Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (553)

InJo 

všechny recenze uživatele

Velkej nářez. Dvouhodinový nášup vymazlené komiksové hororové akce, jak se sluší a patří. Řízné, brutální, nechutné a velmi zábavné. Jednoznačně skvělé pokračování, které od dokonalosti dělí jen občasné slabší triky (stejný problém jako u předchůdce) a o trochu řidší (méně stylová a temná) atmosféra. Škoda, že třetí díl tuhle výborně rozjetou sérii důstojně nezakončil... :-( 85 % ()

Baldachýn 

všechny recenze uživatele

Ovšem pokud budeme posuzovat Blade II jako film, najdeme takřka učebnicový příklad špatného pokračování. Kdysi jsem si definoval čtyři syndromy špatného druhého dílu série: přeplácanost, hysterická opatrnost, trapné zmrtvýchvstání oblíbeného hrdiny a debilní podtitul. A nebýt toho, že před premiérou film přejmenoval z Blade II: Krvavá štvanice na pouhé Blade II, našel bych tu syndromy všechny. (Reflex) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl docela narez. Gulliermo del Toro se snazi, aby byl kazdej zaber co nejvic cool a v 90% scen se mu to dari, tech zbylejch 10% je bohuzel trosku nudnejch. Wesley Snipes nepredvadi nijak zvlast uzasnej hereckej vykon, ale plne to vynahrazuje svym vzhledem, protoze je desne cool. Nenapada me, kdo jinej by to tak zahral. A Kris Kristofferson s Ronem Perlmanem jsou vynikajici, hlavne jejich hlasky. Triky jsou na docela slusne urovni, film ubiha ve zbesilem tempu, misty je docela drsnej a choreografie je bezchybna a do toho cool hudba, takze je vam nakonec uplne jedno, ze scenar neni nijak zvlast promakanej. Blade je asi spolu s Phoenixem nejlepsi role Wesleyho a druhej dil Bladea je nejlepsi, takze si 5* zaslouzi. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Srovnávat prvního a druhého Bladea je kapičku ošidné. Oba filmy se totiž vydali dost rozdílnými cestami. Norringtonův Blade byl pojatý výrazně civilněji, nebránil se ale až nečekaně nekorektním momentům. Del Toro oproti tomu natočil absolutně nekončíčí cool comicsárnu, plnou hutné atmosféry, hlášek, krve a sem tam trochu mizerných triků. Oba díly ale mají něco do sebe a lepšího určit opravdu nelze. Víc mne bavila dvojka. Znamená to, že je lepší? Ne automaticky.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám na tento film zaujímavé spomienky. V letnom kine hviezda začal pri jeho projekcii pohiehať v areáli opitý divák. Nebol to ani upír, a asi ani filmový kritik. Takže k filmu. Nájsť pre európana vhodný komiks, ktorý by ho oslovil, je dosť ťažké. Nemajú tu totiž tradíciu. Blade sa tiež nestal žiadnym mojim favoritom. Ale v USA to zrejme funguje, napr. Roger Ebert tento film miluje. Bonusom je české industriálne prostredie, tento ťah Torovi vyšiel. V podstate to asi ani lepšie natočiť nešlo, len mňa tento typ akčnej zábavy bohužiaľ nudí. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Když Blade (Wesley Snipes) hází proti nadupírům UV granáty, upíři „zkamení“. Když je však zasáhnou sluneční paprsky, rozletí se na malé kousíčky, přestože by efekt měl být stejný. (Pepy)
  • Vozidlo ověšené reflektory před upírskou párty je česká skříňová Avia Furgon. (Kollodej)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama