Reklama

Reklama

USA, 2023, 9 h 17 min (Minutáž: 48–63 min)

Hrají:

Anson Mount, Ethan Peck, Jess Bush, Christina Chong, Celia Rose Gooding, Melissa Navia, Babs Olusanmokun, Rebecca Romijn, Carol Kane, Melanie Scrofano (více)
(další profese)

Epizody(10)

Diskuze

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Jelikož se lze velice snadno, rychle a zcela legálně k TOSce de facto kdykoli a kdekoli dostat, lze především tvůj závěr považovat za zcela zbytečný a hlavně lživý...

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

karloszK

karloszK (hodnocení, recenze)

Ne není to úžasné a kreativní a rozhodně nejsem konzerva.

Rozhodně díl nebudu přeskakovat, ale shlédnu ho a absolutně odsoudím.

Tento díl je zesraná sračka...

 

Konec hlášení. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Úžasné a kreativní to jistě je, aspoň mnohým to tak může přijít. Že tomu tak pro některé zaprděné konzervy není je v pořádku a já s tím nemám problém, dokud to těm ostatním nechtějí stůj co stůj brát a celou epizodu někam "uklízet", když ji mohou stejně jako jakoukoli jinou epizodu úspěšně ignorovat. Vzpomeň si na to, až ti někdo bude chtít obdobně "uklízet" TOSku...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

karloszK

Tos nemel delati. Ted dostanes skoleni o tom, jak je to uzasne a kreativni a neco ve smyslu, ze tohle trek uz davno potreboval. Nezavidim ti. 

na příspěvěk reagoval cernakus, Jakkob

karloszK

karloszK (hodnocení, recenze)

Druhá série dobrá, až na ten pojebaný zpívající díl, který zaslouží uklidit někam hodně hluboko. 

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Tak hlavně že je jasno stran toho předchozího postu, který jsi očividně tedy myslel nadneseně a svelkou porcí nadsázky. Ono to na první dobrou nebylo úplně patrné a jeden by si myslel, žeto myslíš vážně.. :)

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Jakkob

Možná máš pravdu, o kompletním předělání se nedá mluvit. Jméno rase zůstalo stejné. Kdyby to bylo kompletní, muselo by se změnit i to. :-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Pod pojmem kompletní předělání si tedy já osobně představuji mnohem razantnější změny, než to málo co je (aspoň zatím) k vidění stran gornů ve SNW. Většina věcí tam je zcela nová a s ničím z dřívějška si to nijak neodporuje, a jediný rozdíl co mě teď z fleku napadne je rozdílné vidění, kdy gorn z ENT viděl tím svým způsobem a gorni ze SNW viděli infra ala predator, ale to se dá celkem snadno x a y způsoby odůvodnit a změna to sama o sobě není nijak zásadní. Suma sumárum nic, co bych považoval za kompletní předělání…

na příspěvěk reagoval Khanos

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

To s PRO vim. Pokud vyresi linku s Chakotayem, tak ok. Pokud to uz nestihli a oni jim to zrusili jeste pred tim, nez stihly vse radne ukonciti, no... dost v kelu. 😡

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

To, že vizuálně upravují rasy v ST mi tolik nevadí. Nakonec to byli už klingoni v TMP, kteří představovali první grafický "upgrade" Co se Gornů týče, nevadilo by mi z nich udělat úlisnější ještěrky modernizováním jejich vzhledu (jako to udělala SNW), ale trochu víc mi vadí, že rasu kompletně předělali na kombinaci Vetřelců a Predátorů. To už není vizuální upgrade, to je zcela nová rasa. To už mohli rovnou vymyslet něco nového. ENT si také přidala Sulibany a Xindy mezi hlavní rasy, aby se zbytečně neotírala o danou historii ST. A ano, stejně jim to sem tam ulítlo, ale snažili se a toho si cením.

Nicméně, první kontakt s Gorny, který proběhl v TOS je anulován a Gorni jsou obecnou znalostí federace, to mi už vadí. Ať teda řeknou, že je DIS a SNW součástí alternativní linie a nebudu s tím mít problém, ale pokud si oba seriály chtějí hrát na prime linku, pak by se autoři obého měli více snažit respektovat zaběhlou historii treku. A pokud je chtějí měnit, ať si dají setsakra záležet na tom, jak to vysvětlí a nespoléhají na fanatické fanoušky, kteří by byli schopni argumentovat, že zelená je vlastně modrá, jenom proto, že to v nějaké epizodě řekne Spock, nebo praporčík XY.

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

To jo. Ale vis jak jsem to myslel s tim JJtrekem a spol. Ja bych SNW neozelel. Sice te chapu, ale pokud by byly z meho pohledu az prilis propojene s STD jako pro tebe, tak bych to tak nezral. A az na 2 casti z pilotu, ktere me ten pilot kazi, to jde svou cestou i bez te bandy chovancu psychiatricke lecebny, ktere nejaky ftypalek z veleni SF strcil na houbovou lod, ktera je plna spor, proto se tam chovaji tak, se chovaji. 👌🛸

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Již v ENT se představil gorn odlišný od toho z TOSky, a takový retcon Trillů z TNG je kapitola sama o sobě, takže SNW v tomto ohledu nic moc nového nedělá, i kdyby snad šlo o retcon, jako že podle všeho nejde. Na rozdíl od těch verzí z TOSky a ENT působí ti ze SNW aspoň konečně trošku děsivě a dověděli jsme se o nich více, než ze všech předchozích filmů a seriálů dohromady.

Nicméně původní gorn z TOSky je stejně nej, a třeba kostra značně připomínající jeho vzhled v Lorcově kajutě v DIS je pro mě doposud jeden z nej easter eggů. Nicméně jsem dost zvědavý na dospělou SNW verzi, které se v aktuální druhé sérii snad i dočkáme...

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD , Jakkob

No právě že nejsou. Ten spouštěč alternativní historie je totiž v primární časové linii. A je to lore rozbíjející událost jako hovado. 

LD jediné by mohlo z Kurttreku přežít, protože zatím se nelízlo o STD. PRO sice taky ne, ale PRO bylo zrušeno. SNW je sice zábavné v rámci Kurtreku, ale bohužel až příliš napojené na STD. Takže pokud by byla likvidace STD a PIC z existence (alá PRO) byla podmíněna souběžnou likvidací SNW, tak to oželím.

 

Xindi nejsou druh, ale obyvatelé planety. Na jejich domovské planetě se vyvinuly inteligentní druhy paralelně. Proto insektoid je zcela jiný, nežli primát. To smysl dává. Ovšem, to že jeden Gorn je ještěrka a druhý krokodýl, to už smysl nedává, páč ti jsou jeden druh a ten rozdíl mezi nimi je rasový. Ale samozřejmě nečekám, že tohle ten tvůj ganglion pochopí.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Co se DIS týče, tak nebylo by úplně nejlepší si toho seriálu prostě nevšímat a dělat že neexistuje? Copak nedělá fůra fanoušků něco podobného třeba s TOSkou, kterou leckdy mnozí ani celou neviděli, protože jim vadí tohle či tamto? Však jeden nemusí vidět, znát a mít rád každý jeden ST seriál/film, co jich bylo za ty dlouhé roky natočeno...

Jinak stran gornů... Ti a ten jejich měnící se vzhled napříč Treky (TOS, ENT, SNW + nekanonické zdroje jako jsou hry, komiksy atd.) je snad v nějaké epizodě SNW někým vysvětleno, tuším že samotnou La'an, a to tak že jich existuje vícero poddruhů, nebo něco v tom smyslu. Podobně jako tomu je u Xindů řekl bych, což by celkem dobře vysvětlovalo všechny rozdíly. A u ještěroidní rasy mi to přijde ještě uvěřitelnější, než u těch Xindů, kde byl každý jednotlivý druh dosti odlišný od těch ostatních. V tomhle já nevidím problém...

na příspěvěk reagoval cernakus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Tak DSC jiste ano. To bych ani tak neposlal do alt. historie jako spis nekam kam slunce nesviti. A JJ treky jiz prece davno od poc. jsou alt. realita ST, takze tam je to uz vyreseno. Co bych zcela jiste neposilal z kurttreku do hajemstvi alternativ jest LD, PRO a samoz SNW. Byt tam i jako ja, dosti nekriticky(to verejne priznam, zabijte me) fanda ma par veci, co bych nedelal. Gornove ala Alien (asi jedina vec, co mi tam fakt vadi a nesedi, diky TOSce a jisteho ultragenialniho 2dilu z STE nebo comicsy) ci prilisna zovialnost Pikea a vlastne vetsiny ne-li vsech postav. To bych upravil. 

na příspěvěk reagoval Jakkob, cernakus

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

cernakus

Ano, po stránce technologie ve Star Treku máš naprostou pravdu a v tom se nebudu přít. Technologie pokračuje a to, co mohlo v době TOS nebo i TNG působit jako budoucí vynález je dnes mnohdy již historie. Tento druh narušování lóru mi nikdy nevadil tolik, musel bych jít hodně do sebe, abych zjistil, jestli mi kdy něco takového vůbec vadilo.

 

Vybájená technologie z 32 století, asi takto, viděl jsem z 32 století jen několik epizod a díky bohu si je už nepamatuji, vím, že v jedné byl jakýsi parazitický led či co a... zbytek fakt nevím, ale pamatuji si dvě konkrétní technologie, jednu, která se mi líbila a to byla jakási proto-hmota, kterou dokázali cokoliv opravit (to mi příjde z hlediska budoucí technologie přesvědčivé-než s něčím takovým příjdeme za pár let sami) a ty jejich rozkouskované lodi, což mi příjde tak neskutečně debilní, že nechápu, v čem si autoři DIS mysleli, že by tohle byl logický krok ve vývoji. Ale co už.

Mně ale jde spíš o události, které tvoří historickou mapu celého fiktivního univerza. Například, kdyby se mně někdo zeptal před rokem, kdo učinil první kontakt za Federaci s Gorny, řekl bych Kirk (respektive kolonie na Cestus III.). Teď už to není pravda, jelikož Gorni jsou zřejmě obecnou znalostí Federace. A v tom také dlí problém toho, když nějaké scífko uvízne v neustálém vracení se do vlastní minulosti. Nemaluji si věci na růžovo, takové věci se děly v ST i dříve, především teda v Enterprise (i když ne jen tam), ale bylo alespoň cítit, že se snaží věci držet pohromadě a nějaké nepřesnosti nebo nejasnosti i napravili, viz. neznalost vzhledu Romulanů (pouze doměnky) nebo slavná klingonská čela.

Novodobé treky si úpřepisují co se tvůrcům zlíbí a co se mně týče, nám starým fanouškům tím vysílají jasnou zprávu. Někteří se nechají opít rohlíkem, jejich věc, ale pokud cítím jasnou neúctu ke zdrojovému materiálu, pak nemůžu toto dílo jakkoliv mít rád, i kdyby mělo milión jiných kvalit. SNW je někde na pomezí, na jednu stranu jde úcta k více jak padesáti letům historie z okna podobně jako u DIS (dobře, ne až tak moc jako u DIS, to je opravdu extrém), na druhou stranu to má atmosféru starých treků a díky tomu se dá lecos odpustit.

 

To zabetonování časovými válkami a Relativitou, máš pravdu, ale na druhou stranu se v tom mohla skrývat i odpověď ven, kterou autoři nedokázali využít. Stačilo zanést do příběhu skutečnost, že budoucnost je fluidní, autoři ale zaspali. Zrovna jsem dočetl knihy Hyperion a Pád Hyperionu (ke kterým mně inspiroval PKD) a tam budoucnost tímto způsobem vykreslili. Možná by autoři nových treků měli čerpat inspirace ze skutečných klasik science fiction a ne z blockbusterové tvorby degenerujícího holywoodu, to by panečku byly treky.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Khanos

Problém je, že 24 a 25 století je totálně posrané. Nesmyslná exploze Romulanů, vyhlazení Borgů (i když přitom z Endgame vůbec nevyplývalo, že se podařilo zničit Borgy, ale jen jeden pitomý transwarp uzel. Královna je pak nesmrtelná, protože to je myšlenka, nikoliv osoba).

STD zabetonovala jakýkoliv technický pokrok, protože technologii, kterou si dnes umí vůbec autoři vybájit a která je, přiznejme si to velmi často zcela nepraktická, je zasazena do 32. století, ale přitom je vidět, že patřit měla spíše do 25. století. I když v tomto to zabetonoval trochu i VOY s USS Relativity a samozřejmě ENT s časovými válkami.

Obecně vzato, ve světě ST bylo velmi málo prostoru a Abramso-Kurtzmanovy zkurvenosti ten zbývající prostor zcela anihilovali. V tuto chvíli jediná cesta by bylo poslat jak JJtrek tak Kurtrek do alternativní historie, což se nestane.

na příspěvěk reagoval Khanos, PKD

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Discovery není progresivní ani novátorská. Dějová linka je v nejlepším případě standard a pokud v ní někdo vidí něco originálního, jsem jedno velké ucho (respektive oko). Kamerové úhly, odleskování a vůbec všechno technické si vzala z nových filmů.

Ve srovnání s Abramsem vidím pouze dva zásadnější rozdíly, jeden je fakt a druhý je čistě osobní dojem. Fakt, Abramsovy filmy se odehrávají v alternativní realitě, tudíž si mohou do značné míry dovolit narušování lóru, a ten osobní dojem, alespoň mají sympatické charaktery.

Co se SNW týče, podobně jako spousta lidí zde jsem docela potěšený tímto seriálem, ale to, že seriál přepisuje ST historii a naprosto nectí, co tvořilo přes padesát let cánon mi není lhostejné. Pokud příjde další přepisování, mé nadšení nejspíš trochu ochladne a co se novinek, přepisování a retconování týče, hodlám je respektovat úplně stejným způsobem, jako novodobí tvůrci respektují původní cánon. Tedy vůbec...

Jednu poznámku si ale neodpustím, v době, kdy valila éra TNG-DS9-VOY si spousta fanoušků stýskala po éře 23 století s tím, že 24 je tolik prozkoumané, že už nemá co nabídnout. Myslím, že neustálé vracení se do 23 století, které je v módě nyní prokazuje ST medvědí službu. Raději bych pokračováni v Post-Picardovské době, než neustále retconování.

na příspěvěk reagoval cernakus

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Proč? To je přeci zjevné - DIS byla od samého prvopočátku koncipována úplně jinak, než SNW. Ten není zdaleka tak progresivní a novátorský, naopak se vrací z5 ke kořenům Treku a kromě nostalgie staví na tom, co zde bylo vymyšleno a prezentováno již dříve. Jinak řečeno hraje mnohem více na jistotu, což pro mě osobně není zase kdo ví jaká výhra a plus, ale na druhou stranu to vyvažuje ten krásně modernizovaný retro TOS setting a fakt příjemný cast...

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Proc toto neslo uz u DSC, dopr... nechapu. To byl fakt ocistec. Diky kteremu ty SNW vubec jsou svym zpusobem. Fakt, kosmicka ironie. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Tak clip se soudem s Unou opet potvrzuje, ze si fakt nedelaji prdel a pokr. (byt pochopitelne zmodernizovane lec stale snadno rozpoznatelne) v tradici pocte TOSce. Pro nekoho, kdo jiz mnoho let zere tzv. soudni dily z ST, to bude zrejme fakt neco. Ty uniformy jsou neco neskutecneho. Porad zasnu nad tim, jak lze TOS modernizovati vizualne i jinak tak, aby se ST dinosauri chytali a slintali zaroven. Tento trek je vskutku ukaz, jakym byl sveho casu STE. Byt u nej mi to par let trvalo, nez jsem se do nej zazral. U SNW to bylo uz nejakou dobu pred premcou. 👍👌

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ten jsem objevil vcera kolem pulnoci. S tmaveserikovym harem se ostatne pocitalo jiz od zjeveni v LD uniformach na tom jakemsi comu tusim min. rok. Jen mu nedali ten strapak, co mu trci dopredu coz je dobre. Ne vse v anim.forme,vypada ok v hrane verzi. Ja bych to dal tak, ze prolog a epilog by byl v LD a 90% deje v SNW. Stejne mi budou chybeti os. Hranou Tendi bych hodne bral.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Neuveritelne se stalo skutecnym! OST k 1.s.vychazi 28.4. Doprdele, toto sakra trvalo! Pres ty zvasty od skladatelky, ktera prohlasovala, ze v srpnu 2022 to bude na 100%. Hl., ze chujoviny typu DSC a 1. 2 sezony Pikrda meli ost jeste pred koncem tech kterych serii. Squella vizitka CBS/Paramount. 🤔

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Ale bylo by to super. Nebo trapici puku, kdyz ne amici. Ty maji myslim docela v oblibe povidkace. Jejich antologie jako Outer Limts z 90tek, jsem vzdy mel hodne rad. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

Jo, to by bylo taky perfektní. Problém je, že tyhle antologie nejsou moc oblíbené u Američanů. protože ti prostě mají fixace na postavy a je jedno jestli kladné nebo záporné. Takže nemají rádi, když mají v každém díle zcela jiné postavy. V tom se třebas zásadně liší od Britů, kteří naopak tyhle vědci mají rádi.

A taky by ty antologie nemohly být v rámci Kurtreku, protože na to potřebuješ fakt perfektní znalost kánonu, neboť by to vlastně bylo hlavně pro znalce celého universa, a ten ta parta kolem Kurtzmana zřetelně nemá. 

" (jasne, ze nemyslim, sledovati 45min.jak chrni s kamosama a kamoskama v hibernaci:)" 😂

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Tak ST:tales from mirror universe by jiste nebyly marne. Ja mam ale uz hodne let v kedlubne jasnou vizi i s nazvem, ST untold stories a byla by to takova antologie, kdy by kazdy dil odvypravel kompletni pribeh, jehoz nacrtle kontury jsou po ruznu rozesety v ere 1964-2005. Takze by byl dil s S.S.Valiant z TOS, Khan a Botany bay (jasne, ze nemyslim, sledovati 45min.jak chrni s kamosama a kamoskama v hibernaci:) nebo Pikrd na Stagazeru vs. Ferengove. Vlastne by to byly prequely k dilum, kde se dovime ty stripky. Nechapu, ze to jeste nikoho nenapadlo. Dle meho to ma potencial. Inspiroval me k tomu ten chlapek, co ma na jutubku nekolik (pro me nezapomenutelnych) 10-15min.videi.vcetne toho, jak Romulani utoci na Enterprise-C. 

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

Koukám, že když se odvážeš, tak umíš být velmi vtipný. Upřímně jsem se zasmál.

Fakt je, že když se nad tím zamyslím, tak v podstatě všechny Opravdové star treky sužuje syndrom nepovedených dvou sérií. Enterprise na tom nebyla jinak. 

Holt nikdo to už nevrátí, ale tím, že jsi vzpomněl asi nejlepší dvojepizodu ENT, "In a mirror, Darkly" jsem si uvědomil ještě jeden potenciálně skvělý námět. A to právě historky z Terranského impéria. Byl by to průřez od Císařovny Sato (Linda si je na rozdíl od Jolene stále podobná) až před události z "Mirror, Mirror" a nebo vlastně i dál, protože by bylo zajímavé sledovat, jak "zlý" Spock dovedl impérium k pádu (viz zrcadlovky z DS9) a Spocka s Kirkem už stejně máme přeobsazené. Navíc v STD byly díly ze zrcadlového vesmíru nejvíce oblíbené a objektivně asi nejméně přiblblé. Což bylo tím, že ani pošahaní wookie kolem Kurtzmana si nelajzli vytvořit dojem, že je v rasistickém a šovinistickém Terranském Impériu prostor na psychosračky, plačky a lgbt+ trable.

Takže takovej temnej startrek pro dospělé se spoustou smrti, krve, ale i hodně prostoru pro řešení nadčasových a velkých témat.

No nic, musím přestat snít za bdělého stavu, nebo z toho začnu slintat :-D

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Ne. Ja si ji guglil. Sem sem nekoukal. A i kdyz dle tve prilozene fotodokumentace asi chapu tvuj postoj, me se i pres to, nezda, ze by to prehnala. Ale to je jiz dnes jedno. Stejne nic nebude. Zrovna STE by si ale sakra zaslouzila regulerku 7 s. Coz ostatne rikam jiz mnoho let. Zatimco ST experimenty typu, nebudu jmenovati, tady budou miti 5 s. Coz me tak nejak urazi. Byt je mi uz zaroven davno, DSC u zadele. Ono ostatne (to ti potvrdi i Thanos aka Khanos, luskne a je po tobe, haha) od 3.s.STE prisel do treku jurodivy autor Odysey 5 a zacalo to miti neskutecne koule. A 4.s.je vskutku absolutni naser. To se po posl. seriich DS9 hned tak nevidi. A kdyz jsem vidal v 2005 ten tzv. Zrcadlovy dvoudil, ze ktereho TOS freaks maji dodnes TOSgasmus a ktery u me prekonal i ten triblovsky DS9 dil, vcetne kulervouci spesl znelky, tak to uz je u me vic nez prvni liga. Jo, gurwa, to byly casy. P.s.ja samoz.jako ST veteran mam dosti rad zpetne po tech vsech letech i 1.a 2.s.STE. Jen to holt chvili trvalo. Tak jako u TNG, STV ci DS9. 

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD , PKD , PKD

Ano nezmýlil. Opravdu jsem PRO celou shlédl a nebýt nižší kvality v druhé polovině a hlavně jejím závěru, udělil bych za 1 sérii 4 hvězdy, i když primární divák je děcko a ne staroch jako jsem já.

Je to tak, série se vznikem Federace, kterou ten scifi nenávidějící zmrd Moonves zabil, by byla jedna z nejlepších v star treku vůbec. Enterprise po dvou letech přešlapování se IMHO dala v třetí sérii do pořádku a ve čtvrté šlápla na plyn. Už jen válka Andoru s Vulkánem, ta komplexní politika, pozvolný zlověstný nástup Romulanů ... to vše slibovalo mimořádný ST zážitek. No bohužel, tahle loď už odplula, potopila se až na dno a ještě se na ní při zemětřesení sesypalo mořské dno.

Viděl si Jolene na snímcích z loňska? Nesmíš se koukat jen sem na CSFD, zde má poslední fotku z obrazovky někdy z roku 2010. Tam byla ještě cajk, bo jí bylo 35. Takhle vypadala před 2 lety https://www.looper.com/img/gallery/jolene-blalock-relied-on-her-eyes-to-portray-the-stoicism-of-star-trek-enterprises-tpol/intro-1674238455.webp

bohužel spousta krásných žen v jejím věku to stárnutí s grácií nezvládne a ujede na plastikách tak, že to dopadne jako u ní. Plus samozřejmě to, že zatímco u člověka Archera by fakt, že vypadá starší šlo nějak scénáristicky zamatlat, tak u Vulkánky by to fakt nešlo. Ta by měla vypadat jako v roce 2151 ještě v roce 2200, protože v Broken Arrow ji bylo cca 60 a ve 100 letech Vulkánci vypadají na lidských 30 let.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Vrazdil bych doprdele za Pozemsko-Romulanskou valku a nasledne zalozeni UFP!!!!! Vsickni fandove STE budou navzdy skripati zuby, ze ten nadejny seros skoncil rok! pred vypuknutim. A ty romany mi fakt tohlencto nikdy nenahradi. 🙄😞

na příspěvěk reagoval cernakus

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

No, chlape, tak tady musim souhlasiti snad ouplne se vsim, co jsi napsal. To je snad po1.,tak snad se to nepokazi. Hehe. 👍 Me prijde jako total paradox, ze obskurni DSC v podstate vyplodilo SNW, a fakt neni snad vetsiho rozdilu nez je Shitcovery a Pike&co. Snad jen LD. Sveho casu jsem tak nejak nechapal, muj 1 of 5 v topce uvedeny ST tv.s. STE, ale zaujalo me to hned. To zase jo. Ale fakt jsem se snazil u DSC a moc, a..... Nic., prd. Az pochopitelne na Pikea a os., vcetne Enterprise. To, ze jsem dal prvni 2 rady, povazuji za vykon, hodny nejake platby na muj ucet od samotneho Kurtika, jak jsi ho zde nekde nazval. No a Berman a Braga jsou absolutni ST machri. O tom neni sporu. Samoz. k nim patri Ira Steven Behr, ktery je hodne odpovedny za DS9. To je chlapek, kteremu my blaznivy TOSkari budeme navzdy vdecni za jistou ep.v tusim, 5.s.😉 P. S. Prequapillo mne, ze ocividne znas Prodigy. To bych u tebe, necekal. Pokud jsem se nezmylil. 

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Khanos

24. století moc prostoru nenabízí, protože Opravdový Startek končil v podstatě na jeho konci a co zbylo obsluhuje LD.

25. století totálně posral Arbams a Picard, takže tam by to vyžadovalo retcon monumentálních rozměrů (celý ten nesmysl s výbuchem Romulu), kterétož sebereflexe nejsou IMHO Kurtíci schopni.

Navíc technologicky by to bylo těžké uchopit, protože i přes značnou nadčasovost TNG je reálný technologický rozkol mezi TNG a naším světem už obrovský a buď by to vyžadovalo hodně retconů a nebo hodně solidního tančení v lore, na které ten žid a jeho parta prostě nemají.

Mnohem raději bych proto sledoval (a klidně paralelně) dvě jiná, nezdokumentovaná období

1) Lidsko-Romulanskou válku (nezpracovaný materiál z ENT), s tím, že by se zaměřil na jinou loď a jinou posádku, nežli NX-01, protože těch 17 let je už moc a zejména TPol by byla věkem problém (navíc to Jolene posrala s plastikami a vypadá jak strašidlo). Zde bych to viděl na minisérii

2) období 2300-2350, opět období naprosto minimálně zmapované a tudíž s minimálním rizikem retconů a prostoru na camea. Zde bych to viděl na seriál, s tím, že by byl trochu retro, tj. technologie by byla lehce zastaralejší za TNG a byl by tam ten transit od Kirka k Picardovi (ale bez nich a nebo maximálně počítačem generovaní).

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

Souhlas. Když mělo jí o fan service, lze to pochopit. Navíc zkouší prostě styly a hledají, který se chytne. Byli prostě moc namyšlení a mysleli si, že Opravdový Star Trek by dnes už netáhnul a tak tlačili STD na sílu čím dál do větších sraček, protože si odmítli připustit, že by to mohly být ty jejich novoty, co diváci nemají rádi. Na levobočcích, jako je LD, si vyzkoušeli, že humor u treku funguje více nežli potoky slz. U PRO si vyzkoušeli, že sledování kánonu se vyplatí více, nežli retconování jen kvůli dynamice. U SNW si vyzkoušeli, že epizodičnost není na závadu. U PIC si vyzkoušeli, že stavět celý seriál na nostalgii, fanservice a slavných postavách se nedá. V druhé půlce SNW vyzkoušeli TOSkové náměty a způsob vyprávění (tedy divadelní frašku) a zjistili, že tento koncept je už prostě už moc zastaralý.

A věřím tomu, že zjistí, že Berman s Bragou měli čuch a nadčasovost a že jejich koncept uspěje i nyní.

Jediné co je blbé je, že to trvalo 7 let a napáchalo se škod na tom univerzu, že proti tomu je JJA, jinak naprostý ničitel kvalitních značek, vyslovený obohacovač.

Samozřejmě že pro normální diváky a fanoušky STD nebyla vlajkovou lodí nikdy. Ale v tomto paradoxně nezáleží na nich, ale na vedení studia/televize. A pro ně STD první 4 sezóny vlajková loď byla. To šlo vidět na všem, rozpočtu, propagaci i afterservisu.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Feidias

32.st. No, ja bych v nem tedy radeji snad ani nic nechtel, kdyz je to satanzel spojene s DSC. Nejake jine 32.st. ci jeste lepe 29.st. s U.S.S. Relativity, JO to by byla sakra jina. Nebo neco s Danielsem. Syn Stana Wimstona je zuzo. 🤓👍

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

cernakus

Ja to beru tak, ze 2.pol.1.s. SNW byla nutna a mnou jiz predem ocekavana dan za tu 1.pol. Ale zase tam ve 2.pol. mam ten mnou nejpoustenejsi (krom mementa mori) dil vubec, 10.dil. Jsem zvedav na Klingony, pac jsem je tak nejak podvedome cekal jiz v 1.s. Par zminek o nich, nepocitam. A jsem rad, ze se vratili vizuelne ke classice, byt az od TMP dal. Snad z nich neudelaji nejake sasoury, jako v DSC, pac ty Drazie vykradene z B5, povazuji porad za prowokaci a ktere jsem dodnes nerozdejchal. Az na posl.dil 2.s.DSC. Tam jsem je trochu poznal. To s tim retknutim v SNW by nebylo spatne. To bych snad i pochopil existenci takoveho uletu, non plus ultra. 

na příspěvěk reagoval cernakus

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Khanos

Klidně i v tom Dis století (nevím už které to je) když to bude dobrý seriál a jinak souhlasím!

na příspěvěk reagoval PKD

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Zajímavý trailer, rozhodně podtrhuje očekávání. Já osobně bych raději uvítal kvalitní pokračování v 24. století, respektive už v 25., než neustále vracení se do 23. století a stejně tak neustále retconování událostí z TOSky, ale v podání jiného kapitána. Pokud se ho ale nedočkám, je SNW tou nejlepší formou aktuálního hraného treku za poslední dvě dekády.

Už aby to tu bylo...

na příspěvěk reagoval Feidias, cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

Jo, celý trailer má takový "feel good" nádech. Místo TOSkové frašky, typické pro druhou půlku první série SNW, to vypadá na humorný nadhled typický pro filmy a Bermanovu éru. Pokud to tak opravdu dopadne, tak se budu hodně bavit. Nakonec se z SNW může stát opravdová vlajková loď obnoveného Star treku a STD zůstane bizárem, který budou brát na vědomí jen hardcore fanatici (zejména kdyby pak celé to pětisériové peklo retkli v nějakém díle SNW a udělali z toho další Kelvinku).

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Trajler je libovy. A Klingoni vypadaji jako Klingoni, vcetne D7. Takovy mix TNG a JJ. Bizarr era DSC je timto konecne "zapomenuta". Sem s tim! 

na příspěvěk reagoval cernakus, Feidias

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Tak, konečně několik novinek. Shrnu to vše sem. Premiéra 2.s. SNW jest 15.6. (zhruba o měsíc později než byla 1. grrrr:) a 3.s. již zároveň potvrzena. To bych prosil. Pokud článek nelhal, tak je nyní konečně jasné, jak bude vypadati ten crossover s LD. A Thanos bude míti klid.;-) Z masa a kostí Marinerová a Boimler hezky šéésky live-action (kdo zná fotky z jistého conu, tak má celkem jasnou představu jak budou oba herci v těch jejich uniformách a Jack Quaid i nejspíše s těmi fialovými vlasy:) vypadat) se objeví v této 2. sérii. Třeba to bude vícero postav, kdo ví? Ale ti 2 jsou jasní. Já bych bral samoz. víc. Takový hraný Rutherford a Tendi by taky byly super. Co se týče LD, tak 4.s. klasicky na konci srpna/zač. září a 5.s. již též potvrzena. Hl. aby to měl Pike a spol. páč aspoň on by mohl dostati kompletní natočenou 5letku, když se to jeho nástupci nepovedl a museli to částečně zaplácnouti TASkou, comicsy a NW/P II či continues. A nakonec Prodigy, jejížto 2.s. má začíti tuto zimu. Méně krypticky, na konci tohoto roku. To jest zatím vše. Čus. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

No právě. V podání Kurtíků je to vždycky katastrofa. Tak umně udělanou časocestovatelskou epizodu jako byla například "Další trable s Tribbly", která nerozbourá lore, od nich čekat nelze. 

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

PKD

A fakt, že SNW se odehrává 130 let před událostmi LD ti vrásky na čele nedělá?

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Tak je to tady! Potvrzen crossover s LD. Marinerová a Boimler se mají objeviti někdy/někde ve 2.s. Zatím se ovšem neví, jak to bude vypadati, když uvážíme, že 1 z těch tv s. jest kreslený. Ale to je fuk. Pro mě to bude bomba, tak jako tak.;-) 

na příspěvěk reagoval cernakus

Reklama

Reklama