Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prázdninové dobrodružství Tondy Houdka začalo, když to ještě na žádné dobrodružství nevypadalo. Všichni spolužáci se někam chystali, někdo k dědovi, jiný k moři a Ruda Drábek do Indie, kde prý bude lovit krokodýly. Jen Tonda měl strávit prázdniny doma. To se mu samozřejmě vůbec nelíbilo a nakonec si vyvzdoroval možnost odjet ke známým do Pětipes, kde prý je nejen spousta kluků, ale také řeka. Okamžitě si začal chystat rybářské vybavení, jeho radostné očekávání však zchladil Ruda, tvrdící, že tam nic takového není, jen velká nuda a banda nafoukaných kluků. Navzdory tomu Tonda v Pětipsech řeku skutečně objeví a vzápětí i vychloubačného Rudu Drábka, který zjevně netráví léto v Indii. Neoblíbeného chlubila nemají rádi ani místní kluci, ale Tonda mezi nimi přes jejich počáteční nedůvěru najde nové kamarády. Prožije s nimi velké dobrodružství, když se dozví o prohnaném úhoři, který v řece žije a úspěšně uniká rybářům. Tonda slíbí sympatické zrzce Anče, že pro ni rybu chytí, a ostatní kluci se k němu nadšeně přidají. Společně se pustí do příprav velkého lovu, do něhož nakonec několikrát stejně nečekaně jako významně zasáhne neoblíbený Ruda Drábek. (TV Nova)

(více)

Recenze (47)

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Václav Čtvrtek, autor povinné četby pro 3. ročníky ZŠ. Reakce třeťáků po shlédnutí tohoto filmu byla obdobná jako již existující komentáře Film ani nenadchl, ani to nebyl propadák. ¤¤¤ Více než seznámení se s tímto filmem doporučuji se seznámit s životním příběhem samotného autora. Přes Odkazy na Wikipedii se dostanete s dokumentárnímu snímku ČT. Zajímavý člověk, jímavý životní příběh. ()

RadekV 

všechny recenze uživatele

Kdyby tu filmy hodnotily děti, měl by tu větší úspěch. U těchto děl záleží na tom v jakém věku vás zasáhnou. Vedle dobrého řemesla, zachycení tajemna vesnice pro městského kluka z paneláku, řeky, party atd mě jako dítě přivedl k rybaření ač se v rodině nikdo nevyskytoval. Dnes v padesáti brodím řeky a jsem členem Ribišky družiny Tolmin ve Slovinsku :-)) Díky Pětipsy :-)) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, kde jsou ty časy sladkého dětství. A dětství na vesnici je samozřejmě úplně jiné než to ve městech, odkud pocházím třeba já. A kde jsou ty časy, kdy jsme jako děcka sobotu co a sobotu a neděli co neděli sedali k podobným filmům a snili o takových dobrodružstvích. Dnes už to ty děcka ani neznají a taky nic nezažijí. Jen internet, wifi, mobil, tablet a počítače. Zajímavá mamina byla i Helena Růžičková, která o dost let později hrála maminu znovu tentokrát ve Slunce, seno. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tento dětský film jsem nikdy nějak nemusel, nikdy mě nazaujal ani nenavodil tu správnou pohodu jako jiné z této doby..Možná to bylo neznámým hereckým obsazením převážně dětskými hrdiny a nepříliš zajímavým příběhem z vodáckého prostředí. Když už pořádný film z tohoto prostředí, tak třeba Zlatí úhoři... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Nádherný barevný úvod – kreslení očekávaných prázdninových dobrodružství končí plačícím černým sluncem… Vlastní vesnická prázdninová dobrodružství poznamenala určitě tvůrce snímků Páni kluci, Prázdniny pro psa nebo Za trnkovým keřem. Adaptace Čtvrtkova příběhu upozaďuje děj a upřednostňuje lyriku (vnímání prostřednictvím lupy). Zajímavá je symbolika (lov úhoře). Některé záběry připomínají foglarovskou krajinu klukovských dobrodružství. Příjemný poetický snímek, který si za nápadité závěrečné titulky zaslouží i tu čtvrtou hvězdičku. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Obec Pětipsy skutečně existuje, avšak filmové Pětipsy jsou ve skutečnosti vesnička Želina v okrese Chomutov. Nádraží Pětipsy je pak ve skutečnosti nádraží Libomyšl. (ČSFD)
  • Natáčelo se také ve vesnici Vonoklasy, na řece Ohře a v zatopeném lomu Amerika. (M.B)

Reklama

Reklama