tak špatná, jak se všude dočítám. Dalo by se psát hodiny, ale myslím, že to důležité jsem již zmínil. Ahoj. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Tyhle zmutovaný želvy jsem měl rád. Krank s Trhačem a jejich poskoci ,,roxtýdy a bíbop,, haha...elitní to skupinka :-D Ty epizody byly super.Nedávno to opakovali na Barrandově a visel jsem u toho,jak za mlada. Prostě ty záležitosti z dětství mají velkou emocionální hodnotu a krom toho byly ještě kvalitní....ty dementní Teleblbís nebo Pokémoni,to už ani ty děti nemůže bavit--->100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)
  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama