Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (552)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování akční jízdy ve stále parádním stylu s ještě hypovější muzikou než ve 4 roky starém počátku něčeho, co jen tak nedokázalo skončit. Blade je zde stylovější, víc akčnější a míň mluvnější. Zato se film odehrává i v Praze a to potěší nejedno oko diváka. O to víc překvapí fakt, že i v Americe se film stal úspěšným a Česko se otevřelo tvůrcům dokořán. Alespoň v té době. Wesley Snipes se stále otáčí, akční jízda nekončí. Všechno jede v té správné atmosféře jako předešlý díl. Možná je více nesmyslné akce a méně hlášek a proto je zde takové hodnocení, ale koneckonců i zde film filmem dělá dost povedená hudební vsuvka, která se povedla v prvním díle a zde na nástavbě jen zdárně sklízí úspěchy, které by teoreticky neměli končit, ale kdo viděl trojku, tak pochopí, že to tak nakonec bohužel nedopadlo. --- Ozvi se mi. Jaký máš tam na hoře počasí, brouku? - Vopaluju se, ty hašišáku. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Těžko se tomu věří, ale Blade 2 během těch několika let neskutečně zestárl a k banálnímu a přímočarému ději se nyní přidalo ještě rozpadající se a oku moc nelahodící CGI. Del Toro si hraje s mytologickými prvky, které však mnohem víc sedí k HellBoyovi, než Bladeovi, kterému ona pohádkovost spíše láme vaz a drtí kosti. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

O niečo horšie oproti jednotke z 98meho. Konkrétne sa prehnali niektoré počítačové efekty, ktoré tam vôbec nemuseli ani byť, aj bez nich to bolo až prehnane akčné, a taktiež sa opustilo aj od serióznejšieho a reálnejšieho prístupu. Ale dá sa to, ale jednotka je lepšia. Blade II nemá až tak dobre budovanú atmosféru, hercov a reálnejšie poňatie ako to bolo v prvej časti. Trochu moc prehustené a preplácané s maxi porciou akčnosti, ktorej tu podľa mňa bolo priveľa. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas si před spaním zakousnu nějakého toho upíra a velkoryse nehledím na to, zda se jedná o upíra standard, upíra de luxe či dokonce upíra s geneticky vypilovanými krevními destičkami. Já zkrátka sním všechno a černý sympaťák s nerozbitnými brýlemi tohle všechno zase s chutí nakrájí. Já se přitom přiměřeně bavil, ale musím doporučit spíše tupou konzumaci než kreativní dumání nad viděným. Ono by totiž nemuselo dávat smysl, ale to už se comicsech může maximálně jednou za deset let přihodit. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Toro sa druhým Bladom definitívne vyprdol na príbeh, ktorý je len také "křoví" pre hyperdynamické akčné maso. Pri tomto som si vybavil anlógiu medzi filmom a typickou akčnou počítačouvou hrou. Ovládame killera a z počiatku kosíme davy lóserov, ktorých neskôr vystriedajú lepší, chytrejši, odolnejší a pomaly sa pripravujeme na finálneho bossa. Presne túto schému kopíruje aj Blade dva a ide mu to skvelo. Žiadny hlbší filmový zážitok som nečakal a bavil som sa nonstop. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Když po výbuchu UV bomby najde Blade (Wesley Snipes) Nyssu (Leonor Varela) polomrtvou, tak si rozřízne zápěstí, aby jí mohl dát napít své krve a tím ji zachránit. Pokud se díváte pozorně, tak uvidíte, že na meči se žádná krev neobjevila. (DaviD3141)
  • Když se Blade (Wesley Snipes) ze začátku filmu vrací na svou základnu, pronese větu „The Dark Knight returns“. Jedná se o odkaz na jiného komiksového hrdinu, Batmana. (TomikZlesa)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama