Reklama

Reklama

Ten den by proběhl jako každý jiný, kdyby se na nebi neobjevilo „cosi“, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO? Nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je jen to, že to, co se děje v okolí malé koňské farmy, na níž OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) žijí, je čím dál znepokojivější a nabírá to na obrátkách. Zatímco oči senzacechtivých amatérských ufologů a záhadologů se upírají k nebi ve snaze alespoň krátce zahlédnout kousek létajícího talíře, Haywoodovi klopí zraky k zemi. Kdo se na ně nedívá, toho přece neunesou. Nebo že by pravidla neplatila? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (503)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po přehnaně domýšlivém Us, v němž sociální kritika a metafory válcovaly fungování filmu jako celku, se u Nope Jordan Peele vrací k jednoduchému nápadu zasazeného do funkční žánrové podívané, jako tomu bylo u Get Out. A má to přesně to spielbergovské kouzlo údivu nad nadpřirozeným elementem, prvky dobře odměřené komedie, chvilky mrazivého hororu a hlavně taky dobrodružství. Takhle epicky dobrodružný film i s tím pocitem, že to exkluzivní dobrodružství prožíváte společně s postavami, tu dlouho nebyl. Za mě palec nahoru! Je Jordan Peele tím filmovým géniem a hororovým mágem, jak se nás zejména americká média a kritici snaží přesvědčit? Vůbec. Ale je zajímavým a schopným filmařem, jehož tvorbu se oplatí sledovat? To rozhodně je. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ještě stupidnější než Us. Celý film čekám co z toho vyleze a nakonec hrozný hovno. SPOILER: Digitální vopice vyvraždí sitcom, kovboj čínan přežije.. nevim proč to tam jako bylo, ale ok. Pak přilítne po hodině keců trapný černošky a unavenýho černocha farmáře mrak, kterej plive mince a vsákne všechny spoluvidláky. Mezitím unavenej černoch s kšiltovkou dostává během toho vsakování a výprskávání nějaký záchvaty a bouchá se do kolene a řiká furt nope.. proto se to jmenuje asi nope.. haha. Ke konci už táhlá šmucka, která už mě absolutně nezajímala. Díky Jordane Píly, hezky sis to u mě podepsal a na tvé filmy už se asi těšit nikdy nebudu. Ty už to nehul. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten název je dost nevýstižný a nedostatečně intenzivní. Mělo to být „Nenenenenene, ne a ne, kurva ani omylem“. Jen další Pýlovo rádobyumění a retardovaná negrosmaženice z lysohlávek, tentokrát o ufonech a výhradně pro jednoduché pozérské ufony, u kterých pěkná kamera a pár poměrně sugestivních záběrů zcela vymaže fuckt, že právě dvě hodiny čuměli na dost hloupou až extrémně nudnou koncepční kokotinu a žluklý výtěr z náhodně losovaných narkofantazií o obřím ufovysavači a vyšinuté opici. Ups, to vyznívá dost rasisticky, pardon, myslel jsem samozřejmě skutečnou opici, nikoliv vcelku sympatického Wakanďana Danka Kalužu. Aha, tak ne, zase blbě, to by si nějaký probuzenec z neziskovky mohl účelově vykládat tak, že považuji Danka za neskutečnou opici. Jistěže nepovažuji! Je to šimpanz! Kurva, ne Danek, ta opice! No nic, nějak se v tom nechtěně cyklím, nejvyšší čas jít hodit Glenu Kamarovi banán. To je Fin jako poleno, ten se neposere. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád originální nápady Jordana Peela a na jeho filmy se vždy těším. I Nene je trochu jiné, než by kdokoliv čekal, ale na mě to tolik nezapůsobilo. Pořád nechápu úlohu Asiata z westernového městečka. Proč tam vlastně vůbec byl, a hlavně proč tam byla vsuvka s vraždícím šimpanzem. Každopádně nabručenej Daniel Kaluuya je dobrej. A otravná ségra, opravdu převelice otravná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blízká setkání Peeleho druhu. Obrozená spielbergovina o jednom špatně uvázaném šapitó chce být „elevated“, ale mě jen povozila v páternosteru a i když jsem se na ni celou dobu díval, nechala mě na pokoji.. Témat se nakousne hodně. Podívaná, od které nemůžete odtrhnout oči a propadáte závislosti na ní, respekt k fauně a způsobům, jak s ní zacházíte, biblické motivy andělů a nanebevzetí, ignorace černého odkazu v kinematografii, kompetice a ctižádost v branži či pochybné cesty za americkým snem, ale upřímně, nebýt van Hoytemových imaxových jízd a vykuleného stoika Kaluuyi, zajímalo by mě jen, jestli jde z Wincotta seškrábnout penicilin.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Když Jupe (Steven Yeun) prohlásí: „In one hour you will leave here having witnessed a spectacle,“ zbývá do závěrečných titulků filmu přesně jedna hodina. (TheEvilTwin)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)
  • „Nope“ znamená „ne“, ale je to také akronym pro „not of planet earth“, což znamená „ne z planety Země“. (KaterinaSkop)

Související novinky

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

19.09.2022

Přinejmenším filmoví fanoušci jistě dobře vědí, že noční scény se často točí ve dne. Používá se přitom technika zvaná „americká noc“, kdy se na záběry pořízené za denního světla aplikuje modrý filtr,… (více)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama