Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Skvělý film ve kterém ale mohl být o něco více vybroušenější scénář, ale i tak se film drží na špici. Skvělé herecké výkony, sexy Jennifer Lopez, sexy Sean Penn. Billyho Thorntona jsem vůbec nepoznal. Ještě musím pochválit soundtrack. Oliver je skvělý režisér, což mi ostatně dokázal už u The Doors a Natural born killers. ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tento film odporucam: 1 vsetkym, ktorym je zima - pretoze horuca pust, temperamentna J. Lo a dusna atmosfera vas rozhodne zahreju 2 vsetkym, ktorym je horuco, lebo nabita atmosfera a zvrhlost postav vas zmrazi 3 vsetkym, ktori maju radi uchylne postavicky a charaktery, z ktorych neviete, ci sa mate smiat, alebo plakat, z ktorych ide strach aj zabava zaroven 4 vsetkym, ktori si myslia, ze KLADNY hrdina uz vymrel 5 vsetkym, ktori si nepotrpia na sladke torty, romanticke scenky, stastne konce a uhladene obleky 6 milovnikom LIV TAYLER, ktora tu svoju rolu odviedla perfektne na celych 100 % 7 nadsencom hlasok typu: "Je mrtvy" "Proc?" "Protoze umrel" a hlavne VSETKYM tym, ktory uvazuju ist na prazdniny do Arizony! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni film Olivera Stonea, ale mezi ty nejlepsi se nezaradi. Celej film je o jednom pekne zasranym dni v zivote Bobbyho Coopera, kteryho naprosto fantasticky zahral Sean Penn. Problem je, ze podobnejch pribehu tu uz bylo dost. Nejaky smradlavy mesto kdesi v pousti, plny samejch divnejch existenci, ktery umi jen delat problemy a do toho cizi clovek, kterej ma na zacatku drobnej problem a na konci bojuje o zivot. Ale trosku slabsi pribeh je vykompenzovanej vsim ostatnim. Hudba je prijemna, kamera je uchvatna a krome jiz zminenyho Seana Penna predvadi uzasny vykony i Nick Nolte a Joaquin Phoenix. Jennifer udelala lepsi prumer, ale byla aspon sexy a docela mrcha. A pak tu je naprosto odpornej a desne krutej, k nepoznani namaskovanej Billy Bob Thornton, to byl neskutecnej naklad. Navic tu je hezky krvavej, napinavej a zajimavej konec. Celkove se jedna o slusny drama/thriller, kterymu by neskodilo misty pridat na tempu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sice místy zdlouhavé a polopatické, ale to je ten nejmenší problém. Oliver Stone si prostě natočil film po svém. Z U-Turn je cítit onen pověstný drajv, ten chtíč přinést divákovi něco, nad čím se může zamyslet. Ne jen povrchně zaujmout. Charakteristický rychlý střih zaujme již na začátku a zásadně odlišuje snímek od ostatních podobného rázu. Námět je sice jednoduchý, ale nechápu tolik výtek ohledně něj, rozhodně je k věci a naopak i místy překvapí. A famózní obsazení vše dokoná...80% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers skončili a mnozí diváci plakali, že prý chtějí další dávku jejich ujetosti. I zželezola se strejdovi Oliverovi plačících diváků, vzal do rukou scénář zavánějšícíc noirovou černotou, na záda si hodil skvělého kamerana Richarda Richardsona a stvořil U-Turn - film, který již tolik netančí na tenké hranici mezi osobitou uměleckou výpovědí a kýčem, jako Natural born Killers, ale noirový námět přetavuje na groteskní přehlídku karikaristických postaviček a bizarních režisérských nápadů. U-turn je netradiční, svojský, úlétový a byl by i geniální, kdyby byl natočen púodle odpovídajícího scénáře. Tím neukazuji výhružným prstem na (přiznávám, diskutabilní) scénaristické kvality U-trunu, nýbrž na fakt, že scénarista dal dohromady uričtý příběh, kterému by slušelo adekvátní zpracování a ne Stoneovo otočení o 180 stupňu (anglicky U turn :-) ). Stejně postupoval Stone právě už u Natural born killers a i tam se mu to podle mne vymstilo. I když John Ridley nenadával na Stonea jako kdysi Tarantino, rozpačité působení na diváka zůstavé nezměněno. 3,5 hvězdičky - zakrouhluji proti matematickým pravdilům směrem dolů, jako trest za Stoneovu nepoučitelnost :-) PS: Sean Penn skvělý a Jennifer Lopez...Je prostě sakramentsky žhavá :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)
  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)
  • Když se jeden novinář zeptal režiséra Stona, proč natočil takový film, stone odpověděl, že chtěl natočit malý film, který by si užil jako teenager. (Cheeker)

Reklama

Reklama