Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Úvodní film pro nadcházející seriál se mi líbil. Není to sice nic, co by mě nějak dostalo, ale celých 180 minut jsem se bavil dobře. Naprosto úžasný nápad natočit seriál o lidech, kteří vlastně nepochází ze Země. Právě část, když komandér Adama prohlásí, že někde ve vesmíru je planeta, kde žijí také lidé - Země, a že to je jejich naděje pro přežití, je naprosto úžasná a přejede vám mráz po zádech. Výborný nápad, o kterém už asi hodně z nás přemýšlelo. Zdali je ve vesmíru i jiný život. Kolem každé hvězdy je to přeci možné pokud tam jsou ty správné podmínky jako u nás... Úžasný námět, no ale vraťme se k filmu. Ten působí na jednu stranu perfektně zajímavavě, na tu druhou ho trochu kazí jakási nedokonalost. Ať už se jedná o jednotlivé scény, bitvy ve vesmíru nebo rozhovory působí to na mě lacině. Je to asi tím, že je to "pouze" seriál a tvůrci si nemohou dovolit výtečné efekty, lepší kameru, herce,... Prostě a jednoduše to těm hercům nevěřím a samotné akci už vůbec. Ani nemluvě o těch scénách, jako že poslední 2 letouny ovládané dvěmi hlavními postavami zbydou až na konec a hrdinně se zachrání z bezvýznamné situace. To jsou šílený klišé, by se jeden pos*al. Tyhle scény jsou někdy v pohodě, ale nic se nemá přehánět! Dobrý začátek všeobecně oblíbeného seriálu. Já jsem zatím zhlédl pár dílů první série a docela se děsím a nudím. Snad bude líp. Uvidíme. 80% ()

trpaslixx 

všechny recenze uživatele

Pozvolnejsi pilotni miniserie ke skvele vypadajicimu, nadupanemu scifi serialu. Vzhledem k tomu, ze je to uvod do celehoo deni, lze mu pomalejsi rozjezd snadno odpustit. Nutno ovsem podotknout, ze slovo pomalejsi jsem zvolila pouze v porovnani s tempem nasledujicich dilu. Neznamena to, ze je tento pilot nudny. To ani nahodou. Prave naopak. Edit:// Po shlédnutí všech dílů musím čestně podotknout, že to je nejlepší scifi seriál, který jsem kdy viděla. Promiň Jossi, Firefly až na druhém místě. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nedá mi to, ale musím srovnávat se Star Trekem. Sice je tohle jen pilotní předseriál, ale čekal jsem něco jiného než právě jen variaci na Star Trek. A oproti Star Treku, kde každá postava byla perfektně charakterizována, mi tady chybí detailnější vyprofilování hlavních postav, i když času na to je spousta. Všechny postavy jsou si podobné a připomínají členy armády (i když jimi vlastně jsou). Děj není také nikterak objevný (viz. komentář Djkomy) a vesmírné bitvy, v nichž je nesporná síla tohoto seriálu, mě nikdy nebraly a jsem spíše pro konflikty mezi postavami, kde jasně vítězí Star Trek. No a doslova strašný je herecký antivýkon Jamese Callise v roli Dr. Gaiuse Baltara. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se Battlestar podvědomě bránil, přestože jsem veliký fanda sci-fi. Teď už vím, že to byla chyba. Jako první ze všech filmových počinů na toto téma jsem si vybral tenhle snímek a zjevně jsem neudělal chybu. Časem se vrhnu na seriál, a doufám, že mě bude bavit alespoň tak, jako tento film. Za mě 4 hvězdy a 77% ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Cyloni, 40 let je od nich pokoj a pak nás překvapí:D Njn tak je to vždycky. Tentokrát tomu však někdo pomohl i když neúmyslně, ale jeho ego mu vlastně nic jiného nedovolovalo. Celkově to vyústí v situaci, kdy postoj všemi označován za zpátečnický, vlastně zachrání aspoň část lidské civilizace, ale i zde se musel odehrát velků duševní souboj jestli poslechnou příkazy vojenské nebo morální. Jestli má cenu vyrazit v možná marnou ochranu svých domovů a nebo se soustředit na ochranu těch co přežili a tak se pokusit zajisti nejistou, ale budoucnost. Jenže vče není tak jednoduché, nepřátelé jsou jim v patách, ale co hůř oni je infiltrovali a možná i připravili sabotáže. Jediná battlestar se musí postavit přesile, aby umožnila utéct bezbranným civilním lodím a pokuď možno nakonec uniknout sama. Vynikající technické zpracování, skvělé herecké výkony a nádherné grafické provedení včetně hudebního podkladu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)
  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama