Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost utrpení. Trošku vyloženě nemusím a tohle prznění mi vážně nesedlo. Ano, je tam všechno, co má dobrá pohádka mít, ale je to prostě tak na hovno udělané, že jsem celý film svíral pěsti zlostí nad tou hrůzou. Po revoluci jsme zapomněli točit dobré pohádky a to je velká škoda. Radši nic, než tohle. 20% ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Věřím, že režisér Troška je člověk se srdcem na dlani a snahou oživit tradiční českou pohádku, ale dodnes pořádně nechápu konec této pohádky… Nevýrazná postava, sladký mládenec Jindřich, touží celou dobu po princezně a Elišku ze mlejna jen přehlíží a ponižuje neopětováním jejich citů. Ta již neví co si počít, aby získala krásného chlapce, tak zneužije darů svých nápadníků, aby se převlékla za kouzelnou princeznu a ošálila tak Jindřicha, který zazpívá písničku a má ji…odmítnutí nápadníci, co se celou dobu snažili a dali dary, utřou nos a musí se smutně dívat, jak doposud netečný hejsek slízne smetánku…“TO JE ALE KRÁSNÁ POHÁDKA :-)!!!!!!!!!“ ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, mám Élišku s Jindřichem raději než Jasněnku s Jírou. Komerce nekomerce na mě to působí jako balzám. Nádherná krajina, krásnej mlejn, čert s vodníkem, kníže pán s Žánem a jejich zapamatovatelný písničky patří k mým evergreenům. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pohádku "Princezna ze mlejna" mám prostě spojenou se svým dětství - viděl jsem ji, když mi bylo osm let, a zanechala ve mně jen pozitivní dojmy. A i když ji teď vidím, tak ty dojmy přetrvávají. Nejvíce mě ale baví hudební složka, ta mi prostě uvízla v hlavě. Za mě pohádková klasika, která je prostě tak nějak líbezná. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem, že tuhle pohádku dokážu pořádně ocenit až teď, když už jsem starší. Vtipům, které jsem jako malá tolik nebrala, se směji jako bych je slyšela poprvé. Není tam žádná záporná postava, nikdo koho by se dalo bát. Prokouknutelné triky, jako je zpětně puštěný vodník, člověk svým způsobem ignoruje. Něco jako, když pro vás někdo má překvapení o kterém víte, ale nechcete dotyčnému zkazit radost, tak i tak děláte překvapenýho. Navíc je zde tolik nezapomenutelných hlášek, který běžně používáme i doma, že nižší hodnocení prostě nejde. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Při cestě Jindřicha (Radek Valenta) z rodného domu si lze všimnout mraveniště a lišky. Jedná se o stejné objekty, které pak v závěru filmu hrají poměrně velkou roli. (ricky4)
  • Do roly mlynára si Troška pôvodne predstavoval Josefa Beka. Napadlo ho, že by Princeznú ze mlejna prepojil s rozprávkou Hrátky s čertem (1956), v ktorej si Bek zahral Martina Kabáta. Teda, že by sa z vyslúžilého dragúňa stal nakoniec mlynár. Z plánu ale zišlo. Herec mal v tom čase zdravotné problémy, okrem iného mu opúchali nohy a nezmestil sa ani poriadne do topánok. Preto namiesto neho nakoniec obsadil Aloisa Švehlíka. (Arsenal83)
  • Film bol predaný do viac ako 20-tich štátov sveta. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama