foto

Jon Hamm

  • nar. 10.3.1971 (47 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jon Hamm se narodil 10. března 1971 v St. Louis v Missouri jako Jonathan Daniel Hamm. Po rozvodu svých rodičů žil s matkou, která ale zemřela, když bylo Jonovi pouhých 10 let. Přestěhoval se k otci, který zemřel o deset let později. Herectví se Jon Hamm věnoval již na střední škole v St. Louis, ale zprvu ho bral jen jako zábavu a uvažoval o praktičtějším budoucím povolání. V roce 1993 promoval na University of Missouri.

Do Hollywoodu přesídlil v roce 1995. Začínal tu v televizních seriálech jako většina mladých herců. Po neúspěšném období se Hamm v roce 2000 uchytil v seriálu PROVIDENCE. Jeho filmovým debutem byli ve stejném roce VESMÍRNÍ KOVBOJOVÉ Clinta Eastwooda. Poté se objevil v řadě seriálů jako VRAŽEDNÁ ČÍSLA, GILMOROVA DĚVČATA či KRIMINÁLKA MIAMI.

V roce 2007 získal Jon Hamm roli Dona Drapera v retro seriálu MAD MEN, který se stal zlomem v jeho kariéře. Tento kritiky i diváky ceněný seriál je situovaný do New Yorku na počátku 60. let a popisuje fungování reklamní agentury, ale také nabízí pohled na tehdejší americkou společnost. Charismatický herec za svůj výkon získal v roce 2008 Zlatý globus v kategorii nejlepší herec a nominace sbíral i v dalších letech. Hamm byl též nominován na cenu Emmy za roli v seriálu 30 ROCK.

Rok 2010 byl pro Jona Hamma více než úspěšný. Ve filmu KVÍLENÍ si zahrál právníka, který zastupuje básníka Allena Ginsberga obžalovaného z obscénnosti jeho básně Kvílení. Film byl uveden na festivalech v Sundance, Berlíně i Karlových Varech. Ve druhém celovečerním snímku Bena Afflecka MĚSTO ztvárnil agenta FBI. MĚSTO bylo hitem loňského podzimu a je zřejmě aspirantem na pár oskarových nominací. Hamm v loňském roce také dvakrát moderoval populární americkou show Saturday Night Live.

Jon Hamm nezaujal Ameriku pouze hereckým kvalitami, o čemž svědčí řada ocenění v anketách o nejpřitažlivější muže světa. Sympatie si získal též pro Hollywood netypicky dlouholetým vztahem s herečkou Jennifer Westfeldt (spoluautorka a představitelka hlavní role filmu LÍBAT JESSICU STEINOVOU).

Kačka "kackulka" Svobodová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Beirut
Máš ji!
Nostalgia
Zlý časy v El Royale
2017 Aardvark
Baby Driver
Marjorie Prime
Tour de doping (TV film)
2016 Naprosto dokonalé
Špióni odvedle
2015 Mimoni
Sedm dní v pekle (TV film) - vyp.
2014 Milionový nadhazovač
2013 Bez minulosti (TV film)
Futurologický kongres
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
2011 Sucker Punch
Svobodní se závazky
That Is All
Ženy sobě
2010 A-Team
Donkey's Christmas Shrektacular
Kvílení
Město
Shrek: Zvonec a konec
2009 Protect Insurance Companies PSA
Single Man
Stolen
2008 Den, kdy se zastavila Země
2007 Desatero
2006 Ira & Abby
2002 Údolí stínů
2001 Early Bird Special
Líbat Jessicu Steinovou
2000 Vesmírní kovbojové

TV seriály

2018 Barry (TV seriál)
Chapter Four: Commit...To You (S01E04)
Good Omens (TV seriál)
Legion (TV seriál) - vyp.
Chapter 19 (S02E11) - vyp.
Chapter 16 (S02E08) - vyp.
Chapter 15 (S02E07) - vyp.
další epizody (7)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Party Monster: Scratching the Surface (S04E03)
Kimmy Has a Weekend! (S04E02)
Kimmy Is... Little Girl, Big City! (S04E01)
2017 Big Mouth (TV seriál)
I Survived Jessi's Bat Mitzvah (S01E09)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Learns About the Weather! (S03E07)
Kimmy Gets Divorced?! (S03E01)
2016 Angie Tribeca (TV seriál)
Fleas Don't Kill Me (S02E01)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Finds Her Mom! (S02E13)
Kimmy Goes to Her Happy Place! (S02E10)
Kimmy Walks Into a Bar! (S02E07)
2015 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Makes Waffles! (S01E13)
Kimmy Goes to Court! (S01E12)
Kimmy Rides a Bike! (S01E11)
další epizody (4)
Wet Hot American Summer: First Day of Camp (TV seriál)
Day is Done (E08)
Electro/City (E06)
Auditions (E04)
další epizody (4)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Hovor na výzvu (S07E14)
Cestou mléka a strdí (S07E13)
Ztracený obzor (S07E12)
další epizody (7)
2014 Černé zrcadlo (TV seriál)
White Christmas (S02E04)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Waterloo (S07E07)
Strategie (S07E06)
Na útěku (S07E05)
další epizody (7)
2013 Zápisky mladého doktora (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
další epizody (4)
Bobovy burgery (TV seriál)
O.T. The Outside Toilet (S03E15)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Službičky (S06E11)
další epizody (13)
2012 The Greatest Event in Television History (TV seriál)
Zápisky mladého doktora (TV seriál)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 2 (S01E02)
další epizody (4)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Poplatky a provize (S05E12)
Ta druhá (S05E11)
další epizody (13)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Live from Studio 6H (S06E19)
Americký táta (TV seriál)
Can I Be Frank with You? (S09E03)
Griffinovi (TV seriál)
Ratings Guy (S11E02)
2011 Terapie online (TV seriál)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Země zítřka (S04E13)
Mlžení (S04E12)
Čínská zeď (S04E11)
další epizody (13)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Live Show (S05E04)
Druhá šance (S04E21)
Valentýnská krasojízda (S04E13)
Simpsonovi (TV seriál)
Krycí jméno Donnie Špekoun (S22E09)
2009 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Zavřete dveře a posaďte se (S03E13)
Dospělí (S03E12)
Cikánka a tulák (S03E11)
další epizody (13)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Život v bublině (S03E15)
Na svatého Valentýna (S03E11)
El Generalissimo (S03E10)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Meditace ve stavu nouze (S02E13)
Král hor (S02E12)
Smetánka (S02E11)
další epizody (13)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Kolo (S01E13)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Babí léto (S01E11)
další epizody (13)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
What About Brian (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Baseball (S03E08)
2005 Point Pleasant (TV seriál)
The Lonely Hunter (E04)
Who's Your Daddy? (E03)
Related (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Odplata (S04E11)
Trojitá vražda (S04E05)
Čarodějky (TV seriál)
Obyčejné čarodějky (S07E11)
2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
V osm hodin v Oáze (S03E05)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 The Trouble with Normal (TV seriál)
1999 Providence (TV seriál)
1998 The Hughleys (TV seriál)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Nebezpečné situace (S01E02)

Dokumentární

2018 Always at the Carlyle
Ted Williams: "The Greatest Hitter Who Ever Lived" (TV film) - vyp.
2017 Stand for Rights (TV film)
2015 Travel Man: 48 Hours in... (TV seriál)
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
1985 American Masters (TV seriál) - vyp.

TV pořady

2017 The 74th Golden Globe Awards (TV pořad)
2016 All or Nothing: A Season with the Arizona Cardinals (TV pořad) - vyp.
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
67th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Ocenění Breakthrough Prize 2015 (TV pořad)
Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The 2014 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
2013 19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
65. Emmy Awards (TV pořad)
The Hollywood Reporter Roundtables (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
The Orange BAFTA Film Awards 2012 (TV pořad)
2011 63. Emmy Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
Conan (TV pořad)
2009 61. Emmy Awards (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2003 Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1987 Weekend Today (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2011 Svobodní se závazky

TV seriály

2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Hovor na výzvu (S07E14)
Cestou mléka a strdí (S07E13)
Ztracený obzor (S07E12)
další epizody (7)
2014 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Waterloo (S07E07)
Strategie (S07E06)
Na útěku (S07E05)
další epizody (7)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Službičky (S06E11)
další epizody (13)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Poplatky a provize (S05E12)
Ta druhá (S05E11)
další epizody (13)

Režijní filmografie

TV seriály

2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Spolupracovníci (S06E03)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Čajové lístky (S05E03)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(65)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace