Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický životopisný kousek dnešní doby, který je po většinu času mile úsměvný, ale dokáže zahrát i na vážnější notu. Kdo by čekal, že se tu půjde víc do hloubky a nebo že se snad divák dozví o hlavní dvojici něco víc, bude zklamán. Film se zaměřuje na období, kdy kdysi závratná kariéra obou pánů pomalu ale jistě končí a oni se s tím musí nějakým způsobem srovnat. Příběhově tak Stan & Ollie nenabízí nic překvapivého. velké štěstí pro tvůrce je, že mají v hlavních rolích pány Coogana a C.Reillyho, kteří jsou skvělí a svým předobrazům snad z oka vypadli...60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neuveriteľné akým spôsobom dokázali S. Coogan a John C. Reilly stvárniť Laurela a Hardyho. Myslím, že aj títo velikáni grotesky by im zatlieskali. Celým filmom sa tiahne veľmi príjemná melanchólia a smútok, ktorý však nebol smerom k divákovi nátlakový. Je síce pravda, že dejová linka mohla mať občas rýchlejšie tempo, ale v zásade som veľmi spokojný. Inak Stan po Ollieho smrti už nikdy nevystupoval a nikdy sa z Ollieho odchodu nespamätal. A až do svojej smrti ďalej pokračoval v písaní gagov a vtipných scénok pre nich oboch. Tomu poviem kamarátstvo ako hrom, až za hrob. Poučné a smutné zároveň. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já tenhle typ životopisných filmů jednoduše žeru a zvlášť pokud se týkají filmového prostředí, respektive skutečných hereckých osobností. Většinou se totiž jedná o snímky velmi zajímavé, poutavé, poučné, a týkající se většinou těch nejzásadnějších, či nejzajímavějších epizod ze života výrazných osobností, a právě snímek Stan a Ollie jsou toho zářným příkladem. Kdo by totiž neznal jednu z nejslavnějších filmových dvojic historie, ovšem každému musí být jasné, že takové partnerství, a zvlášť v této branži, se nemohlo obejít bez komplikací a bez překážek, na což se skutečně právě tento snímek zaměřil a tak jsme tu svědky vlastně poslední štace Laurela a Hardyho, kteří již jako pánové ve věku při svém turné po Velké Británii řeší krom současné palčivé situace i vzájemnou minulost, a i když je to zde vše podáno velice decentním a smířlivým způsobem, přesto jsou tu znát pocity silných emocí s dramatickými následky a určitě se jedná v tomto ohledu o přesvědčivou podívanou, která zaujme a rozhodně nenudí. Každopádně tím nejzásadnějším pozitivem tohoto snímku je ale obsazení ústředních postav Stevenem Cooganem a Johnem C. Reillym, kteří jsou ve svých rolích jednoduše fantastičtí, oba odvádějí strhující výkony, prostě mě oba uhranuli, a už jenom kvůli nim by si měl zasloužit Stan a Ollie pozornost širšího publika. Celkově se ale zkrátka jedná o takový spíš ten menší, komornější typ filmu, což ovšem nemění nic na tom, že se jedná o snímek výrazný a velice poutavý. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ač jsem oba komiky ani jako dítě nemiloval a moc jsem toho od nich neviděl, v tomto životopisném filmu jsem si k jejich postavám dokázal vytvořit fajn vztah. Možná byl film až moc vybroušený a snažil se vše ukázat lépe, než to ve skutečnosti bylo a možná byl až moc sentimentální a hrál na city. To mi ale nakonec nevadilo. Film se velmi povedl výpravou i obsazením a herecké výkony byly také velmi dobré. Třeba Johna C. Reillyho jsem ani nepoznal. Zkrátka jsem měl po závěrečných titulcích příjemný pocit a dostal jsem chuť si od nich pustit i něco jiného než Cestu na Honolulu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)
  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)

Reklama

Reklama