Reklama

Reklama

sKORO NA mizině

(seriál)
Trailer
Krátkometrážní / Komedie
Česko, (2020–2021), 3 h 36 min (Minutáž: 22–35 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Prázdné hlediště i pokladna. S tím se nyní potýká většina divadel nejen v České republice. Jak to ale herci a tvůrci prožívají? Jak se vypořádají s tím, že nemohou dělat to, co milují a co je živí? Na to vtipným způsobem odpoví seriál sKORO NA mizině, který vznikl v rekordním čase pod taktovkou tvůrců již legendárního online seriálu Lajna. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Recenze uživatele Wyrdas k tomuto seriálu (9)

sKORO NA mizině (2020) 

Průměr hovoří jasně. I když je fakt, že prvních pět dílů by bylo na pět hvězd a poslední tři na dvě hvězdy. Ale je to jeden celek, tak buďme fér. Doba Covidová, jak zasáhla kulturní průmysl. A to ještě v době, kdy se oficiálně šířili lži, než vyšla najevo celá pravda. Hysterie a řízená likvidace ekonomické síly soukromého sektoru narazila na tvrdý odpor v Českém humoru. Kdo jiný? Jen my si uděláme prdel z čehokoli - i když jsme nejvíc v hajzlu. Díky za ten humor, chlapi. ()

Došly prachy (2020) (E01) 

"Já sem nestudoval konzervatoř, aby se ze mě v nejlepším věku stala nějaká youtuberská mrdka!" Hned prvním dílem si mě to naprosto získalo. :D "On se netvářil jak žába, on tak vypadá. On tak i chutná!" Tohle mě prostě chytlo za bránici a nepustilo od začátku až do konce! ()

Profík (2020) (E02) 

Jako uber vody pičo! Langmajer to zahrál absolutně prvotřídně. To je fakt herec jaký v našem malém státě prakticky nemá konkurenci! Ale co příjemně překvapilo ještě více, ostatní herci vedle něj nevypadají o nic menší. Nádherně se to doplňuje a dobře to spolu hraje. Stejně jako jim se spolu od pohledu dobře hrálo. ()

Tresť (2020) (E03) 

Bylo to skvělý, hlavně ta tresť! Ale o tom se samozřejmě nemluví, takže víc to nebudu rozebírat a jdu rovnou na plný počet. Královsky jsem se bavil. :D A co se týče snížení platu o třicet procent... také jsem sice nestudoval dramatická umění, ale rozhodně se je jedná o dramatické snížení. :D "Z Tebe se vlastně v přímém přenosu stává taková pražská píča." Zabijáci. :D "Píčo to radši půjdu do Brna. -Chápu, že je krize, ale do Brna? To snad nemyslíš vážně? -Jasně, že ne, vole. Brno, vole." :D Z pražského dialektu jsem absolutně chcípal. Tohle je zatím absolutně nejlepší díl! :D ()

Druhá vlna (2020) (E04) 

"Ty jsi šlehl nějakou dávku mamrdinu a nám si zapomněl nalajnovat, píčo?" Tahle hláška mě maximálně rozjebala! Ale celkově mi to přišlo tak trochu na sílu. I když Kozub válel jako vždy, hádky o soukromé náklady byly také top... trošku to na předešlé díly začalo ztrácet. Tak snad nedošel dech. "Kvůli Tobě máme průser jako slon čuráka! Ještě, že nemáme třeba Šumperk, tam píčo není ani kašna!" ()

Zával (2020) (E05) 

"Víš kdo já jsem, Ty píčo? Já jsem byl u Šípa, víš kdo je Šíp? Ty Goleme? Tak pojď Ty píčo! Tak pojď, pojď Ty kundo. Pojď Ty píčo. Pojď do píče. Tak pojď, tak kam jdeš? Co se stresuješ. Si sedni zpátky." Tohle byla naprosto legendární scénka. :D Kozub je absolutní hvězda.  Vašut je ovšem jiná liga. Jemu stačí pár štěků a je králem jeviště. Po přechozím díle opět návrat na výsluní v plné síle! ()

Rododendron (2021) (E06) 

Mohlo se to skoro jmenovat Chilli. Protože to byla nejsilnější scénka - a to je ten problém. Ona totiž nebyla moc vtipná. Moc ukřičené a naopak takmer žádná silnější místečka, na která by se dalo vzpomínat. Vesměs si po shlédnutí vybavím pražské rituály, chilli a Adélčiny kozy. A to je docela dost málo - i když jich bylo všude plno. Za každou dávám hvězdu. ()

Terapie (2021) (E07) 

"Já jsem taky lízal kulky Čubovi, než jsem se stal slavnějším." On Kozub je dobrej komik. Ale postavit díl na tom, že je to herecký bůh, to je trochu mimo. Přišlo mi to takové trapné, dělat z pouhého improvizačního génia přímo krále všeho herectví - když na to citelně nemá repertoár. Takže i když to Kozubova linie zcela nečekaně sráží na kolena, zachraňují to Rychlý, Rosenberg a každá další "vedlejší" postava. Btw.: To Kolečko je vážně příklad typické pražské píči s dlouhým pro pořádné pražské kokoty. ()

Noemova archa (2021) (E08) 

Konečně jsem se zasmál. Po předchozích dvou velmi slabých dílech jsou Tygři+ zpět v sedle. Jen škoda, že je konec (této série). Za mě to nejvíc tahal Paweł s Josefem, ale i atmosféra v krytu se rozvolnila pro všechny - a to je sakra dobře. Nakonec důstojné zakončení s velkou myšlenkou - téměř každému z nás by rok v takovém krytu uměl napravit život. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama