Reklama

Reklama

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Milujem toto krvavé béčko, vždy sa výborne bavím a snáď ho mám ešte radšej než neskoršiu Sommersovu Múmiu. Ako je u neho zvykom nechýbajú ani slušné digitálne triky. A z tohto filmu som si dokonca odniesol aj niečo nové: Nikdy som netušil, že sa dospelý človek, samozrejme s pomocou iných javov dokáže prepchať cez záchodovú misu a pritom spotrebuje len trochu "kečupu".:) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

O tomto filme je ťažko napísať, či to Sommers myslel smrteľne vážne, alebo si z nás robí prču .... Niektoré sekvencie boli dobrý bľuvajz, ale je badať snahu o napätie a akciu. Dobrý nos mal zrejme Harrison Ford, pre ktorého bola pôvodne rola Johna Finnegana písaná ..... Sommers aspoň čosi ušetril zo svojho 45 miliónového rozpočtu a znížil tak svoju stratu .... 2,8* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zábavná akčně hororová nahláškovaná jízda, kterých není nikdy dost. Máme zde jeden zaoceánský parník, bandu žoldáků, jednu zlodějk, sympatického ranaře s troubou a jednu tuze hladovou potvoru. Kdysi jsem na tohle prostě musel jít do kina a musím uznat, že přestože to trošku časem ztratilo v akční stránce, tak hlášky jsou pořád luxusní. Sommers zhruba před 20 lety uměl do lidí nasypat nekomplikovanou zábavu. 60% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pekné béčko z doby, kedy ešte Famke Janssen nemala za sebou všetky tie plastiky a čsfd fašouni ešte nedávali odpad za to, že sa spolu v pomerne komornom castingu objavili dvaja černosi, aziatka a indián. Na Slovensku nám tiež momentálne vládne chobotnica s šovinistickou rétorikou, kvôli ktorej by mohol Treat Williams vstať z mŕtvych, aby jej rovnako efektne vystrelil oko. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám moc rád. Je to béčko z nejbéčkovatějších, ale je hrozně zábavný. Nejvíc se mi líbilo to prchání před rozvíjejícím se chapadlem, škoda že na konci ukázali obludu celou, to už tak povedená nebyla. Celý film je velmi předvídatelný (zde mi to nevadí), ale jednou mě překvapit dokázal - na samotném konci na ostrově. Super! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Postava Trillian (Famke Janssen) je pojmenována podle stejnojmenného charakteru z knihy Stopařův průvodce po galaxii. (PußyMagnet)
  • Claire Forlani byla původně obsazena do role Trillian St James, ale po třech dnech odstoupila kvůli tvůrčím neshodám s režisérem, a na její místo přišla Famke Janssen. (PußyMagnet)
  • Když Simon (Anthony Heald) popisuje stvůru, která napadla loď, tak ji přirovná k Archea Otoya a zmíní, že může žít v hloubce až 15 000 metrů. Nejhlubší místo na Zemi (Marianský příkop) je hluboké 10 994 metrů. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama