Reklama

Reklama

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Do atmosféry Mého soukromého Idaha se mi nepodařilo proniknout. Byla tu spousta momentů, kdy jsem si říkal - tohle je na komedii moc smutné a na vážné drama moc vtipné (např. bizarní přehnaně čistotný starý gay), tak o co safra jde? Taky se našlo pár vyloženě podivných scén, kdy jsem byl zmaten dokonale (modelové z předních stránek časopisů propuknou v hovor nebo to, jak nejšpinavější feťáci sem tam hodí úryvek ze Shakespeara). V nějakém jiném filmu by mě to asi bavilo, ale v drsném realistickém příběhu o dvou gay prostitutech mi to přišlo tak nějak navíc. Nemůžu říct, že by mě téma nezaujalo, že by mě nebavilo film sledovat nebo že bych občas neuvažoval o nadprůměrném hodnocení.. Bohužel konec, který tak nějak vyšumí do prázdna, mě o výjimečných kvalitách zatím nepřesvědčil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok od Santa mi akosi nesadol. Ani vlastne poriadne neviem o čom to bolo. Dej by sa dal hádam najlepšie vystihnúť spôsobom skladačky na báze jednotlivých čriepkov, ktoré niekedy spolu súvisia a niekedy nie, pričom často dokonca nedávajú žiaden zmysel, len smutný obraz alebo výjav zvýraznený Shakespeareovským dialektom. Možno sa to snažilo len byť umelecké, v tom prípade ma táto forma neoslovila, skôr naopak, často som zívol od nudy. A záver? Ten mi prišiel ako odnikiaľ nikam a zbytočne. Pozitívum vidím len v oboch ústredných hercoch, hlavne River Phoenix bol zaujímavý, škoda ho. Slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na My Own Private Idaho jsem se těšila hned z několika důvodů. Tím hlavním je ústřední herecká dvojice River Phoenix a Keanu Reeves. Poté námět a taktéž režie osobitého a zajímavého Gus Van Santa, jemuž už pomalu začínám odpouštět omyl v podobě Psycha. Ani vlastně nevím, nakolik mě zklamal samotný film, ale vím, že mě velmi mrzí a nehorázně štve jeho absolutně nevyužitý potenciál. Obsahuje stopáž sto minut, ale já měla dojem, jako by děj uběhl strašně rychle, během deseti minut. Během něj mi přišlo, že se odehrávalo jen minimum z onoho potenciálu, kterým příběh doslova přetékal. Tak moc by si zasloužil svého úplného naplnění, už jen kvůli skvělému Riverovi a Keanovi. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne.. Myslela jsem, že to bude skvělé, ale ani zdaleka to nesplnilo má očekávání. Prostě dva prostituti, kteří hledají matku jednoho z nich.. Nic víc, nic míň. A kdyby hlavní hrdina neměl narkolepsii, nebylo by to o ničem a v půlce bych to vypla.. Až na pár detailů se mi to prostě nelíbilo. A to znázornění sexu mělo být co? To byla hrůza, snad nejhorší sex, co jsem kdy viděla :D Líbily se mi snad jen prostřihy do minulosti před Mikeovými záchvaty a hudba.. No a samozřejmě musím vyzvidhnout herecký výkon Rivera Phoenixe, protože on byl skvělý!!! Hodně slabé 3* a to jsem ještě mírná ;) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někomu popisovat tenhle van Santův snímek, nevěděl bych, kde začít. Mé soukromé Idaho je bizarní mix Shakespearova Jindřicha IV., pouti za hledáním rodiny (která vyšumí do ztracena) a roadtripu po náhodných lokacích (od amerického středozápadu až po Řím), kde hlavní roli zastává kataleptický homosexuál, který se prodává jiným chlapům. Je to úplně nesoudržná směska, anarchisticky poslepovaná dohromady, která ale z nějakého záhadného důvodu funguje. Kdybych ale měl vysvětlovat proč, asi to vzdám na startu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Žlutý motocykl Udo Kiera je britský 750cc Norton Commando. (ČSFD)
  • Scéna s táborákem se natáčela ve studiu. (aluna)
  • Název filmu je odkazem na jednu z písní B-52. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno