Reklama

Reklama

Kočičí oko

Trailer

Obsahy(1)

Tři horrorové povídky natočené na náměty Stephena Kinga volně spojené s postavou předoucího kocoura: Quitters, Inc.: Jistá společnost používá jisté radikální metody, aby své zákazníky zbavila kuřáckého návyku. The Ledge: Manželka má milence! A ještě je tu jeden problém. Jak udržet rovnováhu na dvacátém poschodí? The General: Kočka - zachránce malé dívky, která je pronásledována tajemným zlem. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Manželka ve třetím příběhu čte před spaním knihu "Pet Sematary", jejímž autor je Stephen King. (WolfR)
  • Povídky jsou propojeny skladbou „Every Breath You Také“. Rozpočet filmu však nebyl dostačující a nebyla proto použita originální verze od kapely The Police, avšak cover verze. Rozdíl však rozpoznat nelze. (campa)
  • Příběh je natočen podle stejnojmenného povídkového románu Stephena Kinga, na jehož tvorbu je ve filmu několik odkazů. Okolo druhé minuty je v záběru vidět automobil a na jeho blatníku samolepka z nápisem "Já jsem Christína", odkazující na film Christine (1983) podle Kingovy předlohy. Hned na začátku filmu dále proběhne před kamerou pes velice podobný psu ze snímku Cujo, vzteklý pes (1983), dalšího filmu dle autorova díla. Dick Morrison (James Woods) pak v první povídce „Nekuřáci“ sleduje v televizi snímek Mrtvá zóna (1983), tedy další Kingovo zfilmované dílo. (Terva)
  • Prvé dve poviedky "Quitters, Inc." a "The Ledge" sa nachádzajú v poviedkovej zbierke "Night Shift" od Stephena Kinga z roku 1978. Tretiu s názvom "General" napísal King priamo pre film. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama