Reklama

Reklama

The Hire: The Follow

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický
USA, 2001, 8 min

Obsahy(1)

Clive Owen hrá nájomného šoféra, ktorý dováža ľudí na miesta, na ktoré sa potrebujú zúfale dostať. Často sú tieto práce označované ako „Prísne tajné“ a poskytnuté môžu byť len základné informácie. V tejto epizóde, režírovanej Kar-wai Wongom, je náš hrdina najatý klientom (Forest Whitaker) na sledovanie priateľky jednej celebrity (Mickey Rourke) podozrievanej z cudzoložstva. (genetique)

(více)

Recenze (123)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se tak nad tím vtipně zamyslím, tato epizoda je v podstatě o tom, že na letišti můžete při čekání na zpožděný let zkejsnout opravdu dlouho... Ale vážně, jedná se o zřejmě nejinteligentnější dílek minisérie The Hire. Whitaker a Rourke v minirolích příjemně překvapili, přičemž Micky vypadal, jako by si na natáčení odskočil z wrestlingového zápasu :-). ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak nepředpokládám, že Wongovi u BMW za tuhle poetickou romanci nějak extra poděkovali, ale tak asi do toho šli s tím, že on jen těžko udělá akční automobilovou honičku. Adriana je prostě kus a Mickey Rourke musel mít saakra velký... charisma aby jí mohl sbalit. Nejtajemnější ze všech Hire, možná proto tak působivý. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 9/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +příjemná melodická hudba, obsazení -málo akční, trošku nudné/// Kar-wai Wong tak jak ho známe. Naštěstí to není 90ti minutový film aby člověk u něj umřel, takže se to dá přežít. Myslím si však, že jiné díly budou zajímavější a akčnější. Tenhle mě zas tolik nebavil./// Celkem 57%/// ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wong Kar-wai a jeho umění udělat z reklamy uměleckou záležitost plnou citu je tu zase (informační dálnice vám to najde skoro sama), a zase to stojí za to. Clive Owen sice není mužem mnoha hereckých výrazů, ale aspoň to mluvení mu jde:) Přítomnost čivavy (nemůže to být nikdo jiný než Rourkeův amigo Mick) vyměním za přínos hudební složky a jsme u následujícího výsledku: za "tiché" přemýšlení a morální kredit hlavního hrdiny si tento minifilm zaslouží 80%. ()

Zajímavosti (2)

  • Krátkometrážní snímek byl  natočený v rámci reklamní série pro jistou automobilku. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)
  • Vozidla, která v tomto díle Clive Owen řídí, jsou BMW 330i Coupé a Z3 Roadster. (Listeroman)

Reklama

Reklama