Reklama

Reklama

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Můj největší problém je v tom, že jsem si nepřečetl o čem film bude. Těšil jsem se na úplně jiný film a taký jsem dostal úplně jiný film, než jsem předpokládal. Budiš. Faktem, ale zůstává, že mě film nebavil a nepomohlo tomu ani perfektní výkony Rivera Phoenixe a Keanu Reevese. Co se dá dělat, ne každý film člověku sedne. ()

RockChick 

všechny recenze uživatele

Sice pěkná audiovizuální podívaná, ale jinak ničím nevýrazné, od nikud nikam motající se dílko. Bez smysluplného příběhu se klidně obejdu, ale aspoň by mi ten konkrétní film měl něco dát, probudit ve mně nějakou myšlenku. V Mém soukromém Idahu se tak nestalo. A všechna čest Phoenixovi, ale proč mi během děje přišlo, že se tak zoufale moc snaží svým hereckým projevem přiblížit Jamesi Deanovi? Vedle civilního Reevese to často dost bilo do oči, ale jak říkám... Velký talent, rest in peace! ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $6,401,336Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Film trpí na samoľúbosť Gus Van Santa, jeho umelecká avangarda ide akurát tak do prázdna, je to bez účelu, herci(Phoenix, Reeves) sú výborný o tom niet pochýb ale v tak rozpačitej réžii nemajú šancu viac s toho vybúchať. /40%/ ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Spolecnost promine, ale dival jsem se hodinu a tri ctvrte na dva plactive homosexualy, z nichz jeden trpel narkolepsii, aniz by to melo pro pribeh nejaky pevny smysl, a druheho hraje herecky pruser Keanu Reeves, to vse natoceno v radoby free nezavislem stylu - dekuji, ale nechci vice. Kdyby jeste navic jeden z nich byl cernoch, uz bych asi musel hodnotit odpadem a Van Santa obvinit z propagace pozitivni diskriminace. Bylo to jeste horsi nez Gerry, ktery byl alespon prijemnym uspavacim prostredkem a nebyl duvod se u nej takhle nasrat. Jedinym poucnym momentem byla definice narkolepsie na zacatku, divak tedy byl zase o neco chytrejsi, nechapu vsak, jak po tomto vysvetleni mohl Phoenix s touto chorobou prochrapat napr. presun ze statu do statu. Take lituji, ze jsem prekonal spavost, ktera me brala na zacatku filmu, mohl jsem vcera o to drive zacit snit a nemusel dnes poloospaly psat tento hanlivy komentar. PS. Na konci bezi titulky o delce trvani celych 6 minut, aby si vsichni mohli poradne precist, kolik blbu se na tomto filmu podilelo. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To, že je to docela buzeranskej film mě docela štve, ale není to pro buzeranti určené...Je to taková roadmovie o dvou prostitutech. Jeden z nich hledá svoji matky a druhý přemýšlí o své budoucnosti. Nejvíc smutné a někdy i vtipné je, že ten co hledá matku trpí Narkolepsíí (z nenadálého stresu usne). Hlavně se mi to všechno líbilo, že se film hrozně držel při zemi a byl velmi reálný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Mé soukromé Idaho je výsledkem spojení tří projektů. První byl moderní verzí Jindřicha IV. s názvem "Howling At The Moon" o mladých na ulici v Portlandu a byl psán shakespearovským veršem. Druhý se jmenoval "In A Blue Funk" a byl o dvou španělských bratrancích žijících na ulici v Las Vegas, kteří se rozhodnou jet do Španělska a dozvědět se něco o sobě a své rodině. Třetí měl titul My Own Private Idaho (Mé soukromé Idaho) a byl o Mikeovi, který se živí jako prostitut. Toho vyzvedne Němec prodávající díly do aut a doveze ho domů. Gus Van Sant měl problém s dokončením scénářů, a tak je spojil do dohromady. (barazara)
  • River Phoenix (Mike Waters) byl velkým fanouškem seriálu Simpsonovi (od r. 1989) a tak navrhl jejich vložení do filmu. Tvůrce Simpsonů, Matt Groening, nechal štáb použít záběry ze Simpsonovic Halloweenského speciálu "Treehouse of Horror" (1990) zcela zdarma. (Kacitr)
  • Během natáčení se Keanu Reeves, River Phoenix, Flea a Michael Parker (mimochodem inspirace pro postavu Mikea ve filmu) spolu s dalšími členy štábu nastěhovali do vilky Guse Van Santa v Portlandu, kde pořádali večírky tak živé, že se nakonec sám režisér musel na chvíli uchýlit ke známému, aby se vůbec vyspal. (aluna)

Reklama

Reklama