Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Antek 

všechny recenze uživatele

Quitters, Inc.: Černá komedie s vynikajícím Jamesem Woodsem, která spíše než na atmosféru sází na originální myšlenku -- a skvělou pointu ;-) 60% The Ledge: Stephen King vždycky mistrovsky vynikal v rozvinutí jednoduchého nápadu do plnohodnotné povídky. Tady máte dva chlapíky a jednu římsu. Víc netřeba říkat. 60% The General: A teď se konečně dostávám k důvodu, proč si vůbec Cat's Eye pustit. Tato horrorová variace na Toma a Jerryho disponuje skvělou atmosférou a mistrovským příběhem. Byla to právě ona, která mi jako malému klukovi přinesla neklidné spaní a živé sny. A byla to právě ona, kvůli které jsem si film opět po letech sehnal. Onen ďábelský trol je ztělesněním všech dětských nočních můr (s čímž ostatně King pokaždé počítá a pracuje) a jeho ztvárnění na plátně je brilantní. Tohle je za 100%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Kočičí oko nabízí tři povídky. Za mě jsou povídky naservírovány od nejlepší po nejhorší.  První povídka o kuřákovi, kterej podstupuje docela krutou odvykačku mě fakt nadchla. Vtipný a zároveň drsný. Navíc Wood je bourák a o5 nezklamal. Popravdě i já bych potřeboval takovou odvykačku, protože jinak se toho zlozvyku sám od sebe nezbavím. Tady není co řešit. 5 hvězd. V fruhé povídce hraje Robert Hays, kterýho mám z mládí neodmyslitelně spojenýho s filmem Fifty Fifty(1992). V týpkovi ve žlutým tričku(Mike Starr) jsem zase poznal padoucha z filmu Blbý a blbější. Samotná povídka je ale o poznání slabší. Pořád jde ale o průměrnou koukatelnou zábavu. 3 hvězdy. Ve třetí povídce se objeví mladinká D. Barrymore. Třetí povídka je vyloženě dětinská a podle mě tady ani nemá co dělat. 1 hvězda. Nicméně celkový hodnocení téhle antologie je jasný. Dohromady 9 hvězd, děleno třemi povídkami = 3 hvězdy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku filmu proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, což je jeden z filmů natočený podle Stephena Kinga. V záběru je posléze vidět automobil a na jeho blatníku je samolepka z nápisem "Já jsem Christína", což je také jeden z filmů natočený podle Kingovo knihy. I tento příběh je natočen podle stejnojmenného románu Stephena Kinga. PŘÍBĚH PRVNÍ. Kouříte ? Je těžké přestat. Tak vstupte, změníme vám život. Ale pokud si zapálíte poprvé odneseme vaši ženu a ona si zatancuje na kovové podlaze z puštěným proudem, pokud si zapálíte po druhé........ Dramatická hudba, halucinace z nedostatku nikotinu a strach - to je příběh první. CITÁT - Byl to jenom úlet........ Kočka, která se v příběhu objeví má vlastně podíl na všech příbězích. CITÁT - Ná čičičí. DALŠÍ PŘÍBĚH. Ten je o sázkách. O sázkách při kterých jde o život. CITÁT - No, vy máte napůl vyhráno......... Pan Norris má ženu, ta je vdaná, ale z někým jiným a to je problém. Tato situace jej dostane až na jednu římsu výškové budovy. CITÁT - O něco se vsadíme. Je to jen malá sázka......... Opět je tu kočka, ale ta tímto příběhem lehce promňoukne. Má totiž své poslání, musí něco zařídit. TŘETÍ PŘÍBĚH je o skřítkovi žijícím za zdí. CITÁT - Tady jseš ty vrahu........ Aneb o tom, zda věřit svému dítěti, nebo si myslet že se jen opravdu bojí a nemá čeho. Ve filmu zazní The Police se songem Every Breath You Take. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Trošku ma to nudilo, zrejme preto že film je kombináciou troch na seba nenadväzujúcich poviedok spojených potulujúcou sa mačkou ktorá je hlavnou hrdinkou posledného príbehu. Ten prvý s Jamesom Woodsom (skvele to zahral) o náruživom fajčiarovi ktorý sa snaží prestať je určite naj a takú odvikaciu kúru by som určite nikomu nedoprial. Scenár i keď priamo od Stephena Kinga je odľahčený vtipnými momentkami no tým pádom stráca napätie na sile a celkovo to filmu dosť škodí. Škoda pretože takým Gremlinsom to náramne seklo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Povedená adaptace tří povídek Stephena Kinga, který je i autorem scénáře, režírovaná Lewisem Teaguem, majícím v té době na kontě už jednu kingovskou adaptaci a sice CUJA. Všechny tři povídky jsou propojeny postavou toulavé kočky, která si v prvních dvou příbězích pouze zastatuje a až v třetím si zahraje hlavní roli. První povídka Nekuřáci s.r.o. o odvykání kouření je bezkonkurenčně nejlepší, má dobrý nápad i mrazivou pointu, ale stejně jako v ostatních povídkách i tady dostává horor na prdel od humoru, což ale není vůbec na škodu. Navíc v ní exceluje James Woods, neodolatelně komicky vystihující nervozitu a zbabělost abstinujícího kuřáka. Druhá povídka Římsa s Robertem Hayesem o jedné závratné sebevražedné sázce je akčnější, ale méně důvtipná a pointa musí být od začátku každému jasná. Nejslabší je třetí povídka s malou Drew Barrymore, která jako jediná obsahuje nadpřirozeno a jakoby byla cílená na dětského diváka. Mimochodem Drew si rok předtím zahrála hlavní roli ve filmové adaptaci Kingova románu FIRESTARTER a King díky tomu myslel na její obsazení do KOČIČÍHO OKA už při psaní scénáře. Film také obsahuje několik odkazů na Kinga - na začátku honí kočku vzteklý špinavý bernardýn (CUJO) a málem ji přejede červený Plymouth Fury s nálepkou CHRISTINE na zadním nárazníku, James Woods se dívá v televizi na MRTVOU ZÓNU a filmová matka Drew si čte Řbitov zviřátek. Na konci Římsy pak hlavní záporák zalistuje Playboyem z července 1976 a zůstane do něj překvapeně zírat - v tomto čísle byla totiž Římsa otištěna. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného povídkového románu Stephena Kinga, na jehož tvorbu je ve filmu několik odkazů. Okolo druhé minuty je v záběru vidět automobil a na jeho blatníku samolepka z nápisem "Já jsem Christína", odkazující na film Christine (1983) podle Kingovy předlohy. Hned na začátku filmu dále proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, vzteklý pes (1983), dalšího filmu dle autorova díla. Dick Morrison (James Woods) pak v první povídce „Nekuřáci“ sleduje v televizi snímek Mrtvá zóna (1983), tedy další Kingovo zfilmované dílo. (Terva)
  • Manželka ve třetím příběhu čte před spaním knihu "Pet Sematary", jejímž autor je Stephen King. (WolfR)
  • Prvé dve poviedky "Quitters, Inc." a "The Ledge" sa nachádzajú v poviedkovej zbierke "Night Shift" od Stephena Kinga z roku 1978. Tretiu s názvom "General" napísal King priamo pre film. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama