Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od toho, že stejně jako pro mnoho dalších to byl jeden ze seriálů mého dětství, pak se jedná o seriál pro děti, kterému jeho bohatě využitý scénáristický potenciál kazí velmi průměrná animace. Ale komu to tehdy vadilo? PS: Na ty hnusný Turtles žvejkačky padly tenkrát všechny moje úspory a ty hodinky, co jsem za ně dostal, přestaly stejně po pár týdnech fungovat. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Kdo vyrůstal na počátku devadesátých let, toho Želvy Ninja neminuly. Mým oblíbencem byl Raphael. (Mimochodem, proč mu všichni přidáváte ke jménu -o, které tam vůbec není?) No a Trhač, to byl borec. Svého času jsem měl doma i sběratelské album s "pohyblivými obrázky" a plátkové žvýkačky, jejichž pachuť cítím v ústech i po patnácti letech, byly samozřejmostí. (145.) ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři zmutované želvy jsou dnes vlastně klasika.Je to taková kombinace komiksu a japonské anime.Jednoduché a napínavé příběhy plné tajemného dobrodružství,u kterých děti neodlepí oči od obrazovek(ani já nebyl vyjímkou),April je k sežrání a padouši správně padoušský.Celé to brouzdá napříč téměř všemi žánry a pro děti to je vlastně kultovní záležitost.Jako dítě jsem hltal každý příběh(i když Želvy nepatřili k mým nejoblíbenějším hrdinům),no jako dospělého už mě to nějak přešlo.Pro dětské publikum má tenhle seriál stále svou výpověď,už tím,že se od ostatních trochu liší.Animace je na úrovni doby vzniku a příběh je uzpůsoben dětskému publiku a příjemně ubíhá.U mě nostalgických 75% jako vzpomínku z dětství.Jsou ale kreslené seriály,které ve mě nechaly stopu silnější až do dneška(Smolíkovy,Rychlá rota atd.). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama