Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výborná náznakovka road movie, kde však dobrodružství na cestách končí velice záhy. Dalo by se to nazvat také trampoty pana zoufalce Penna, jenž je vláčen životem za přispění kurefské dávky ironie osudu. Snímek se pyšní parádním hereckým obsazením, kdy si Oliver Stone nechal záležet na každé figurce, čímž pozvedl kvalitu na top úroveň. Ostatně Stone jede v zajetých kolejích a scénáristicky, vizuálně i ironicky dává vzpomenout na Takové normální zabijáky, od kterých si ale dává pár kroků odstup, protože U-turn se tváří daleko víc konzumně. Doporučuju. 90% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Svět U-Turn je další z precizních ujetin páně Stona, nepochybně. Brutální střihy, násilné přechody barevného a černobílého materiálu, geniálně divné úhly záběru. Tahle to sice zní jak videoklip, ale to by U-Turn nemohl mít tak zábavně ironický děj. Městečko v poušti, které tak (ne)trochu připomíná Creeky z dob Divokého západu, až na to, že v téhle díře nenajdete jediného normálního člověka a ani ten frája, co kolem jen projížděl a zařvalo mu auto, tomu rozhodně nepřidá. Atmosféra je tu dusnější než vzduch, co hlavní pošuci a hajzlíci ztěžka vtahují do nozder. Totálně úletové figury, rádoby idylický hudební doprovod, nepředvídatelný děj a zvraty, to je jen pár pozitiv, které dělají z U-turn něco víc než jen krásný klip. No a od krutě satirické až černohumorně absurdní grotesky je jen krůček ke krvavé lázni... 80%. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Skvělý film ve kterém ale mohl být o něco více vybroušenější scénář, ale i tak se film drží na špici. Skvělé herecké výkony, sexy Jennifer Lopez, sexy Sean Penn. Billyho Thorntona jsem vůbec nepoznal. Ještě musím pochválit soundtrack. Oliver je skvělý režisér, což mi ostatně dokázal už u The Doors a Natural born killers. ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročný pohodový žánrový mix, byť jede na půl plynu. Eskapády Pennova hrdiny baví v komediálnější i vážnější poloze, ale mohlo to být víc crazy nebo víc noir thriller. Herci jsou skvělí, hlavně Penn jako neidiotský loser a J-Lo jako femme fatale a kamera tomu dává šmrnc a prodává žhavou pouštní výpravu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. srpna 1997 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno