Reklama

Reklama

The Hire: The Follow

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický
USA, 2001, 8 min

Obsahy(1)

Clive Owen hrá nájomného šoféra, ktorý dováža ľudí na miesta, na ktoré sa potrebujú zúfale dostať. Často sú tieto práce označované ako „Prísne tajné“ a poskytnuté môžu byť len základné informácie. V tejto epizóde, režírovanej Kar-wai Wongom, je náš hrdina najatý klientom (Forest Whitaker) na sledovanie priateľky jednej celebrity (Mickey Rourke) podozrievanej z cudzoložstva. (genetique)

(více)

Recenze (123)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější filmeček z The Hire. Kar-Wai Wong vyrobil námět, který může sloužit jako celovečerní film. Hlavně však Clive zde podává nejlepší herecký výkon. Další postavy jako Mickey Rourke v roli podezřívavého manžela, Adriana Lima v roli sledované ženy a charismatický Forest Whitaker, který Clivovi dohodil tento job tvoří nedílnou a důležitou část příběhu a dodávají mu na síle a působivosti. Tohle si nesmíte nechat ujít, má to nádhernou atmosféru, která je melancholická ,zasněná, prostě vás vtáhne. Hudba tvoří dokonalé spojení s obrazem, někdy je dokonce dominující složkou. Mistr Kar-Wai Wong dostal z krátké minutáže maximální emoce, efekt. Bravo, benissimo maestro! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejklidnejsi dil cele serie a presto nenudi. Zadna honicka, zadna prestrelka ani jina podobna akce. Pokud jsem to dobre pochopil, tak M. Rourke, ktery se zde obevi asi na 15 sekund a je vyborny, da hlidat a privezt svou manzelku, ale Owen se na to nakonec vykasle. Prijemnej a pohodovej snimek, dal bych i vic, ale v porovnani z jinyma dilama, ktery jsou nabuseny akci, ktera mi precejen vyhovuje vic, musim dat jen tri, ale presto to je vybornej filmecek. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se tak nad tím vtipně zamyslím, tato epizoda je v podstatě o tom, že na letišti můžete při čekání na zpožděný let zkejsnout opravdu dlouho... Ale vážně, jedná se o zřejmě nejinteligentnější dílek minisérie The Hire. Whitaker a Rourke v minirolích příjemně překvapili, přičemž Micky vypadal, jako by si na natáčení odskočil z wrestlingového zápasu :-). ()

Zajímavosti (2)

  • Vozidla, která v tomto díle Clive Owen řídí, jsou BMW 330i Coupé a Z3 Roadster. (Listeroman)
  • Krátkometrážní snímek byl  natočený v rámci reklamní série pro jistou automobilku. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama