Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Pondělí ráno, spousta volného času a v televizi buď tohle anebo St.tropez. Tož, St.tropez sem sice neviděl, ale ani vidět nechtěl, zavzpomínám tedy... A je to tak, pan větvička má pravdu, na svou dobu to byla celkem pecka. I když si nepamatuju, že bych u "toho" slintal blahem, v kině sem to před lety viděl a fungovalo limo, fungovalo no ... jako příjemná oddychovka funguje i po letech a to nechci vidět co to dělá s fanoušky letectví (ano, těch co mají na zdech plakáty f-14tek a v knihovničce svázanej komplet LaK ) ... ták a už se pomalu dostáváme k takovejm malichernostem, jako jsou měnící se čísla vrtulníků, matty, matty, matty .... ty vrtulníky byly dva, víme?, a ono, kdyby se někdo ve středu blbě nevyspal, možná by si toho všimnul ... Nezajímavé komentáře: Matty, Lima. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Zvláštní shodou okolností, i poslední mnou komentovaný film pracoval s motivem cestování časem. Vyjádřil jsem tehdy pochybnost, že se tvůrci nepopasovali se všemi paradoxy, které může taková cesta v čase přinášet. Budu se v tomto komentáři opakovat? Nikoliv, "The Final Countdown" (někteří lidé by to s kreativitou vážně neměli přehánět) si dle mého s touto výzvou poradil o mnoho lépe. Přijde mi šťastnějším řešením, položit si tento fenomén za hádanku (vůbec není trapné, když si jedna z postav položí otázku, co se stane s jeho já, když odcestuje do minulosti a tam v opilecké hádce zabije svého dědečka; právě naopak), než se opájet sebejistotou (narativním spektáklem), nikterak ho neproblematizovat, netestovat jeho limity. ___ Bohužel, tím s pozitivy končím, nic dalšího, kvůli čemuž by tento film stal za pozornost, jsem nenašel (nepomohlo ani hvězdné obsazení). Nutno přiznat, že mé hledání ztěžoval odpor, který mám ke všemu vojenskému. Na můj vkus se tento film až moc obdivoval veškerým těm stíhačkám, té lodní technice (čemuž ustupuje i sci-fi mytologie a vztahy mezi postavami) - to mě fakt neba! Průměrné hodnocení tentokrát vyjadřuje něco jako lhostejnost (nic co by mě uráželo, pouze s tím nesouzním). 50% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma tento film zaujal bez toho, aby som sa ním nadchol. Poskytuje námet na premýšľanie aj na polemiky, v ktorých nikto nezvíťazí. Pre mňa bolo rozhodujúce, že to bol prvý film na túto tematiku. Dnes je už úplne iná úroveň poznania a film by sa u dnešného diváka vyšachoval v prvej štvrtine. Takže ďalší film ako spomienka, ktorú nie je potrebné reprízovať. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Seriously ? Ja tomu doteraz nechápem. Nechápem, čo je na tom tak super, keď to ma tak vysoké hodnotenie. A ja debil som sa samozrejme na to namotal a zabil som s tým sto minút môjho života, ktoré mi už nikto nevráti. Jediné plus, ktoré na tomto filme vidím je herecké obsadenie (Douglas, Sheen) a miestami fajn dialogy. Inak je to úplne, ale úplne vlastne nudné, slabé, nezáživné a keď vidím ten potenciál slušného námetu modlím sa v remake, pretože tu len čakáte a čakáte a zrazu titulky. A ta hudba ako na prvého mája to už úplne zaklincovala. 40% - 2* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu filozofovania ešte žiadne sci-fi nezabilo a vojnový film už vôbec nie. Jeden z najlepších námetov, ako využiť možnosť cestovania v čase vo filme, ale nie najlepší film o cestovaní v čase. Je pravda, že film už dosť zostarol, ale oceňujem, že jeho napínavosť nepramení z boja, ale naopak z komorných scén. Už samotný námet by postačoval na napínavý film, tvorcovia zápletku ešte obohatili o zaujímavé vedlajšie postavy, ktoré ho trochu komplikujú. Aká bola skutočná príčina veliteľovho záverečného rozhodnutia? Jeho družstvo, či chod dejín? A nebola oná náhoda zámerom niekoho nad nami, aby sme tento chod zmenili? Toto už film nerieši, ale dnešného diváka táto otázka napadne. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Filmová postava senátora Samuela Chapmana je kompletne vymyslená a jeho zmiznutie sa nezakladá na žiadnej skutočnej udalosti z roku 1941. (Autogram)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)
  • Scény útoku na Pearl Harbor jsou do děje vloženy ze staršího filmu USA Tora! Tora! Tora! V daleko vetší míře jsou záběry ze zmíněného filmu vloženy do velkofilmu Bitva o Midway. (duklak2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno