Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle asi nebyl film o lidech, odcizených "moderním" životním stylem, co? A jéje...tak jinak. Policejní akademie byl film, geniálně slepený z jednotlivých scének. Tady to nefunguje. Některé pasáže byly úžasné, ale hluchých míst bylo moc, moc, moc. Lidi v kině se smáli, jenom když viděli Jirku Macháčka přijít do záběru a jedna šokující nahota a šokující sexuální praktika mi příšly jakési...samoúčelné. Scénář skřípe, skřípe, skřípe a i když Klára Trojanová byla stylová a Vladimír Dlouhý bezvadný, na čtyři hvězdičky to prostě nemá, slušných sedm z deseti možná. Hysterie okolo hlášek mi přišla jakási umělá. Po druhém zhlédnutí ovšem mohu říct, že jsem byl připraven na to, co uvidím a byl jsem spokojenější - 70%. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle film mě dostal. Jednak jsem se neustále dostával do dlouze trvajících křečí smíchu, jednak jsem místy zíral na neuvěřitelnou bizardnost většiny scén. Možná při druhém shlédnutí už budu ve svém hodnocení umírněnější, ale teď to vidím na 4 a 1/2. Herecky se mi líbili naprosto všichni. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Ondřiček, Jiří Macháček, Ivan Trojan .. Čekal jsem hoodně.. a dostal jsem jen několik kvalitou a zábavností odlišných epizod a hereckých výstupů (ovšem fuhrer Trojan je excelentní!), spojených něčím, co se dá nazvat děravý scénář. Při jeho psaní totiž Michálek s Macháčkem nehulily, ale popíjely silný houbový čaj a na výsledku to je opravdu vidět (kdo zná odlišnost účinků těchto plodů přírody, jistě chápe)! Pokud chtěly, aby byl výsledek úchylný, černý a .. - povedlo se. Kdo čekal, že Samotáři budou překonáni, určitě se hodně zklamal. Já čekal něco na podobné úrovni. Nestalo se.. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK30miliónovTržby Celosvetovo $1,565,667(Česká republika)║ Jeden z mála Českých filmov z poslednej doby čo ma skutočne zaujali nielen po príbehovej stránke, kde nechýbala v skutku výborná nápaditosť a podarený humor ale aj po hereckej kde exceluje vo svojej úloha takého popletu, motáčka Jiří Macháček. /80%/ ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když vše celkově nepůsobí tak uceleně jako Samotáři, jednotlivé vtípky a epizody jsou doslova geniální, nechybí výtečné herecké výkony a stylová atmosféra. Ke konci filmu malinkdo dochází dech, ale opravdu pouze malinko. Už se těším na třetí spolupráci Ondříček+Trojan+Macháček (snad se jí dočkáme)... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Na roli Ondřeje byl velkým favoritem Pavel Liška díky svým zkušenostem s rolemi idiotů. Na konkurs ale dorazil i v té době ještě nepřilíš známý Marek Taclík a roli překvapivě získal. Ondříček později přiznal, že Taclíkovi k získání role mj. pomohl jeho výraz, kdy se zatvářil, jako by mu uletěly včely, kterým režiséra dokázal opakovaně rozesmát. (Šéfik)
  • Názov filmu Jedna ruka netleská vychádza z perzského príslovia. V podstate znamená, že by sme si mali pomáhať, pretože jedinec nič nezmôže. (Raccoon.city)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama