Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)
  • Píseň, kterou si Pete (Richard Dreyfuss) píská, když je nervózní, je popěvek zvaný "Garry Owen". Jedná se o oficiální píseň Sedmé kavalerie Americké armády – kavalérie generála Custera. (HellFire)
  • Během natáčení si Steven Spielberg dělal srandu z Johna Goodmana. Tvrdil mu, že by z něj byl ideální kandidát na roli Freda Flintstonea. O pět let později si jej John Goodman skutečně zahrál. (HellFire)
  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)
  • Tréninkové letiště v Coloradu zastoupilo letiště ve městě Ephata ve Washingtonu, které sloužilo americkému letectvu za druhé světové války pro účely tréninků. Toto letiště je zajímavé tím, že všechny budovy jsou velmi dobře zachovány. Při scéně, kdy je Al (John Goodman) pokropen hasící směsí při tréninkovém letu, sedí na jednom z bunkrů. (HellFire)
  • Film je částečně natočen podle románu "A guy named Joe", který napsal Frederick Hazlitt Brennan. (Terva)
  • Scéna, kdy Dorinda neuhodne, že Ted imituje Jamese Stewarta, nebyla ve scénáři. Herečka opravdu nevěděla, kdo to má být a Spielbergovi se to tak zalíbilo, že scénu nakonec ve filmu ponechal. (viperblade)
  • Richard Dreyfuss, Holly Hunter a John Goodman dostali po dokončení filmu od Stevena Spielberga dárek. Každý z nich dostal auto Mazda Miata. (viperblade)
  • Do role Teda Bakera (Brad Johnson) byl původně navržen Tom Cruise, ten ale roli odmítl. (viperblade)

Reklama

Reklama