Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento díl bude věnován delikventní mládeži. Loupež na benzinové pumpě, krádež v kožešnictví, vykradený sklad se zbraněmi a střelivem jsou případy, které nedávají kriminalistickému týmu ani na chvíli pokoje. Vyšetřování tentokrát vede Jiří Otradovec (M. Pešek), benjamínek v kriminalistické praxi. Pátrání jej přivede na stopu skupiny mladíků. I v této partě je jeden ze členů benjamínkem. A právě jejich první střet, byť každého na jiné straně zákona, nakonec vede k úspěšnému zadržení pachatelů... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to chytrej kluk. A proto musí sám pochopit, že nemá úniku." Tak tentokrát to bylo 3:0 pro náhodu. Nejdřív Jiříček náhodou potkal na diskotéce oznamovatelku Michalu, ta pak náhodou poznala ukradenou bundu a Ruda Pekař si pak náhodně vybral z knihovny tu správnou knihu, za kterou byla schovaná pistole. Na můj vkus bylo těch náhod docela dost, ale páčení pravdy ze studenta Kalvody špatné nebylo a to závěrečné uznání, při kterém náčelník Břéťa přidělil Jiříčkovi případ sériových krádeží rozvěšeného prádla, mě hodně rozesmálo. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Byla to skutečně tak skvělá práce?" - "To jo, v tom se s náma shod i technik." - "Jo? No tak tam pošlem Rudlu Pekaře, ať se na to podívá...." V tomto díle Rudla Pekař nejprve díky svým zkušenostem v oblasti mechanoskopie na dálku zesměšní policejního technika a později prokáže svou neomylnou policejní intuici hraničící s jasnozřivostí. Jiříček má v rámci vyšetřování rozdělanou mladou kožišnici, se kterou to na parketu rozjíždí skoro jako Ivo Pešák. Rovněž si vyzkouší stíhání pachatele během a zdokonalí své výslechové schopnosti. ()

Reklama

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetím díle "Benjamínci" dostává svoji šanci vyšetřovat velký případ Jiří Otradovec (Michal Pešek). Když je vykradeno kožešnictví, benzínová pumpa a sklad ze zbraněmi, je jasné, že se jedná o něco velkého. Zkušený detektiv Rudla ale tvrdí, že to není práce profesionálů. Jeden z možných pachatelů je však dopaden.Student čtvrtého ročníku Kalvoda Při obědě s Otradovcem vymyslí Ladislav Frej výslechovou strategii jak od podezřelého získat informaci o dalších spolupachatelích. V epizodě vidíme docela slušnou honičku po střechách pražských domů, kdy se Otradovec zraní. V díle se také mihnou první hrací automaty, které byly v Československu umístěny pouze v lepších motorestech. (Podobně jako ve filmu "Pumpaři od Zlaté podkovy"). Při výslechu Kalvody vidíme velký kazetový magnetofon Tesla A3. Opět se v exteriérových záběrech neprojede žádné západní auto. A na závěr jen dodávám, že se filmaři dopustili jedné chyby. V kanceláři kožešnictví visí kalendář z roku 1980 a na benzínové pumpě visí v kanclu kalendář z roku 1981. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tož do třetice všeho dobrého a konečně se benjamínek Otradovec dočkal a šéf VB mu svěřil vlastní případ. Co na tom, že se chová jak tupec (a to nejenom před ženskou), neumí se bít a ještě blbec skáče ze střechy do skleníku, když už pronásledovaný leží nehybný na zemi…Já mu tak „fandil“, ať to dokáže rozlousknout…Závěrečné dopadení zbývající trojice bylo úsměvné a škoda, že neukázali tu přestřelku ve dvoře. Na to ale neměli koule ani prostředky… ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mládí má zelenou, jak se dříve říkávalo, a tak sérii vykradených prodejen dostal na starosti mladý kriminalita Jiří Otradovic (Michal Pešek), který se do toho pustil z vervou sobě vlastní. Ukáže se, že pachatelé jsou taktéž mládí lidé, takže tím se potvrdilo zájmové zaměření epizody. S příběhu je cítit i krapet toho napětí, takže dějství vcelku zaujme. Otradovic pozná v čem tkví titěrná kriminalistická práce, ale v ideálech pro spravedlnost mu to pranic neubralo. Ani tímto třetím příběhem na kvalitě seriál neubírá a naopak zvyšuje svoji pozornost a zájem. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení epizody měl Ladislav Frej na palci levé ruky krevní sraženinu (tzv. raka), což je vidět v momentě, když při výslechu vytahuje ze zásuvky krabičku s náboji. (velkyvezir)
  • Když se Jiříček (Michal Pešek) vrátí z nemocnice na oddělení, při rozhovoru s Břetislavem (Ladislav Frej) se zeptá, jestli se z té pistole (která se našla u Kalvody) střílelo v pískovně. Břetislav potvrdí, že dle expertízy ano. Jenomže v pískovně se střílelo až poté, co se Jiříček a Kalvoda (David Schneider) utkali venku a skončili oba v nemocnici. Kalvoda proto nemohl být s partou, když stříleli v pískovně. (MagyG)

Reklama

Reklama