Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Terva 

všechny recenze uživatele

Al Yackey (alias John Goodman ) má na začátku filmu úžasnou košili, to jen tak pro upozornění. "Baletní křeč" o kterou se snažil při tanci z Dorindou Durstonovou (alias Holly Hunter ) je parádní, to jen tak pro zasmání. Dorinda je však souzena Peterovi Sandichovi ( alias Richard Dreyfuss ) a nic není tak, jak má být, to jen tak pro pořádek. Steven Spielberg nám naordinuje příběh o lásce muže a ženy, nechá nás v něm trochu osmahnout, pak nám připraví šok a následuje vstup do vyšších sfér, kdy se z příběhu stává romantická fantasie, to je prostě fakt. CITÁT : A teď zaměř tu poslední vlaječku, co vypadá jako deštník, promiň Hap ( alias Audrey Hepburn ), ale to si nemohu nechat ujít...... Pěkně nám tu režisér hraje na city, film je plný srandy, smutku i naděje. V 99 minutě zazní hudba, kterou Spielberg použil ve filmu Blízká setkání třetího druhu a ve sto osmé minutě je vidět jakási náhraška zpětného zrcátka, záběr, který Spielberg používá skoro v každém filmu od dob natočení Duelu. Tento snímek ( Always ) je natočen podle románu A guy named Joe od Fredericka Hazlitta Brennana. Hudbu dělal John Williams a zazní zde třeba Nick of time v podání Bonniho Raitta nebo Give me your heart od Phila Marshalla. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Stevene, jseš nejlepší režisér, jakého znám. Tvé filmy jsou pro mě zárukou kvality, ale tohle? Jistě není každý film posvícení, i tvé "slabší" filmy mám rád (1941, Hook), ale tohle?! Ve stejném roce natočíš geniálního Indiana Jonese 3 a pak takovou nasládlou blbost. A kvůli tomu jsi donutil Audrey, aby ještě jednou po dlouhé době točila film? Tohle už mi, Steve, nedělej. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Cukrkandl jak se patří se všemi svými pozitivy i negativy filmového média. Pořád ale raději upřimné a na nic si nehrající začínající devadesátky, nežli pozdější ultramoderní experimenty všeho druhu. Spilberg ubral tvůrčí rukopis, ale pořád je tam, minimálně v některých pasážích je to vidět. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velice jemné, citlivé, skoro až patetické. Příjemná slaďárna v rukou jednoho z mistrů vypravěčů. Bylo to zábavné, romantické a i ty letadýlka mě bavilo sledovat, takže jsem se po většinu filmu, i díky výborným postavám (Goodman), opravdu skvěle bavil (ach:-( ten závěr). A anděl Audrey... přišla, zahrála sebe samu a zakončila svoji kariéru tím nejhezčím možným způsobem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Spielberg je za kamerou machr, to nemůže nikdy nikdo popřít a i když nějaké jeho filmy nejsou úplně klenoty, tak je tam i tak jeho filmařský talent sakra znát Navždy u mě trpí tím, že je to především romantický film, který nenabízí příliš jiného. Příběh je to ale zajímavý a netradiční, takže ve výsledku je z toho lehce nadprůměrný zážitek. 70% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)
  • Film je částečně natočen podle románu "A guy named Joe", který napsal Frederick Hazlitt Brennan. (Terva)

Reklama

Reklama