Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Všechno důležitý z celýho filmu by se dalo shrnout do pár vět. Tady je to roztahaný do 88 minut. Po herecký stránce je to slušný, Nicole Kidman mám docela rád a tu postavu jsem jí prostě věřil. Aaron Eckhart, od kterýho jsem to teda moc nečekal, zahrál taky celkem uvěřitelně. Jinak film má i nějakou atmosféru, ale celý to strašně pomaličku plyne, až to dojde k takovýmu nicneříkajícímu konci. Ty 3 hvězdy tomu dám, ale řikám si, že jsem asi až moc hodnej. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně vážné psychologické drama, v němž se i kufr od auta zavírá s naléhavou pomalostí. Kidmanová díru vzniklou ztrátou dítěte prozkoumává, zatímco Eckhart se ji snaží zaplnit. Ona řeší minulost, on hledí k budoucnosti. Přítomnost, ve které by nalezli společnou řeč, pro ně neexistuje. Zvláštní odtažitost filmu, absence všednodenních intimních momentů mezi ústředním párem, je ozřejměna zdrcujícím a zároveň nadějeplným závěrem. Právě k okamžiku zachycenému v posledním záběru po celých devadesát minut hledali cestu. Není to v žádném ohledu přelomový film, Kidmanová hrála ženu řešící manželskou krizi výborně již v Eyes Wide Shut, ale je v něm něco poměrně vzácného – kus pravdy. 80% ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole mi dokázalo velmi uvěřitelně a civilně přiblížit pro mě nepředstavitelnou situaci - ztrátu dítěte (žadné nemám).Je tu důkladně rozebráno rozpoložení obou rodičů i zobrazen vliv takovéto tragedie na jejich okolí a všechny vztahy.Od jejich vlastního (po citové i sexuální stránce), po ty rodinné i sousedské.Každý z rodičů hledá útěchu a způsob jak se se ztrátou vypořádat,nebo se s ní alespon naučit žít, v něčem jiném..dokud si neuvědomí, že jedině kompromis a vzájemná tolerance je může udržet pohromadě.Herecké výkony Nicole i "Eckouše" jsou na hodně vyskoké úrovni a byli i hlavním důvodem, že jsem se nenudil u filmu tématicky mi natolik vzdáleného.Ale i přes to - pokud nejste v té správné empatické náladě,je docela možné,že se chvílema nudit budete. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše a napíšu to rovnou - tenhle film mě emocionálně odrovnal. Zřejmě nejvíce by se můj zážitek dal přirovnat k filmu Brothers. Zde také všichni hlavní hrdinové předvádí naprosto brilantní výkony a my jakožto diváci jen čekáme, kdo bouchne dříve. Bohužel se bojím, aby Rabbit Hole neskončil stejně, jako Brothers - bez nějakých ocenění, jen pár nominací… Protože takový Aaron Eckhart by si (minimálně) nominaci rozhodně zasloužil, stejně jako Nicole. Po hodně dlouhé době mi přišlo, že konečně vidím pořádné drama ze života, které má skvělý děj, skvělé herce, parádní scénář… zkrátka a dobře, vše funguje na 100 %. A proto mé hodnocení nemůže být menší. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Nicol Kidman čekám vždy zázrak, ale bohužel mě tento příběh nepřesvědčil. Nejde o nejhorší drama, ale bohužel nehraje ani na mou notu. Čekal bych daleko víc emocí, ale tady to více než chybí. Nestalo se tak ani jednou a u takových snímků je to obrovská chyba. Příště zabrat s emocemi a mohlo vše dopadnout trošku lépe.. 6/10 = 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama