Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

tron 

všechny recenze uživatele

„Na mňa nikdy nikto dojem neurobí. Som psychiater.“ Vydarené pokračovanie dva roky starého originálu. V dvojke sa síce dej premiestňuje do vesmíru (!), ale smršť skvelých dialógov („Pane, myslím, že sa nám zbláznil počítač, čo mám urobiť?“ – „Preveďte počítačovú analýzu.“) robí svoje. Je to krátke, svižné a pochádza to ešte z dôb, kedy sa robili parádne paródie, kde boli vtipy prenášané s vážnou tvárou, lebo tvorcovia vedeli, že tak budú fungovať najlepšie. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Děsná pitomost v níž si kadance absurdních forů na minutu stopádě, v ničem nezadá s pověstnou "bezbolestnou", nekompromisně kosící palmy v džungli Jížní Ameriky. Jenže narozdíl od prvního dílu, zde převládají frky hlavně trapné a přes veškerou snahu nevtipné, mezi kterými těch pár opravdu povedených díru do světa neudělá. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, ja se bavil vic nez u prvniho dilu. Maximalni hodnoceni nedavam z jednoho prostyho duvodu, druhej dil je proste jednicka sjeta pres kopirak, mame tu stejnej pribeh, tentokrat jen misto letadla raketoplan, dokonce tu mame i stejny vtipky a hlasky a stejny herce, jen Leslie tu chybi. Ale krome ty spousty obslehlejch vtipku tu je i spousta novejch, proste jak kdyby tvurci vzali prvni dil a pridali sem tam nakej forek, takze ve vysledku to je jeste vtipnejsi, sviznejsi a jelikoz je film kratsi, tak tu prakticky nejsou hluchy mista a ma tu paradni rolicku kapitan Kirk. Lepsi 4* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak musím konstatovat, že po totálním nadšení po repete jedničky je můj přístup ke dvojce poněkud vlažnější. Star Wars titulky navnadily a celej ten ještě šílenější námět s letem do vesmíru je super, ale problémem tohohle pokračování je, že prakticky po celou první půlku to jenom recykluje všechny vtipy z jedničky, ale už se tu bohužel nedostaví ten wow moment, protože tohle už jste přeci jednou viděli. V druhý půlce to naštěstí přijde i s pár vlastními nápady a ve finále to pak je pořád obstojná lehce nadprůměrná zábava, ale jsem celkem rád, že v závěrečných titulcích avizovaná trojka nakonec nevznikla, protože to už by asi opravdu bylo jenom ždímání. Takže neurazí to, ale geniální první díl je někde úplně jinde.60% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled gagů, trapasů, nedorozumění a parodií na filmy jako Star Trek, Letiště, Rocky a kupa dalších, především ty, která mají něco společného s létáním. Film kupodivu drží pohromadě, ačkoliv mnohé scény jsou sami o sobě debilní. Jsou totiž následovány výtečnou hláškou nebo až tak absurdní scénou, že jsou sami o sobě vtipné. Pár scén je i přesto hodně ujetých až zbytečných. Ve srovnání s novými parodiemi typu Scary Movie však i tak baví celou dobu a i po téměř 30ti letech je spolehlivou zábavou pro všechny, kdo fandí tradičním parodiím typu Žhavé výstřely. Hudba: Elmer Bernstein ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama