Reklama

Reklama

VOD (1)

Kapitán Finnegan řídí svou nákladní loď, kterou si spolu s ním, mechanikem Joem Pantuccim a Leilou najala skupina mužů. Aniž by věděl, co veze, směřuje kapitán podle rozkazu k určitému místu Jihočínského moře. K témuž místu míří i obrovská zábavní loď Argonautica, jejíž majitel Canton právě vítá bohaté pasažéry. Na lodi se koná velkolepý večírek. Toho využije zlodějka Trillian, která sebere kapitánovi identifikační kartu a snaží se dostat do místnosti s trezory, posádka ji ale přistihne a zavře do skladu, než loď dopluje do prvního přístavu. Náhle však přestanou fungovat veškeré přístroje, loď narazí do čehosi obrovského, nastane panika a pak mohutné plavidlo zůstane stát na hladině, daleko od obydlených míst… Prakticky v téže době něco podobného postihne i nákladní loď kapitána Finnegana. Mechanik Joe ale ještě předtím zjistí, že v bednách, naskládaných v podpalubí, jsou uložené pumy. Loď se začíná potápět. Finnegan, Joe a několik mužů, doprovázejících náklad, náhle spatří nedaleko nehybně stojící Argonautiku. Rozhodnou se dostat na palubu a pokusit se získat nějaké náhradní palivo. Na lodi je ale čeká překvapení: všechny prostory jsou zničené, ale úplně prázdné. Jako by na hladině stála loď duchů… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné devadesátkové béčko těží z podobných snímků, nejvíce z Vetřelce, jen místo kosmické lodi tu máme zámořskou. Některé scény jsou téměř citací z kultovního snímku, což vůbec nevadí. A samozřejmě likvidace jednotlivých postav je většinou předvídatelná, což umožňuje těšit se na jejich konec. Připomene se i Věc, Dobrodružství Poseidonu, kdy náraz je nelítostný, a možná naopak byl tak trochu inspirací pro Útok z hlubin. Goldsmithova hudba má správný říz, snímek má napětí i spád, krví se nešetří. Efektní je zčásti natrávený padouch. Triky jsou spíše průměrné, ale v bleskové akci se to dá přehlédnout. Konec je za samostatnou hvězdu a spokojen jsem možná více než kdysi, a tak jsem původní hodnocení zvednul o jednu. ()

Tyler odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi srdečně jedno, že tenhle film nebyl myšlený vážně...Já svoje hodnocení totiž vážně myslím! Naprosto dementní scénář bez jakýchkoliv inovací (stupidita "Anakondy" překonána !!!) - no dobře, možná hlavní nestvůra je trochu originální, ale to je tak všechno - neuvěřitelně strašné herecké "výkony", dlouhá stopáž a hlavně už ta zmíněná chobotnice (oliheň?) - sorry, ale takováhle kravina se vážně jen tak nevidí. Navíc rádoby vtipné a "na diváka pomrkávající" brutální scény jsou uhozené, nechutné a zcela o ničem...Jak v tomhle proboha mohla hrát Famke Janssen?! Moc rád bych se jí na to někdy zeptal...Prostě fuj !! ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi to přišlo neskutečně zábavný, dnes bych po každým opakovaným shlédnutí ubral jeden cíp hvězdičky. Na druhou stranu fakt, že mám jednou za čas chuť se na to podívat, o něčem svědčí. Je to béčko obrovských rozměrů, asi takových, jakými disponuje hlavonožec v hlavní roli. Tuhle chobotnici byste si v restauraci asi nedali, protože dřív, než byste jí ochutnali, sežrala by talíř, příbor, stůl a nakonec vás. Všechno je neskutečně přemrštěné, dementní a zároveň vtipné, postavy ploché, hlášky grandiózní, efekty slušné, akce nepřetržitá, finále explozivní, konec otevřený. Po prvním shlédnutí to bylo snad na pět hvězdiček, dnes tomu nedám víc než tři a co bude za pár let radši teď neřeším... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Má to tedy look filmů z osmdesátek, což nevím, jestli je dobře, nebo špatně. Začátek je hodně přepálený, rozuměj zdlouhavý a nepřehledný, a vlastně ani po určitých vysvětleních mi nedává smysl, že by piráti najali nějakého malého podvodníka s lodí, aby přepadli zaoceánskou loď, kde se zrovna prohánějí potvory z hlubin. Na druhou stranu je u tohoto hororu sympatické, že když už nakonec po zhruba 50 minutách dojde k akci a prvním pořádným digitálním trikům, že se film bere s nadhledem a humorem. Například scéna se spadlými kabely ze stropu je geniální, případně hlášky typu "takže jen proto, že neumíš matiku, tady všichni zhebneme?", "Může být i hůř?" apod. Takže jemně nad průměr zábavný horůrek o potvorách na luxusní lodi, a jak se lidi snaží z lodi dostat pryč. Nic víc, nic míň, ale podané alespoň zábavnou formou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chtěli si namastit kapsy, ale sami se ocitli ve smrtelném nebezpečí. Scottovu Vetřelci to nesahá samozřejmě ani po chapadla, ale při úmrtí vedlejších postav na to nebudeme až tolik myslet. Skupina padouchů chce vyloupit luxusní loď s nechutně bohatými pasažéry. Ani její majitel nemá úplně čisté svědomí. Jenže na palubě chybí živá duše. Všude je krev a vysátá torza lidských těl. Něco se děje, prchejme rychle pryč stále stejnými potemnělými chodbami. Chapadla se objevují všude, mnohdy nelogicky, ale i s ohledem na trikové provedení to až tolik nevadí. Některé sekvence haprují, jiné jsou zbytečné a leccos z předlouhého rozjezdu jsme mohli postrádat. Nechybí typické figurky a typičtí klaďasové, můžeme odhadovat, kdo přežije a kdo skončí na nelákavém jídelníčku. Když už jsme u toho menu, škoda, že Famke Janssen nepředstavovala ještě trochu ostřejší digestiv. Náběh na to měla slušný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Když dá Joey (Kevin J. O'Connor) žoldákovi, kterého požírá chapadlo, pistoli, tak ten po něm vystřelí a pak chce zastřelit i sebe, ale zjistí, že došly náboje. V tom případě by ale měl uzávěr pistole zůstat zaseknutý dozadu. (Guilemot)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 99. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Jeden z mála filmů, který nemá kladné hrdiny. Trillian je kapsářka a zlodějka, další členové posádky jsou žoldáci, atd. (PußyMagnet)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno