Reklama

Reklama

Romance po irsku

  • Velká Británie Wild Mountain Thyme (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Patrick Shanley, autor klasického filmu Pod vlivem úplňku, přenáší svou romantickou vizi do Irska. Tvrdohlavá farmářka Rosemary Muldoonová (Emily Bluntová) se uchází o přízeň svého souseda Anthonyho Reillyho. Problém je, že Anthony (Jamie Dornan) zřejmě zdědil rodinné prokletí a ke své krásné ctitelce zůstává lhostejný. Když Anthony zjistí, že jeho otec Tony Reilly (Christopher Walken) plánuje prodat rodinnou farmu svému americkému synovci (Jon Hamm), musí se v tomto zábavném, dojemném a romantickém filmu vydat za svým snem... (HBO Europe)

(více)

Recenze (38)

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně hloupý film, který řeší dvě věci. Dědictví ohledně farmy jako vedlejší linka a ta hlavní proč Jamie nemiluje Emily (tomu je tu věnováno nejspíš hodina čistého času). Emily se snaží uhnat Jamieho už od jejich 10 let, ale nedaří se jí to protože Jamie má ''velké temné tajemství''. Nutno říct, že když jsem se dozvěděl co to je, tak jsem se zasmál, nevěřícně kroutil hlavou a řekl si ''proč, Bože proč?!'' Jsou tu všechny klasické klišé, které můžeme vidět jak v dramatech, tak v romanťárnách. Pokud by se film bral s nadsázkou a parodoval by tyto žánry, pak by to určitě stouplo, ale to se nestalo. Skvělé herecké obsazení je tu spláchnuto do záchodu a nevyužívá se jejich potenciál. Co ocením je skvělá ústřední píseň a občasné krásné záběry Irska. Za mě slabší 2* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Podivná, ale originálně pojatá romance. Shanley není žabař, ve své filmografii má zajímavé exponáty. Na stará kolena mu však lehce dochází dech a nebýt úžasných scenérií irské krajiny, tak je jeho film poloviční. Překvapí hvězdné obsazení, které se tak úplně neslučuje s celkem banálním příběhem. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Každá jednotlivá scéna tu působí jako zkouška herecké improvizace, kdy si hvězdy v hlavních rolích osahávají, jak moc quirky mohou být, a jak intenzivně při tom dokáží odpudit diváka. Určitě to je koncept, který mě zajímal. 70 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Emily Blunt zvládá s přehledem dramatické i komediální role, nebojí se ani ostřejší akce, Jamie Dornan se už pár let snaží úspěšně utéct ze stínu svého „odstínového“ hrdiny, který měl rád bičík, svázané ruce a stažené kalhoty. Tady je to svedlo na irský venkov, kde proti sobě tak trochu bojují dvě farmářské rodiny, kdy jde zejména o jeden malý pozemek. Tihle dva se znají od dětství, a zatímco ona je rázná a tvrdohlavá, on je ostýchavý podivín. Provází je neporozumění i neschopnost komunikace, ovlivňují svérázné vedlejší postavy. Romantická linka procházející filmem naneštěstí není dostatečně silná, zápletka není nikterak zajímavá, chybí nějaká skutečně zapamatovatelná scéna. Asi nejvíc (kromě úchvatných scenérií) potěší Christopher Walken. Oscarový John Patrick Shanley se po celou kariéru potýká tak trochu s kvalitativními výkyvy, tady si vybral spíš slabší chvilku. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Fukin šajt, dis is sum Oiryš rromantik! Tak toto bolo teda niečo! Tie z nás, ktoré si intenzívne chcú vyrábať košíčky, piecť koláče a adoptovať mačky, čakali veru niečo iné! Toto v niektorých pasážach pripomínalo absurdnú drámu alebo rovno dadaizmus. Netvrdím, že je to zlé, dokonca zvažujem tretiu hviezdu, ale tá sa asi predsa stratila v daždi. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Stereotypy a konformita vedou k neporozumění, vnitřní bolesti, neschopnosti komunikace a projevení citu, k izolaci, neustálému očekávání... Naštěstí pro diváka nakonec tohle dusno upustí páru, a zjeví se skutečné já hlavních hrdinů. Divnofilm s nesympatickým hrdiny, který šustí papírem divadelní hry, i přesto smysl má. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Írska romantická dráma, ktorá spočiatku nevie, či bude drámou o boji medzi postavami o pozemok, alebo iba romantická feel good záležitosť. Nakoniec je z toho to posledné, čo je zrejme to najlepšie rozhodnutie. Škoda, že sme nešli týmto smerom hneď od začiatku a napríklad sme už od prvých minút nevedeli, že Dornan je včela, veď uvidíte. Mimochodom tento herec je tu obsadený proti svojmu typu a je mi ako nesebavedomý beťák sympatický. Je to síce celé akosi divné, ale írsky svojské, čo by mi potvrdili asi iba Íri. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neviem, akým spôsobom sa tu ocitli tak komerčne silní herci, ako si to rozpočet mohol dovoliť, pretože ide skutočne o niečo, čo môžete pozerať na TV Doma každý deň v príbehoch od Pilcherovej, pričom tu sa pridáva štipka humoru a prostredie je vidiecke Írsko. Hudba z Labutieho jazera je asi to najlepšie, čo prináša tento film, ale to si viem pustiť aj na YouTube. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mám pocit akoby to malo byť magickým realizmom, ale bolo to len romantickým príbehom dvoch trošku strelených ľudí .. bohužiaľ. Pršiplášte vskutku parádne a írska príroda nádherná. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerná romanca z vidieka v ktorej mi nesadol ústredný pár. Dornan mi pripadal nevýrazný a Bluntová mi tentoraz nebola príliš sympatická. Jediný, kto nesklamal, je tradične charizmatický a zábavný Christopher Walken. Výsledkom nie je žiadna katastrofa, ale ja som sa skôr nudil. 5/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat, že si mě film nalákal především svým názvem, neb Wild Mountain Thyme řadím mezi své nejoblíbenější irské písně a její melodii za jednu z nejkrásnějších vůbec. A kromě toho i to samotné neskutečně fotogenické Irsko s malebnou krajinou, plné svérázných postaviček a běžných, leč osobitých příběhů obyčejných lidí, které mě tak přitahuje. To částečně pasuje i na tenhle film, akorát s tím rozdílem, že tady prakticky všechno začne postupem času strašně suštit papírem. Divadelní původ nečpí jenom z dialogů, ale i z hereckých výkonů. Je to divný film. Po formální stránce od obrazové stránky až po styl titulků na jednu stranu elegantní, krásný, až soapkoidní, ale taky zároveň s každou další minutou víc a víc quirky. Will Ye Go, Lassie, Go tam ale zazní a nejen jednou, takže v tomto ohledu částečně saved. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pusťte si poslední minutu filmu včetně závěrečného kamerového přeletu a máte to nejlepší z celé stopáže. Irská poetika tuhle podivnou romanťárnu nespasí. Ani krásný irský venkov, ani nádherná Emily Blunt... a to už je co říct. 4/10. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate veľmi jednoduchý dejový rámec, ktorý neponúka nič neobvyklé a na prvý pohľad by sa niekomu mohlo zdať, že to spadá do kategórie Lindstrom-Pilcher... A napriek tomu to bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie - veľkú zásluhu majú na tom najmä ústredné postavy, pôsobivé kulisy írskeho vidieka, a predovšetkým dialógy, ktoré boli podfarbené jemnou iróniou a takým suchým britským dôvtipom. Také niečo ja vždy dokážem oceniť a celkový dojem ide vďaka týmto parametrom určite hore. A k tomu ešte šarmantná Emily Blunt v hlavnej úlohe, ďalší dôvod k tomu zaokrúhliť hodnotenie smerom k 4*. P.S. Na záver jeden veľmi pekný citát, ktorý tu odznel: The kinds of dreams kids have make adults miserable. (z rozhovoru medzi Rose a Adamom) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to teda telenovela jak prase, ale tak divná, že lidi co koukaj na telenovely by to rozhodně nedali. Vůbec nevím jak se k tomu postavit. Tak dávám průměr. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Romance po irsku je jednoznačně jedním z nejslabších romantických filmů, co jsem měl snad kdy tu čest vidět. Tedy což o to, prostředí irského venkova je doslova okouzlující a do posledního stébla trávy podmaňující, a ani veškeré zde působící herce nelze obviňovat z mého výsledného zatraceně negativního dojmu, jelikož vesměs se jedná o výrazné a sympatické tváře, ovšem to co se v oné překrásné irské krajině odehrává a k čemu jsou jednotlivý herci ve svých postavách nuceni, to mi hlava nebrala, vůbec jsem to nedával a jestli to tedy takto v těchto končinách skutečně chodí, respektive jestli se tam pohybují takovýto ,,svérázní občané,, , tak to je dílo zkázy a pěkně děkuji, nechci. Já se tedy prostě omlouvám, ale já na ty postavy, na jejich chování a jednání neměl vůbec nervy, působily na mě nesympaticky a odtažitě a fakt jako nevím, co si o tom myslet. A co se týče zápletky, ty vole, s prominutím, ale to je taková nezáživná a otravná groteska, že to museli dávat dohromady snad sysel s bobrem a vznikl z toho sybob. K alespoň nějaké záchraně tu navíc nenapomohla ani atmosféra, ani emoce, ani nějaké dramatičtější momenty, o humoru radši ani nemluvě, a tak Romance po irsku je zkrátka naprosto nefunkční a nepůsobivá podívaná, která zřejmě měla být nenáročnější a odlehčenější poctou irskému lidu, jejich zvykům a prostředí, na mě osobně ovšem zapůsobila zcela odrazujícím dojmem, takže za mě takto rozhodně ne! ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Smaragdový ostrov se mi líbí a je škoda, že není mnoho filmů, které by se zde natáčely. Příběh není nějak srdce rvoucí je možná trochu nudný, ale hlavní postavy mě zaujaly na tolik, abych se dodívala do konce (z části to bylo obsazením a hereckými výkony Emily Blunt). Nic proti českým názvům, ale udělat z Divokého horského tymiánu Lásku po irsku, tak doufám, že se ještě .rsko píše s velkým I. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Takový průměr, krásné irské prostředí a lehce nudné romantické drama k tomu... Ale mi se to celkem líbilo, i když mezi Jamie Dornanem a Emily Blunt to podle mě moc nefunguje. Každopádně film, který neurazí...60% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to ty Hallmark filmy 90. let. To znamená, že se jedná celkem o sračku. Vůbec nechápu to hvězdné obsazení. Naprosto klišovitý a nudný příběh. Jediné zajímavé jsou záběry na krásnou irskou přírodu. ()

Reklama

Reklama