Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Miestami mi to prišlo ako paródia na to a potom zasa na niečo iné. Raz hore, raz dole. Začiatok ma bavil a čakala som čo príde, ale mám pocit, že sa to stále točilo v jedenom kruhu a k záveru som sa už tešila, že je koniec. Olivera mám rada, ale toto mi nie úplne sadlo, ale možno som len neodhadla ten správny moment. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný černý thriller, ale žádné veledílo, když to srovnám třeba s podobnými černými filmy bratří Coenových. Slavný Oliver Stone dokonce obdržel za tento film v roce 1998 nominaci na anticenu Zlatá malina a to za nejhorší režii. I když ve filmu je plno situací, které by měly s divákem pořádně zamávat, působí toto dílo překvapivě emočně velmi chladně. A to vše přes skvělé herecké obsazení, kde se mi však daleko nejvíce líbil B.B.Thornton v menší roli neskutečně bezcharakterního automechanika. Sean Penn v hlavní roli smolaře má opravdu pech, obdivoval jsem ho, že opravdu vydržel přes řadu prekérních situací nevraždit skoro třičtvrtě délky filmu. Ke konci však jeho morálka povolí... Závěr je perfektní a stylový, holt smůla je smůla. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=CYXGKg2BDPM&feature=related ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Drsný neonoir s parádní atmosférou rozpálené Arizony (škorpioni, mršiny, pošuci), výbornými herci (Sean Penn je pan herec, Nick Nolte si svého úchyla parádně užívá), výbornou hudbou Mistra M (místy připomínající tuto) a kreativní režií Olivera Stonea. Ovšem o scénáři mohu psát v superlativech pouze v první polovině. Jakmile jedna blbá náhoda začala stíhat druhou ještě blbější, šlo to hodně z kopce a místo napětí jsem už jen kroutil hlavou (a to ani nemluvím o tom neskutečně nastavovaném a překombinovaném závěru). Velká škoda, možná kdyby se to nebralo tak vážně... 60%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Noirový námět, avšak černohumorné zpracování, nepřejícný osud zatraceného hrdiny se tak mění v tragikomičnost, člověk najednou neví, co mu vlastně přát - držet mu palce, nebo se bavit nad jeho smůlou? Tyto zvláštnosti spolu s výbornou režií (kamerové přechody, prostřihy) vytahují z jinak poměrně pitomého děje to nejlepší, co je za daných okolností možné. Stylovost a ujetost, jež si Stone uchoval z Takových normálních zabijáků, zamaskovává stupidní momenty a přináší prostou a zároveň prostě fungující zábavu. Škoda, že se s prvkem noiru nepracovalo alespoň s nějakou okázalostí a škoda, že film není "chytřejší", neboť potenciál v zamotných potřebách a motivech postav na to má... 7/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí na parádnom vykreslení neuveriteľného Zapadákova v Arizone, vynikajúcich hercoch a scénkach, ktoré striedavo kolísajú medzi totálnou fraškou v Kusturicovom štýle a v závere takmer Lynchovským thrillerom. Ústredným mottom filmu je zjavne "smole neujdeš a na šťastie si musíš počkať". ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)
  • Billy Bob Thornton pro svoji roli přibral skoro 25 kilogramů. (Ai.ma)
  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno