Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Spielberg měl v 80. letech příšerný období, kdy točil různý fantasmagorie a stupidní pohádky pro děti. Tento film nijak nevybočuje z jeho tehdejší zoufalý tvorby. Je to taková kýčovitá romantická komedie, ve který Richard Dreyfuss v roli anděla strážnýho (nebo co to je) pořád mele pantem, ale nikdo ho nevidí a neslyší. Já jsem na film náhodou narazil v televizi, tak jsem se podíval hlavně kvůli Johnu Goodmanovi. Ten sice nezklamal, ale jeho role je poměrně malá. Richard Dreyfuss byl tradičně takovej nemastnej neslanej a Holly Hunter, kterou mám jinak docela rád, hrála tak nesympatickou krávu, že mi lezla od první do poslední minuty na nervy. Navíc měla hroznej 80's účes. Od toho holiče, kterej jí tohle vytvořil na hlavě, bych si nenechal ostříhat ani chlupy v podpaží. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale musíš se naučit, že získat svobodu znamená někomu ji dát.“ Od filmu jsem takřka nic nečekal. Jenom důstojné rozloučení s mojí oblíbenkyní. A toho se mi dostalo, scény s Audrey jako andělem, který dává novou šanci hlavnímu hrdinovi, mě pobavily a potěšily („Teď sedím v lese a dávám se ostříhat. Buď jsem mrtvej anebo se zbláznil.“). Překvapilo mě však, že se snímek vyvedl jako takový. Romantika fungovala (opravdové jiskření jsem cítil hlavně mezi Dorindou a Petem, ne už tolik jeho „nástupcem), stejně tak decentní humor (zejména celá pasáž s oslavou Dorindiných narozenin byla vtipná) a letecké manévry/scény s hašením mě nadchly. Směrem ke konci už film trochu ztrácel svoji šťávu (a komunikace mezi „průvodcem“ a živými působila trošku zvláštně), přesto i za ten myšlenkový přesah dávám slušné 4*. „Myslíš si, že si mě koupíš nějakou hloupostí, cos sehnal na letišti.“ – „Vždycky to zabralo.“ ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Já budu zcela úplně a vyjímečně za romantičku -je jasný, že je to nadlouho dopředu:-) mě se film líbil a pár scén je nezapomenutelných a Richard Dreyfuss a Holly Hunter byli vážně tím skvělým párem, co se k sobě tak hodil. Jenže -hasiči holt to mají těžké a ti, co jsou k tomu při hašení i piloti, tak ti dvojnásob.... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čas od času si každý režisér potřebuje odpočinout a natočit si něco jen tak pro radost. Takto Spielberg určitě přistupoval právě k tomuto snímku. Při sledování jsem nebyl tak fascinován jako u jiných Spielbergových filmů ale přesto měl něco do sebe a hlavně první půlhodina je skvělá. Později film začne dost kýčovitět ale po celou dvouhodinovou stopáž jsem se slušně bavil. ()

rodo 

všechny recenze uživatele

Navždy je milý a příjemný film. Mám Spielbergovu poetiku moc rád, ale bohužel musím říct, že jsem se chvílemi nudil a na to nejsem u tohoto fenomenálního režiséra zvyklý. Náznaky něčeho "víc" jsou tu znát, ale jakoby se Spielberg bál rozvinout příběh do dramatičtější podoby. Škoda :-(. Přiznám se ale k jedné věci: romantická klišé, kterými je film protkán, sežeru Spielbergovi mnohem snáze, než komukoli jinému :-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Během natáčení si Steven Spielberg dělal srandu z Johna Goodmana. Tvrdil mu, že by z něj byl ideální kandidát na roli Freda Flintstonea. O pět let později si jej John Goodman skutečně zahrál. (HellFire)

Reklama

Reklama