Reklama

Reklama

Spiderhead

  • USA Spiderhead (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězeň zavřený v supermoderní věznici začíná pátrat po tom, k čemu má vlastně sloužit droga na ovládání emocí, kterou testuje pro geniálního farmaceuta. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (208)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako sa nedá nesúhlasiť, že "Spiderhead" bolo Kosinskim asi trošku odfláknuté. Nemôžem povedať, že by som si sledovanie neužil. Po hereckej stránke každý dáva pohodovo funkčné výkony a mám pocit, že Chris Hemsworth si to miestami skutočne poriadne užíva. Vlastne... nielen on. Lenže filmu chýba niečo, čo by ho robilo nejako zaujímavejším než len námetom. Chýba mu nejaká väčšia dávka napätia, chýba mu nejaká reálna atmosféra, jednotlivé scénky dokopy len idú nejako za sebou a jediné čo to robí aspoň trošku výnimočné sú dôvody, pre ktoré sú niektorí naši hrdinovia reálne zavretí v tomto komplexe a fakt, že tam testujú nejaké zaujímavé druhy drog. Viete ale asi dokopy všetko odhadnúť. Že reálne tam bude niečo viac, čo konkrétne to bude, kam to dospeje a podobne. A hoci je pravda, že tie scénky samé o sebe fungujú a dobre sa mi díva na Chrisa Hemswortha, ako sa baví s Milesom Tellerom, tak film potreboval proste viac napätia a nejakého reálneho konfliktu. Robené to bolo podľa poviedky, takže asi tam chcelo niečo pridať. Mám pocit, že to bolo prázdnejšie, než by si to zaslúžilo. Hodnotenie: B- ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Mňo, pokud jest povídka z 80% takováto, tak to fakt musel býti trhák. Autor literatury pro děti tento asi tak 300x provařený a vylouhovaný námět evidentně opsal z díla P. K. Dicka, kterému ovšem nesahá ani po koule. Prvních 40min. se absolutně neděje nic, takže jsem měl asi 10x chuť zmáčknouti STOP. K té 3. hvězdě tudíž došlo jen díky 1. z pouhých 2 vypjatých scén (ne, opravdu to nebyl asi 4x během děje, zopakovaný záběr na náraz auta do stromu) což je na 100min. stopáž, zatraceně málo a jen mi to zdůraznilo potřebu, aby z toho někdo udělal pořádný thriller, po kterém by jste ještě 14dní...nespali. Není to špatné a za 1 kouknutí to stojí, ale jak tu prakticky všichny či drtivá většina píše, absolutně prošustrovaný potenciál, páč ten tu byl (viz. potřeba 100% thrilleru) a o to to více zamrzí. Je jasné, že Tron 2 či Oblivion tento počin zadupává do země a není to tím, že v př. 2 jmenovaných jde o nekomorní rozmáchlé blockbustery. Pane Kosinsky, natočte přímo Dicka a vykašlete se na jeho nanicovaté kopie. Palce nahoru za slizouna Thora (Hemsworth si to evidentně užíval) a toho fest vazbiče Rogana z WWE. Aspoň, že Lynch na Netflixu zabodoval a to mnohem kratší záležitostí. Kosinsky to ale zcela určitě nebude. Pro oddané fandy rež. kteří musí viděti vše co natočí, samoz. povinnost. Na zadek vás to sice neposadí a za chvíli po shlédnutí se vám to s vysokou pravděpodobností vykouří z kedlubny, ale ani vám to nijak neublíží. Zkrátka, až moc velká pohodovka na to, jaký to má námět. Závěr netřeba obšírněji komentovati, neb to zde udělali mnozí. Já jen dodám, že to byla vskutku šaškárna, až jsem se proti své vůli musel smáti a to hl. díky odhalení totožnosti WC pisálka. Nechutné a k počůrání zábavné.:))) Film doporučuje Abnesti Pharmaceuticals. P. s. dík za ten úvodní song. Už je to dlouho, co jsem ho neslyšel. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5,5/10). Spiderhead vypadal na první pohled jako zajímavý projekt. Pod svá křídla si jej vzal Joseph Kosinski, který se navíc trefil těsně před premiérou do černého s druhým Top Gunem. Ovšem po prvních dojmech jsem docela rychle vystřízlivěl. Takže bude to další z těch filmů od NETFLIXU, které vypadají na první pohled nadějně, ale pak se všechno pokazí? Bohužel ano. Mrzí mě to hlavně kvůli již zmiňovanému režisérovi, kterému Spiderhead pokazil červený koberec v jeho filmografii. Je to jeho první film, který skončil v modrých číslech a navíc tak hluboko. Nevím, co mu NETFLIX dal, aby do toho šel. To samé platí o ústřední hvězdě a taky rozhodně největším lákadlem Chrisu Hemsworthovi. Co je vlastně hlavním problémem celého filmu? Asi to, že se na první pohled tváří hrozně chytře a prezentuje se jako potencionální pokračování seriálu Black Mirror. Ve výsledku se však jedná o hrozně rozháranou a nesourodou skupinu obrazů, které jsou nedotažené a předvídatelné. Hlavně ten konec je jak špatný sen. Disponuje to krásným vizuálem, který lahodí oku a celkový nápad je fakt zajímavý. Taktéž se to hodně snaží zachránit. Bohužel divákovi neuvíznou v hlavě ani názvy léků, které se tady hojně vyskytovaly a vypovídá to o celkové hodnotě filmu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že když režie nasadí Hemsworthovi brejle, že bude věrohodně vypadat jako doktor? Ano, správná odpověď je samozřejmě že "ne, nebude". Ale manipulativního hajzlíka, který si pomocí drog rád hraje s lidskou psychikou i chováním, tak toho zvládnul dobře. A dobrý je překvapivě nejenom námět, ale i děj tohohle komorního psychologizujícího scífka. Pokud od něho nebudete bláhově očekávat nějakou velkou myšlenkovou nebo existenciální hloubku, mohli byste být relativně spokojeni. Filmařina dobrá, protože Netflix, zápletka dobrá, i když Netflix. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen ty můžeš chránit další, jako jsi ty." Anebo můžeš mít strach ze sešívačky. Záleží jen na tom, co ti tvůj přítel doktor Abnesti s tvým souhlasem pustí do žil. Mě to teda nejdřív hodně zaujalo, pak mě to začalo uspávat a závěr byl asi tak nečekanej jako dárky pod vánočním stromečkem. Škoda. Tohle mohlo být dobrý. Ale chtěl bych být objektivní, tak mi dejte ty látky, ovladač a potvůrku Heather k výzkumu a my už to nějak prosoulo ... teda vyzkoumáme. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Důvodem Jeffova (Miles Teller) uvěznění ve Spiderheadu je řízení pod vlivem alkoholu, které má za následek nehodu. Miles Teller často hraje postavy, které jsou účastníky nebo téměř účastníky dopravních nehod. Je to vidět v jeho předchozích filmech Krev šampiona (2016), Kouzlo přítomného okamžiku (2013) a Králičí nora (2010). V některých případech to pomáhá zmírnit nebo vysvětlit pohled na jizvy na jeho tváři, které má z autonehody ve skutečném životě. (BMW12)
  • Rogan (Nathan Jones) si číta knihu "Tenth of December" od Georga Saundersa, ktorá obsahuje krátku poviedku "Escape from Spiderhead", podľa ktorej je natočený tento snímok. (belinko)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

Hemsworth, Smollett a Teller v nové sci-fi

01.10.2020

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick, Nevědomí) si vyhlédl další projekt. Podle serveru Deadline filmař nyní chystá sci-fi Spiderhead pro streamovací službu Netflix. Děj filmu je přirovnáván ke… (více)

Reklama

Reklama