Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Shit 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mam děsně rád a hned od úvodních titulků sem si ho zamiloval. Excelentní Sean Penn, úžasně krásná Jennifer Lopez, skvělej prasák NIck Nolte a božskej křupanskej opravář Billy Bob Thornton, herecký zastoupení tady prostě fakt nemá chybu a na to je nabalenej parádní a tak trochu tarantinovskej příběh, snad jen ten konec nemusel být tak moc překombinovanej, být to o 10 minut kratší, tak je to dokonalý. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně temné, mrtvé, černo humorné, bezútěšné a silně atmosférické!! Skvělý herecký cásting, promyšlený a vymazlený příběh s plno zvraty, tohle je paráda po všech stránkách a nemohu filmu nic vytknout.To, co zažil Sean Penn ve filmu, zažít já, tak se na druhý den bez rozmýšlení oběsím. Za mě jeden z nejlepších filmů vůbec!! Dokonalost. 100% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu pro mě vévodí především zajímavá, úchvatná, detailní a velmi efektní kamera jistého Roberta Richardsona (jehož kameramanské umění má na svědomí např. Kill Billa, a jde to vidět), komediálně laděná, velmi rytmická a zvučná hudba, jak jsem si později povšimla geniálního Ennia Moriconeho a opět úžasný Sean Penn. On vůbec celý U-Turn lehce stojí na humorném pozadí. Jeden velký zapadákov, úporné a sálající suché horko, doslova výheň, nevyrovnané kšefty, naleštěný Mustang z "šestačtyřicátýho", svůdná J.Lo a nakonec a především, prasklá hadička. Ta se s ubíhajícím časem mnohdy kuriózními způsoby, zapříčiní o to, že Bobby Cooper zažije opravdu velmi parný a dusný den. Postupně se navršující neočekávané trable a skutečnosti postupně vyústí až k překvapivému závěru. Ten se však táhne až příliš dlouho, ale zato zcela poslední závěrečná scénka stojí za to. Svým zpracováním, námětem a za podpory, již výše zmiňované kamery, mi snímek místy připomínal tvorbu Tarantina. Takže pro mě rozhodně parádní film, kterému však k dokonalosti něco scházelo. Rovněž oceňuji perfektní dabing v podání Ivana Trojana a Vladimíra Brabce. Potlesk oběma. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý stojí na parádnom vykreslení neuveriteľného Zapadákova v Arizone, vynikajúcich hercoch a scénkach, ktoré striedavo kolísajú medzi totálnou fraškou v Kusturicovom štýle a v závere takmer Lynchovským thrillerom. Ústredným mottom filmu je zjavne "smole neujdeš a na šťastie si musíš počkať". ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Natural Born Killers skončili a mnozí diváci plakali, že prý chtějí další dávku jejich ujetosti. I zželezola se strejdovi Oliverovi plačících diváků, vzal do rukou scénář zavánějšícíc noirovou černotou, na záda si hodil skvělého kamerana Richarda Richardsona a stvořil U-Turn - film, který již tolik netančí na tenké hranici mezi osobitou uměleckou výpovědí a kýčem, jako Natural born Killers, ale noirový námět přetavuje na groteskní přehlídku karikaristických postaviček a bizarních režisérských nápadů. U-turn je netradiční, svojský, úlétový a byl by i geniální, kdyby byl natočen púodle odpovídajícího scénáře. Tím neukazuji výhružným prstem na (přiznávám, diskutabilní) scénaristické kvality U-trunu, nýbrž na fakt, že scénarista dal dohromady uričtý příběh, kterému by slušelo adekvátní zpracování a ne Stoneovo otočení o 180 stupňu (anglicky U turn :-) ). Stejně postupoval Stone právě už u Natural born killers a i tam se mu to podle mne vymstilo. I když John Ridley nenadával na Stonea jako kdysi Tarantino, rozpačité působení na diváka zůstavé nezměněno. 3,5 hvězdičky - zakrouhluji proti matematickým pravdilům směrem dolů, jako trest za Stoneovu nepoučitelnost :-) PS: Sean Penn skvělý a Jennifer Lopez...Je prostě sakramentsky žhavá :-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevuje druh supa, který v Americe vůbec nežije. (Cheeker)

Reklama

Reklama