Reklama

Reklama

Evropské kmeny

(seriál)
  • Německo Tribes of Europa
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tři sourozenci se v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

HAL 

všechny recenze uživatele

Obyčejné young adult béčko, které ničím nezaujme, ale ani zásadně neurazí. Občas zábavná, ale většinou vatová výplň televizního času, jaké se s trochu menšími rozpočty točí odjakživa - akorát v dobách kdy tohle vznikávalo přímo pro televizní stanice si nemohli dovolit zdaleka tolik tekoucí červené a sekání hlav i penisů jako na Netflixu. Ale zase se tehdy brali mnohem míň vážně. Samozřejmě je největší škoda že takové věci nenechá Netflix natočit rusáky (a ne s teenagery ve hlavních rolích), mohla by to být hodně fajn Stalkerovina. Ale tady je aspoň ten hezky zpostapený středoevropský prostor, Praha a okolí, obecně to povědomé prostředí, a pro mne i známé tváře (vtipné je že některé místa ani nemuseli zpostapovat, protože takhle to u nás vypadá normálně :D) Na druhou stranu - co by jsme za to dali, kdyby jsme takové věci točili my sami a ne jen Němci. Ať už pro kina, nebo pro některý z těch streamů. Pustina nebyla špatná, ale pořád v podstatě zase malá špinavá čecháčkovina, žádná akční žánrovka. 5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce slabšie, ale predsa len štyri hviezdy, aby som pozdvihol trochu hodnotenie. Jasné, scenár potrebuje ešte vypiplať, nie je to ani zďaleka tak premyslené, ako bol svojho času Dark, ale casting vyšiel na jednotku, výprava a celkovo technické spracovanie na jednotku, hudbu robí môj obľúbenec v poslednej dobe, na ktorého narážam na každom kroku a to Clinton Shorter a záver určite veľmi ale veľmi navnadil na pokračovanie a postupné rozuzľovanie tajomstiev daného sveta. Som zvedavý. S odretými ušami síce len 70%, ale s možnosťou nábehu na vyššie méty. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Něco mezi Maxem a teenagerským postapem. Máme tu tři sourozence se třemi příběhovými linkami, přičemž všechny jsou dostatečně zábavné, takže jsem neměl problém věnovat všem stejnou pozornost. Vykreslení postapokalyptické Evropy se mi také líbilo, ačkoliv bych čekal trochu rozmanitější kmeny, ale to třeba přijde s druhou řadou. Tempo není nijak zběsilé, ale díky krátké stopáži jednotlivých epizod zcela dostatečné. A co se akce týče, tak té si tu člověk zase tolik neužije, ale o nějakých řežbách to primárně není. Herecky jsem neměl problém vůbec s nikým a jestli bych měl někoho vypíchnout, tak je to Melika Foroutan v roli kněžny Varvary. Ta mě bavila. Celkově to je taková nenáročná zábava, na jejíž případnou druhou řadu se určitě podívám. 80% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Evropské kmeny zatím po první sérii asi nejvíce připomínají filmovou sérii Labyrint. Do popředí se dostává parta mladíků, rozprostřena po území bývalého Německa. Na šest dílů je tu docela pomalu se rozjíždějící příběh. Postavy i herci jsou většinou tak nějak takový, jak od tohoto typu seriálů očekáváte, máme tu variaci na Evu Green, Jennifer Lawrence...Nejvíce to táhle rozjíždějící se hvězda Německého Netflixu Masucci, jsem zvědavý, kdy si ho všimnou i za oceánem. Postapo věcí se v posledních letech urodilo vcelku dost, a tahle toho zatím nepřináší až tak moc nového, ačkoliv potenciál do dalších řad tu určitě je, tak uvidíme, co přinese kostka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější seriál Února Evropské Kmeny je konečně venku a ikdyž jsem čekal daleko větší šlehu pořád je to velmi slušné a zábavné Postapo s originálně vymyšleným světem. Děj se odehrává v roce 2074, kde Evropu zasáhla mysteriózní globální katastrofa, která způsobila doslova Středověk. Místo států zde přežívají různé kmeny s jinými tradicemi a technologiemi. Nápad je výborný a ten svět mě neskutečně bavilo explorovat společně s hlavními hrdinami. Není to bohužel tak špinavé a akční ve stylu Mad Maxe, avšak hodně mi to připomínalo Hunger Games, Labyrint a seriál the 100, takže pokud jste příznivci alespoň jednoho z těchhle tří, zklamáni nebudete. Seriál má hezkou výpravu, když dojde na akci je brutální a hezky natočená, skvěle zde fungují intriky, zrady a zvraty až si říkám Němci si budují vlastní Game of Thrones. Nejvíce mě zaujal kmen černých vrán, což jsou záporáci a jejich kněžna Varvara s lookem Angelíny Jolie je svým sex appealem doslova hypnotizující ( ta postava!).Rozbíhají se zde 3 dějové linie zároveň a všechny jsou svým způsobem dostatečně zajímavé a poutavé. Bavil jsem se výborně a na druhou řadu jsem natěšený. Karty jsou rozdány a jako Start něčeho velkolepého jsou Tribes of Europa solidní. Je zvláštní, že 3 postavy v seriálu jakoby z oka vypadly Angelině Jolie, Madsi Mikkelsnovi a Jennifer Lawrence. Plusy: Zajímavě a originálně vymyšlený svět. Solidní tempo. Sympatické postavy. Slušná dávka zvratů a intriků. Vizuál a brutalita. Minusy: Chybí zde vyloženě velká epická akční scéna. Scénář mohl být nápaditější. Představení více kmenů si tvůrci šetří pro další série. 7.5/10. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Podle náznaků a map v seriálu se dá lehce vydedukovat, že kmen Origins sídlil na pomezí hranic Německa a České republiky. Ve scéně, kdy Voss (Robert Finster) ukazuje Liv (Henriette Confurius) trasu do Berlína, tak jejich trasa začína v oblasti sudet a následně je varuje před Lipskem. (UncleMorty)
  • V seriálu hrálo vedlejší role i velké množství českých herců, ať už vojáky, či například „oblíbené otroky“ královny Vran. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama