Reklama

Reklama

Zbožňovaný

  • Česko Božský děda (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (143)

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Petr Kolečko to má hodně nahoru dolů. Mnohé jeho látky (včetně seriálových) jsou na palec nahoru, jindy nic spletitého nevymýšlí, nikam hluboko se nepouští. U jeho režijního debutu Přes prsty to nakonec stačilo, tentokrát už je to ale křeč s celou řadou přešlapů, kdy nespočet scén vyšumí do ztracena a celý příběh je zoufale zoufalý. Jiří Bartoška je tu za dokonalý vzor. Uznávaný lékař, moudrý otec, zodpovědný manžel, takže nepřekvapí, že o něm hodlá jeho vnučka napsat obdivnou slohovou práci. Nikdo z rodiny nicméně netuší, že už pár dekád udržuje milenecký vztah s kolegyní Ivanou Chýlkovou. Není třeba „odhalovat“ podrobnosti, milenka to při rodinné sešlosti jednoduše přede všemi vyklopí, s pediatrem to sekne a důchodová bezstarostná pohoda je tatam. Zbytek je o množství postav, o množství situací (ze života určitě odkoukané nejsou, ač inspiraci prý tvůrce našel u svého dědy), které si zasloužily mnohem větší péči. Humor je nijaký, postavy jednorozměrné, vztahově je to uhozené a k samotnému ději? No, i můj ranní čaj je o poznání silnější. Výsledek je nevyrovnaný, utahaný, doslovný a celkově smutný. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Kompletně celá rodinka se chová jako blázni vypuštění z blázince. Vnučka se chová jak stará panna poprvé slyšící o nevěře, dcera má všechno na háku a vesele trajdá po koncertech, matka/babička o všem sice ví, ale chová se jako ukřivděná nána. Jediná trošinku normální je postava Langmajera, ale taky žádná sláva. Scénář úplně mimo - Zdeněk po mrtvici sám odejde z bytu, poskládá vozík, dá ho do auta, v autě sám dojede domů, vyndá vozík, sedne do něj a pak ho jako musí dva lidi dotáhnout domů? Zuzana trajdá všude možně, její nový nápadník ji podvede, ona úplně přehlíží docela fajn lékaře a ke konci to vypadá že se zase vrátí ke Karlovi..... Proč, já se ptám proč? Bohužel ani dobré herecké obsazení to nevytrhne, Bartoška tři čtvrtě filmu slintá a kouká do blba, Chýlková hraje klasickou mrchu jako vždy, Hřebíčková taková nemastná neslaná, Kronerová se mi líbila jen při telefonátu s dcerou - tam byla skvělá, Langmajer průměr - jeho pěvecké číslo bylo dobré. Škoda, potenciál na dobrou komedii to mělo. Dle mého názoru se příliš dbalo na to, aby to nebyla ryze komedie a to byla chyba. ()

Reklama

Krtisko 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik děje dovede zahrát jen několik dobře vybraných herců. Zaujal mě i výběr 3 generací žen jedné rodiny, které do sebe typově naprosto zapadly. Úžasný herecký výkon podala ve své záporné roli paní Chýlková, které je mi nakonec až líto, protože v očích diváků jí takto dokonale zahranou sobeckou mrchu už nikdy nikdo neodpáře. Věřím, že si roli užila. Děkuji tvůrcům za pěkný zážitek a happy end. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč ty nekonečný Tygří mutace, proč Bartoškovi nepíšou do huby text, ale stokrát omletý (a trapný: každá dějinná událost má své kuře s nádivkou... jako fakt?) glosy, proč je to drama bez dramatu, komedie bez humoru, film bez špetky nápadu? Co se vzrušuju, NinadeL to vystihla jedním slovem: Škodlivé. ()

janmanas 

všechny recenze uživatele

Naprosto super film jako komediální drama, které je ze života a takový příběh se může stát. Je ironií osudu, že každý mimomanželský vztah časem vypluje na povrch. Zajímavé bylo, že se tak stalo už na začátku. Velmi kvalitní český film opět kritizují zdejší “diskriminovaní” a zamindrákovaní chudáci z ČSFD, kteří musí přidat každý svůj blitek k co nejvíce filmům a už z podstaty to, co je české, musí automaticky hodnotit -20%. Ubohé ale pravdivé. Film můžu určitě doporučit. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • „Od začátku jsem myslel na to, že by pediatra Zdeňka měl hrát Jiří Bartoška a sbíral jsem odvahu ho oslovit. Nakonec je to jediný herec, kterého jsme pro roli oslovili, a jsem rád, že to vzal,“ prohlásil režisér Petr Kolečko. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo během srpna a září 2020 v Praze a okolí a film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády proti šíření Covid-19. (ČSFD)
  • Jiří Bartoška původně ve filmu hrát nechtěl, ale po přečtení scénáře změnil názor. (SONY_)

Reklama

Reklama