Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers je mistrem béčkových filmů s hloupými dialogy a odfláknutými efekty a Chobotnice je toho názorným příkladem - avšak na rozdíl do první Mumie či Van Helsinga je v případě Chobotnice míra stupidity na vyšší úrovni. Chápu, že pro nejednoho diváka je tento paskvil mezi 20 000 mil pod mořem a Poseidonem guilty pleasure zážitkem, pro mě šlo však o neskutečně hloupý film s tlupou vesměs nesympatických postav, kterým člověk snad ani nemohl fandit. Vzhledem k závěru filmu jsem na jednu stranu možná rád, že nevzniklo pokračování. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Uf. Tady testosteron z mužských postav stříká až na diváky. Kladem jistě je očividná multikulturnost charakterů, to vcelku potěšilo. Dále několik zajímavých scén (Asiatka na záchodcích) a... ano, Korejka a Famke. Negativa? Přehnaná stopáž, přílišná vizuální okázalost, nesympatická digitální onanie, dva nejnesympatičtěji nejsympatičtější záporáky sejmou jako první, film nakonec moc neukáže. 2,5* ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Faktické hovadiny se dají natočit dvojím způsobem - nudně a zábavně.Tohle je rozhodně ten druhý případ. Sympatický výběr herců, velmi pěkné triky, dobrá atmosféra připomínající nejvíc ze všeho Poseidon a konec, kde jsem se rozesmála vyloženě nahlas. Malá vada na kráse byla jen ta hudba. Takže závěr je, že jako oddechovka je to velmi dobré. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic moc, kvalitní příběh je tady vyměněnej za krvavý scény a haldu střev, což je dobře, že tam je aspoň to, protože jinak by to byla jenom kravina, takhle je to krvavá kravina. Vůbec se mi nelíbily ty rádoby chobotnice, já teda nevim co si tvůrci slibovali od nějaký vymyšlený potvory se spoustou zubů, která vydává nějaký vostrý zvuky a drtí svojí oběť, ale mě to zrovna jako moc dobrej nápad nepřišlo, u tohohle se snad ani nešlo bát. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Deep Rising je jeden z tých filmov pri ktorých ma neuveriteľne štve, že nemá pokračovanie. Famke Janssen bola dokonale krásna a Treat Williams bol zase neskutočný pohoďák. Pamätám si, že keď som to videl ako krpec, pristupoval som k sedeniu na záchode s prehnanou opatrnosťou. Inak sa jedná o skvelo vyvážený dobrodružný horor. Má kopec skvelých hlášok a jednu z najnechutnejších scén. Zvláštne, že Sommers sa nám snažil servírovať svoje verziu oblúd už v 90. rokoch. A robil to s gráciou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Claire Forlani byla původně obsazena do role Trillian St James, ale po třech dnech odstoupila kvůli tvůrčím neshodám s režisérem, a na její místo přišla Famke Janssen. (PußyMagnet)
  • Když Simon (Anthony Heald) popisuje stvůru, která napadla loď, tak ji přirovná k Archea Otoya a zmíní, že může žít v hloubce až 15 000 metrů. Nejhlubší místo na Zemi (Marianský příkop) je hluboké 10 994 metrů. (Duoscop)
  • Postava Trillian (Famke Janssen) je pojmenována podle stejnojmenného charakteru z knihy Stopařův průvodce po galaxii. (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno