Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Uprostřed malinko utahané, ale pořád neskutečně příjemné a zábavné. Chybky by se samozřejmě našly. Přerod "zanedbávané" hlavní hrdinky v sexbombu v průběhu pár týdnů mě docela pobavil ;-) Ale jinak se jedná o fajnovou romantiku, která není vůbec hloupá a problematizuje téma lásky celkem neokoukaně. A Barbra je navíc kost! 8/10! ()

Misterioso 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který neurazí, ať si ho pustíte v jakoukoli roční dobu v jakoukoli hodinu v jakémkoli rozpoložení. Barbra Streisand si potřetí sedla na režisérské křeslo a i tentokrát z toho byl moc pěkný film. Největší devizou tohohle filmu je výborný humor (chlámal jsem se každou chvíli) a herci. Barbra si vedla skvěle nejen jako režisérka, ale také jako ošklivé káčátko (její zaujetí při proslovu ke studentům o lásce a chtíči bralo dech) toužící po lásce. Výborný byl také neuvěřitelně charismatický Jeff Bridges a legendární herečka Lauren Bacall, kterou jsem moc rád zase jednou zahlédl v nějakém filmu. Šťopinkou je pak hezká hudba a píseň "I Finally Found Someone". Příjemná romantika, která patří mezi ty, které jednou za čas člověka zahřejí u srdíčka. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele

Bylo to na mě moc dlouhé, ale i tak se mi to vážně líbilo. Chvílemi to mělo nádech filmů mnohem starších. Harrison Ford by tomu slušel víc. U scény s matkou, kdy se Rose vrátila jsem brečela, v té scéně bylo tolik. Možná to je "Popelkovský mustr", ale pro mě s jiným přesahem. Protože tady se sice Rose změnila (a když Gregory přišel do bytu a uviděl ji, jeho brada spadla spolu s tou mojí), ale změnila se spíš pro sebe, aby si dokázala, že když to šlo dřív - být krásná - proč by nemohla i teď. A Gregorymu to bylo jedno. Tím si u mě vyžehlil ten šílený večer. ()

Austen 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět, slušně obsazený, zahraný, ale něco mi tam vadí. Prostě si myslím, že by jiná inteligentní herečka udělala pro film víc. Jinak pěkný námět na přemýšlení pro osamělé. Čekáme na romantiku, protože si ji představujeme tak, jak je ve filmu - z romantickou hudbou v pozadí? Musela jsem se smát. To bylo vtipné. Ale přesto to nebylo dotažené. Nevím, jak se na film dívají feministky. Miláčku miluji tvého ducha, ale žít s tebou budu až budeš mít i tělo OK. Byla to pointa? Asi ne, ale šlo by to tak zjednodušit. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie ve starém stylu. --- Docela chápu, že příběhy o milencích překonávajících nástrahy a nesnáze vyvolávají mnohdy pohrdání. Poptávka po nich je masová a věčná ve všech (sub)kulturách, a jako ve všech případech velkovýroby, početně daleko převládají instantní dreky. --- Barbra Streisand, romantická herečka a zpěvačka, tentokrát také režisérka, ví asi velmi dobře, jak je to těžké: držet se žánru, a tedy i všech jeho klišé, a přitom něčím vybočit z balastu. Navíc si, podle mne moudře, uložila omezení, že ve změněné době zůstane sama sebou. --- Za daných okolností, kdy herecká způsobilost hlavní představitelky je mimo diskusi a rozpočet je slušný, všechno závisí na scénáři. A ten musí sázet na dobré dialogy, protože soudobými technologickými vymoženostmi žádnou stupiditu nemůže a nechce zakrývat. --- Podařilo se to? Podle mého soudu ano. Streisand umělecky i komerčně ještě jednou uspěla. Zvláštní zmínku zasluhuje pozoruhodná role matky hlavní hrdinky, kterou suverénně zahrála ještě o generaci starší hvězda Lauren Bacall. Právě její dialogy s dcerou více než co jiného tento romantický příběh povyšují nad moře nezajímavého průměru. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie priamo na Kolumbijskej univerzite jedného dňa spôsobilo výpadok elektriny v celom areáli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama