Reklama

Reklama

Romance po irsku

  • Velká Británie Wild Mountain Thyme (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Patrick Shanley, autor klasického filmu Pod vlivem úplňku, přenáší svou romantickou vizi do Irska. Tvrdohlavá farmářka Rosemary Muldoonová (Emily Bluntová) se uchází o přízeň svého souseda Anthonyho Reillyho. Problém je, že Anthony (Jamie Dornan) zřejmě zdědil rodinné prokletí a ke své krásné ctitelce zůstává lhostejný. Když Anthony zjistí, že jeho otec Tony Reilly (Christopher Walken) plánuje prodat rodinnou farmu svému americkému synovci (Jon Hamm), musí se v tomto zábavném, dojemném a romantickém filmu vydat za svým snem... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (37)

anatheman odpad!

všechny recenze uživatele

Doporučuji, aby do kolonky žánrů byla přidaná i komedie, jelikož tento film je kurevská zábava zaručující vám několik hysterických záchvatů smíchu. Jedině takto lze zajistit, aby snímek získal lepší hodnocení, jelikož v tomto případě se jedná o jasných pět hvězd. Každopádně Wild Mountain Thyme měl být (zřejmě) míněn jako regulérní romantické drama, takže je nutné na tuto skutečnost brát ohled. Inu... jak už je zřejmé, je to děsná sračka. Film s tak úděsným scénářem a (řekněme) alternativními hereckými výkony jsem neviděl dlouho. Co se týče herců, máme zde jména jako Emily Blunt, Jamie Dornan či Christopher Walken, ale... možná na ty role už kývli s tím, že věděli, o jakou píčovinu se bude jednat - proto tak děsně přehrávali, nebo zkrátka už byli od první klapky pod těžkými drogami. Nebo možná obojí. Scénář je plný nezapomenutelných momentů a hlášek, které by se měly tesat do zdí bohnického ústavu. K tomu zde máme post-medieválně agrární prostředí v Irsku, což opět lapačka na řadu stereotypů, a také kontrast s post-moderním New Yorkem. Což je prostě základní kámen, pokud chcete točit film odehrávající se v zemi piva značky Guiness (na které jsem alespoň dostal během sledování chuť). Jinak jistě, Wild Mountain Thyme je pilcherovská kýčařská slaďárna s hyperglykemickým potenciálem. Můžeme se sice kochat úchvatnými scenériemi a hudbou, nicméně obojí slouží jako prostředek k další distribuci cukříku. Dávám jasný odpad, ale doporučuji se na film podívat, protože to je jinak zaručená zábava. :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, akým spôsobom sa tu ocitli tak komerčne silní herci, ako si to rozpočet mohol dovoliť, pretože ide skutočne o niečo, čo môžete pozerať na TV Doma každý deň v príbehoch od Pilcherovej, pričom tu sa pridáva štipka humoru a prostredie je vidiecke Írsko. Hudba z Labutieho jazera je asi to najlepšie, čo prináša tento film, ale to si viem pustiť aj na YouTube. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Fukin šajt, dis is sum Oiryš rromantik! Tak toto bolo teda niečo! Tie z nás, ktoré si intenzívne chcú vyrábať košíčky, piecť koláče a adoptovať mačky, čakali veru niečo iné! Toto v niektorých pasážach pripomínalo absurdnú drámu alebo rovno dadaizmus. Netvrdím, že je to zlé, dokonca zvažujem tretiu hviezdu, ale tá sa asi predsa stratila v daždi. ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně hloupý film, který řeší dvě věci. Dědictví ohledně farmy jako vedlejší linka a ta hlavní proč Jamie nemiluje Emily (tomu je tu věnováno nejspíš hodina čistého času). Emily se snaží uhnat Jamieho už od jejich 10 let, ale nedaří se jí to protože Jamie má ''velké temné tajemství''. Nutno říct, že když jsem se dozvěděl co to je, tak jsem se zasmál, nevěřícně kroutil hlavou a řekl si ''proč, Bože proč?!'' Jsou tu všechny klasické klišé, které můžeme vidět jak v dramatech, tak v romanťárnách. Pokud by se film bral s nadsázkou a parodoval by tyto žánry, pak by to určitě stouplo, ale to se nestalo. Skvělé herecké obsazení je tu spláchnuto do záchodu a nevyužívá se jejich potenciál. Co ocením je skvělá ústřední píseň a občasné krásné záběry Irska. Za mě slabší 2* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt zvládá s přehledem dramatické i komediální role, nebojí se ani ostřejší akce, Jamie Dornan se už pár let snaží úspěšně utéct ze stínu svého „odstínového“ hrdiny, který měl rád bičík, svázané ruce a stažené kalhoty. Tady je to svedlo na irský venkov, kde proti sobě tak trochu bojují dvě farmářské rodiny, kdy jde zejména o jeden malý pozemek. Tihle dva se znají od dětství, a zatímco ona je rázná a tvrdohlavá, on je ostýchavý podivín. Provází je neporozumění i neschopnost komunikace, ovlivňují svérázné vedlejší postavy. Romantická linka procházející filmem naneštěstí není dostatečně silná, zápletka není nikterak zajímavá, chybí nějaká skutečně zapamatovatelná scéna. Asi nejvíc (kromě úchvatných scenérií) potěší Christopher Walken. Oscarový John Patrick Shanley se po celou kariéru potýká tak trochu s kvalitativními výkyvy, tady si vybral spíš slabší chvilku. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama