Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lese nedaleko jednoho z předměstí Los Angeles přistane kosmická loď. Drobní mimozemšťané se vydají z lodi na průzkum a odebírají vzorky pozemských rostlin. Brzy je však vyruší skupina lidí a mimozemšťané se v panice vrátí do kosmické lodi a odletí. Jednoho z nich, který se nestačil vrátit včas, tu však zapomenou. Trosečník najde skrýš v kůlně domu, kde bydlí desetiletý Elliott se sourozenci. Elliott si tvora všimne a tajně ho přiláká do svého pokoje a začne mu říkat E.T. Ten se z televize naučí několika pozemským slovům. Z různých hraček a věcí běžné potřeby začne podomácku vyrábět komunikační zařízení a současně se sbližuje s citlivým Elliottem. Chlapci využijí halloweenového průvodu masek a pomohou zamaskovanému mimozemšťanovi nepozorovaně proniknout do lesů za město, kde se E.T. uprostřed noci pokusí navázat spojení. Agenti, kteří po něm pátrají, se zmocní vyčerpaného mimozemšťana a v mobilní laboratoři ho podrobí sérii testů. Zatímco Elliott se jakoby zázrakem uzdraví, zdravotní stav E.T. se rychle zhoršuje. Nakonec jeho život vyhasne. Vědci se ho rozhodnou pitvat, dovolí však Elliottovi, aby se rozloučil. A tehdy chlapec zjistí, že mimozemšťan žije a jeho stav byl nutný k navázání spojení. Společně s bratrem se zmocní auta a spolu s kamarády dopraví E.T. na místo, kam si pro něj přiletí jeho druhové. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (658)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"E.T. - Mimozemšťan" je absolutnou klasikou v oblasti filmovej sci-fi tvorby. Možno ho zaradiť medzi také vesmírne ikony ako Votrelec alebo Predator. Akurát s tým rozdielom, že E.T. je mierumilovný klaďas. Malý, bezbranný, vystrašený prieskumník, ktorého zabudli kolegovia v lesoch neďaleko jedného z los angeleských predmestí. Podarí sa mu spriateliť s troma deťmi. Tie sa mu snažia pomôct s tým, aby sa mohol skontaktovať so svojimi druhmi. Pretože E.T. z celého srdca túži po tom, aby sa dostal späť domov. **** ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejnostalgičtější vzpomínka a rozhodně nejkrásnější filmová podívaná všech dob! Dodnes si živě pamatuji svoje první setkání s tímto mimozemským druhem, dodnes cítím tu nebetyčnou úzkost a úžas, který mě při něm provázel. Mráz, který mi běhal po zádech, když E.T. volal domů a slzy, které ´sem rojil, když se tam vracel. Tak takhle ´sem se seznámil se světem filmu. A právě takhle ´sem se do něj zamiloval. To díky vám, pane Spielbergu. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Keď som bol malý, mal som z E.T-ho nočné mory. Keď som bol starší, smoklil som ako malé decko - kruh sa uzavrel a v strede toho kruhu sa na nás Steven usmieva od ucha k uchu. A má aj prečo - to, čo predviedol v tomto filme je totiž absolútny režisérsky vrchol, méta, ktorú prekročili a prekročia skutočne len tí najlepší z najlepších. Čo záber to klenot, čo scéna to neopakovateľný zážitok. Technicky brilantné, presýtené emóciami a tá neskutočná, všadeprítomná hra so svetlom - Spielberg ako podľa encyklopédie. Nenechajte sa však zmiasť - na prvom mieste stále stojí príbeh dojímaný a naivný ako detstvo samo. Jednoducho povedané - najosobnejší film Stevena Spielberga. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. A moje oblíbená Spielbergova scifárna s mnoha nádhernými scénami. Skvělý a dojemný příběh s milým a křehkým E.T. "Home." Trailer: http://www.csfd.cz/film/8635-et-mimozemstan-et-the-extraterrestrial/videa/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se rozhoupal k té čtvrté hvězdě, přestože si sále myslím, že tohle je nehorázný hype, který "nějak" přečkal až do dnešní doby. Ano, má to své kouzlo, ale aby to byl největší hit své doby? No nevím... Když ale nebudu řešit věci okolo, tak si to jako milou, nenáročnou jednohubku dovedu užít. Několikrát, ehm. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (158)

  • Steven Spielberg prohlásil, že příběh filmu v sobě nosil už od dětství od rozvodu jeho rodičů, kdy si vymyslel imaginárního mimozemského společníka. Téma rozvodu a chybějících otců je ve Spielbergových filmech velmi časté. (EMMY)
  • Postavičky E.T. mimozemšťana se nemohly prodávat ve Francii, protože tamější zákon zakazoval prodej figurek bez lidského obličeje. (Ruuzha)
  • Řada filmů na E.T. - Mimozemšťana odkazuje. Jedna z nejznámějších referencí je v parodii Připoutejte se, prosím! 2 (1982), kde E.T. "volá domů" z telefonní budky, ale je odrazen cenou hovoru. (DaViD´82)

Související novinky

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (více)

Reklama

Reklama