Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On už nad láskou zlomil hůl, ona se nehodlá spokojit se sňatkem z rozumu... Snímek režisérky, herečky, zpěvačky a producentky Barbry Streisandové vznikl na motivy filmu francouzského režiséra Andrého Cayatta Dvoustranné zrcadlo (1958). Není však jeho americkým remakem v pravém slova smyslu. Původní příběh maloměšťáckého manželství, které ztroskotává po úspěšné plastické operaci ženy, pojala režisérka jako milostnou komedii o dvou intelektuálech ve středním věku, kteří musí překonat vypěstované předsudky, aby k sobě nalezli cestu. Profesorka angličtiny na Kolumbijské univerzitě trpí komplexy kvůli svému zjevu. Její kolega, matematik Gregory Larkin, zase po špatných milostných zkušenostech považuje sex za překážku trvalého partnerského vztahu. Vzájemné přátelství na inzerát tedy vede brzy ke sňatku, podmíněnému dohodou, že se z manželů nestanou milenci. Barbra Streisandová si tu opět s vtipem a sebeironií zahraje oblíbenou a vyzkoušenou roli, ve které se z usedlého „ošklivého káčátka“ stane atraktivní a půvabná žena se zdravým sebevědomím. Stejný komediální prostor pak nechává svému hereckému kolegovi Jeffu Bridgesovi. Zaujme i Lauren Bacallová v roli ješitné matky, která si za svou vedlejší roli odnesla Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Austen 

všechny recenze uživatele

Pěkný námět, slušně obsazený, zahraný, ale něco mi tam vadí. Prostě si myslím, že by jiná inteligentní herečka udělala pro film víc. Jinak pěkný námět na přemýšlení pro osamělé. Čekáme na romantiku, protože si ji představujeme tak, jak je ve filmu - z romantickou hudbou v pozadí? Musela jsem se smát. To bylo vtipné. Ale přesto to nebylo dotažené. Nevím, jak se na film dívají feministky. Miláčku miluji tvého ducha, ale žít s tebou budu až budeš mít i tělo OK. Byla to pointa? Asi ne, ale šlo by to tak zjednodušit. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická slaďárna s jednoduše naplánovaným a předvídatelným dějem. Chtělo by to přecijen o něco zkrátit, protože jednotlivé dějové zvraty jsou opravdu odhadnutelné na míle dopředu, a zrychlení tempa by tak neuškodilo. Je ale zajímavé pozorovat, že "ošklivá" Streisand je hezčí, než následná "sexbomba", která se z ní vyklube.  Pro milovníky romantických idylek asi povinnost, pro ostatní 100x viděný a dokola omílaný motiv. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Uprostřed malinko utahané, ale pořád neskutečně příjemné a zábavné. Chybky by se samozřejmě našly. Přerod "zanedbávané" hlavní hrdinky v sexbombu v průběhu pár týdnů mě docela pobavil ;-) Ale jinak se jedná o fajnovou romantiku, která není vůbec hloupá a problematizuje téma lásky celkem neokoukaně. A Barbra je navíc kost! 8/10! ()

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Hlavní partnerská dvojice mi místy lezla těžce na nervy, a to dost nehot způsobem. Navíc ta závěrečná scéna tance za tónů opery už byla přes čáru vší přeslazenosti, jakkoli byla kompozičně odůvodněná (zamilovaní lidé slyší Pucciniho). Proč si musí Barbra točit filmy, v nichž si léčí pocity méněcennosti ze svého vzhledu? Ano, vysoce inteligentní ženy touží, zdá se, po archetypální představě pohádkové lásky ještě mnohem víc než holky Bimbo, protože si ji asi více zaslouží. Asi si na podobné téma pustím Bimboland. Je sice cheessy, ale experimentálně přínosnější. ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Miluji B.S. To jako úvod k hodnocení filmu, který je mou srdeční záležitostí (ostatně jako drtivá většina jejich snímků). Milé, vtipné, chytré,kultivované, evidentně inspirované vlastními pocity Barbry. Její humor charisma , gesta.... Příběh pro ty, kteří věří, že zamilovaná žena dokáže vše. Nezbytný happy end, při kterém se vždy přistihnu, že mám pusu od ucha k uchu a zase chuť žít. Nádherná hudba. Skvělé obsazení. Bridges jako mírně potrhlý profesor k sežrání, Bacallová jako matka naprosto dokonalá. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Všeobecně se předpokládalo a hollywoodské kurzy na vítěze naznačovaly, že Lauren Bacall (Hannah) svou první nominaci v padesátileté kariéře promění v Oscara. Sama vítězná Juliette Binoche na pódiu překvapeně reagovala slovy: „Myslela jsem, že to Lauren dostane a myslím, že by si to zasloužila.“ Podle zasvěcených byl důvodem úspěchu Juliette producent Harvey Weinstein, který v devadesátých letech ovládal zákulisí a „uměl zařídit“ vítězství hereček ze své producentské stáje. (kenny.h)

Reklama

Reklama